poniewaz mamy wakacje i wysyp lekkich tematow, wiec ten bedzie odemnie chodzi o to gdybyscie mieli mozliwosc wyboru gdzie chcielibyscie mieszkac w Polsce (oczywiscie pomijamy Lubin). Prosze jeszcze o umotywowanie decyzji. Jesli chodzi o mnie wybrałbym Górny Śląsk, a dokładniej jakies miasto w GOPie (Katowice, Bytom lub Rudę Śląską). Pociągają mnie industrialne klimaty jakie tam można na każdym kroku zobaczyć - kopalnie, huty itd. Mieszkając tam doświadczałbym ich (klimatów znaczy się) codziennie.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2005, 22:41 przez polar21, łącznie zmieniany 1 raz.
Maniak

Ja ze wzgledu na:
- spokoj
wybralbym mala miescinke - nawet wies w ktorej mialbym dostep do internetu, spokoj, grono dobrych znajomych, mejbi jeszcze podobnie jak Kryzbi, siakies jeziorko, lub rzeczka (ale taka z rybami
... to by mi wystrarczylo
- slabosc do wiekszych miast
wybralbym jedno z nich, a mianowicie: leszno (ze wzgledu na super basen aquavit, niesamowity rynek), wroclaw (wiadomo, galeria dominikanska, fajny rynek, masa sklepow, znam tam duzo ciekawych ludzi) lub siakies inne wieksze maisto... Poznan, Torun... kto to wie
- spokoj
wybralbym mala miescinke - nawet wies w ktorej mialbym dostep do internetu, spokoj, grono dobrych znajomych, mejbi jeszcze podobnie jak Kryzbi, siakies jeziorko, lub rzeczka (ale taka z rybami
- slabosc do wiekszych miast
wybralbym jedno z nich, a mianowicie: leszno (ze wzgledu na super basen aquavit, niesamowity rynek), wroclaw (wiadomo, galeria dominikanska, fajny rynek, masa sklepow, znam tam duzo ciekawych ludzi) lub siakies inne wieksze maisto... Poznan, Torun... kto to wie
Maniak

Maniak

no chyba nie do końca.tomi pisze:legnica -to był głupi żart
- domek nad morzem albo jakimś jeziorkiem
W Legnicy mieszkania są tańsze a samo miasto jednak konkretniejsze niż Lubin (przynajmniej rynek mają z prawdziwego zdarzenia.)
Szczerze mówiąc gdybym teraz kupował mieszkanie to wielce zastanawiałbym się nad wyborem Legnicy aniżeli Lubina
Stały bywalec

Ja bym chciał mieszkać w dużym mieście - Kraków albo Warszawa chodzi mi przede wszystkim o dostepność do towarów i usług.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak

polar21,
mi legnica źle się kojarzy (pewnie stereotypy), zawsze lubin wykożystywali. jak bym miał się przenieść gdzieś w okolicy to bym napewno wybrał Głogów tam mieszkania też są tańsze a miasto dużo ładniejsze.Szczerze mówiąc gdybym teraz kupował mieszkanie to wielce zastanawiałbym się nad wyborem Legnicy aniżeli Lubina
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum

No tak..Głogów może byc. Również mi sie podoba to miasto. Duzo tam zieleni, no i blizej do Polkowic (czyt. kopalni) niz z Legnicy. Natomiast nie wiem jak tam sprawa z mieszkaniami wyglada, bo jakos sie nie interesowalem, ale dzieki za info.Mila pisze:Zgadzam sie z Tobą tomi. Głogów jest ładniejszy i tańszy od Lubina, że nie wspomne już o tym jak wygląda rynek w Głogowie a jak u nas... Ja wybieram Głogów lub Nakło nad Notecią...
Maniak

Informacje
0 użytkowników » 3 gości