KONCERT LEN na Wzgoorzu Zamkowym |
Autor |
Wiadomość |
panduda Nowy(a) na forum

Wiek: 49 Dołączył: 15 Wrz 2005 Posty: 4 Skąd: polkowice/lubin
|
 Wysłany: Sro Paź 26, 2005 12:38
|

|
|
31 października
godz. 18.00
Galeria Zamkowa
wstęp wolny
Hag en ’peus klevet e nep kontre...
Czy słyszeliście kiedyś taką historię...
LAMENTY BRETOŃSKIE I PIEŚNI KURPIOWSKIE
W przeddzień Święta Zmarłych, Wzgórze Zamkowe zaprasza na koncert zespołu Len.
Usłyszymy autorskie wersje ludowych utworów z Kurpiów i Trégor (Bretania) w aranżacjach folkowo-jazzowych. Osnową są tu osoby twórców i ich spójna wizja muzyki, wątkiem – opowieści snujące się od Bretanii do Polski i z powrotem, tworząc tkaninę o luźnym splocie i wielu odcieniach. Nastroje wahają się od weselnych po lamentacyjne, a same pieśni opowiadają rozmaite dzieje ludzi, którzy – choć dzielą ich ponad 2000 kilometrów – przeżywają podobne koleje losu. Wesoła nuta oberka przeplata się z bretońskim Gwerz, którego mroczny niekiedy nastrój wciąga słuchacza niczym dobry kryminał.
info o zespole i proobki utworkoow na stronie
http://www.len.osw.pl |
Podpis użytkownika: |
|
|
|
Alien Przyjaciel Forum

Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 1413 Skąd: Lubin Osiedle: Przylesie
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2005 22:31
|

|
|
Hmm... może być nawet ciekawie...:D się zobaczy ;p |
Podpis użytkownika: ... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi... |
|
|
|
Jogi Bywalec

|
Wysłany: Nie Paź 30, 2005 23:03
|

|
|
przejde sie zobaczyc... |
|
|
|
Alien Przyjaciel Forum

|
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 09:12
|

|
|
Właśnie sobie ściągnąłem kawałki ich utworów... no takie nawet nawet... klimatowe Fajnie nieraz posłuchać czegoś całkiem innego niż sie słucha... |
Podpis użytkownika: ... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi... |
|
|
|
panduda Nowy(a) na forum

Wiek: 49 Dołączył: 15 Wrz 2005 Posty: 4 Skąd: polkowice/lubin
|
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 19:51
|

|
|
No i po koncercie..... wszedobylskie ciarki dlugo mnie nie opuszczaly, zaczarowana muza.... magiczny wieczoor.
Ciekaw jestem jakie macie odczucia.... jezeli byliscie? |
|
|
|
Alien Przyjaciel Forum

|
Wysłany: Wto Lis 01, 2005 20:30
|

|
|
Tak byłem... Szczerze mówiąc to nie wiedziałem że będzie aż tak potężny klimat... spodziewałem się troszeczkę czegoś innego...ale cieszę się... bo akurat trafiłem tam z dziewczyną i było rewelacyjnie...:) Ten klimat piękne dzwięki fletu i gitary oraz wspaniały głos... było cudownie... Taka chwila odpływu... czułem sie całkiem jak w innym świecie |
|
|
|
|