Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Spaceruję często razem z moim 6 letnim synem min. w okolicach stawu w Parku Wrocławskim a ostatnio w nowootwartym Parku im. Solidarności. I co się rzuca w oczy? Pływające w wodzie śmieci, butelki oraz inne pozostałości po wieczornych i nocnych libacjach. Czy Straż Miejska nie mogłaby wieczorami patrolować tych miejsc? Ja rozumiem, że prościej jest wystawić mandat za złe parkowanie, ale chyba nie po to ta instytucja została powołana? Przy stawie w Parku Wrocławskim nawet w godzinach popołudniowych spotykałem rozłożonych na pomostach delikwentów raczących się winem lub (rzadziej) wódką, natomiast funkcjonariuszy Straży Miejskiej jeszcze nie zdażyło mi się tam uświadczyć. Wydaje mi się, że jeżeli już miasto tworzy obiekty do spacerów dla całych rodzin, to powinno też zadbać o bezpieczeństwo i czystośc tych miejsc. A najprostszym sposobem wg. mnie jest zapobieganie ich zaśmiecaniu przez patrolowanie tych miejsc przez służby do tego celu powołane
Maniak

Również, za często. W 'parczku' solidarnosci bylem ostatnio 3 razy i 3 razy przyjechała straż miejska. Co do wrocławskiego to zawsze się kręca choć częsciej chyba policja.
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Maniak

Stały bywalec

Maniak

Informacje
0 użytkowników » 1 gość