Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
chrzest - kiedy?

Post autor: leonlif »

W jakim wieku powinno się zabrać dziecko do chrztu? 3 miesiące, pół roku, rok... no niestety, ale poczekanie +10 lat, żeby mogło samodzielnie zdecydować, nie wchodzi w rachubę. W naszej kulturze, i przy takiej trochę zaściankowości, za coś takiego spotkałby nas ostracyzm, a chcemy sobie spokojnie żyć.
Kościół nie wspomina o żadnych widełkach, lekarz też nic nie wspominał - więc kiedy zrobić ten chrzest? Trzeba wszystko odpowiednio przygotować, na przykład strój. A zamawianie czegokolwiek z https://asantiforkids.com/ubranka-do-chrztu z wyprzedzeniem nie ma sensu, bo za parę tygodni dziecko już będzie nosić inny rozmiar :szok:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: maxuld000 »

Ja bym nie chrzciła. Lepiej zostawić dziecku tą decyzje.
Życie po prostu jest. Trzeba płynąć wraz z nim.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: BasiaNi »

My chrzciliśmy małego po pół roku, ale myślę, że to kwestia indywiudalna.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: gosina8 »

Moja dwie siostry też chrzciły swoje dzieci dość szybko. Maluchy miały wtedy ok. pół roku, może ok. 9 miesięcy. Za to moi znajomi czekali z tym dłużej i synka ochrzcili dopiero jak miał 2 latka. Ale nie ma idealnego wieku. Teoretycznie te młodsze dzieci są spokojniejsze, ale wiadomo, że w praktyce to już różnie bywa
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Bażant »

Tak się składa, że u mnie w rodzinie również w najbliższym okresie czasu odbędzie się chrzest i jestem zdania, że dobrze wiedzieć jaka pamiątka chrztu dla chłopca będzie tą dobrą opcją. Nawet niedawno czytałem o tym na stronie https://zamowprezent.pl/pamiatka-chrztu ... -co-wybrac i na pewno takie sprawy dobrze jest znać.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM