Regulamin forum
Muzyka w Lubinie - czyli co u nas słychać ?
Maniak

Nowy(a) na forum

mam wrazenie ze to dyskusja dzieci nt. co jest tru a co nie jest! zapraszam na forum www.castleparty.com ..tam takich dyskusji już nie ma.
Gotyk nie jest jedynie muzyką, nie polega na ubieraniu się na czarno , nie polega równiez na wiecznym dole i spaniu w trumnach, i to nie tylko Closterkeller i Moonlight - to dla kogoś kto nigdy nie zetknał się z gotykiem.
Nie będę się tu rozwijać nt filozofii zyciowej i zespołów które słucham bo i tak dla wiekszosci są niezne.
To ze ostatnimi czasy słuchanie jakiś tworów komercyjnych typu "dziwny-gotyk to czy nie?" stało się modne tez nie ma nic wspólnego z muzyką ..
Niesamowicie wkurza mnie fakt, ze pobawic sie i posłuchać sobie muzyczki to tylko na Castle Party, poniewaz u nas w miescie udajemy ze swietnie bawimy sie np przy punku czy jakis dziwnych zespolach. byc moze temat nie isnieje bo nikt go nie podjał?
pozdrawiam
niania
Gotyk nie jest jedynie muzyką, nie polega na ubieraniu się na czarno , nie polega równiez na wiecznym dole i spaniu w trumnach, i to nie tylko Closterkeller i Moonlight - to dla kogoś kto nigdy nie zetknał się z gotykiem.
Nie będę się tu rozwijać nt filozofii zyciowej i zespołów które słucham bo i tak dla wiekszosci są niezne.
To ze ostatnimi czasy słuchanie jakiś tworów komercyjnych typu "dziwny-gotyk to czy nie?" stało się modne tez nie ma nic wspólnego z muzyką ..
Niesamowicie wkurza mnie fakt, ze pobawic sie i posłuchać sobie muzyczki to tylko na Castle Party, poniewaz u nas w miescie udajemy ze swietnie bawimy sie np przy punku czy jakis dziwnych zespolach. byc moze temat nie isnieje bo nikt go nie podjał?
pozdrawiam
niania
Ze swojej strony dodam tylko ze odwiedzilem page Castle Party i od razu rzucilo mi sie na wzrok Galery Fans.Wilekie subiektywne rotfl z tych ludzi.Automatycznie pytanko mi sie nasuwa co wam daje ubieranie sie w taki sposob chcecie afiszowac sie swoja muzyka czy czujecie sie jak w sredniowiecznej Europie.Rozumiem w wieku 15 lat mozna byc jeszcze nie do konca umyslowo sprytnym ale widzac tych powanych juz imo ludzi przebranych w taki sposob ( cwieki i innych <font color=red>[...]</font>) totalne zdziwienie.I nie dotyczy to gotow ale i innych smiesznych ludzikow tzw afiszatorow(trudne slowo...) .This is my subiectiv opinion tak gwoli przypomnienia.I nie pieprzyc mi tu o tolerancji prosze...
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
Na stronie Castle Party niekiedy fajne pieczarki są
Maniak

Nowy(a) na forum

*Vegitt* pisze:Ze swojej strony dodam tylko ze odwiedzilem page Castle Party i od razu rzucilo mi sie na wzrok Galery Fans.Wilekie subiektywne rotfl z tych ludzi.Automatycznie pytanko mi sie nasuwa co wam daje ubieranie sie w taki sposob chcecie afiszowac sie swoja muzyka czy czujecie sie jak w sredniowiecznej Europie.Rozumiem w wieku 15 lat mozna byc jeszcze nie do konca umyslowo sprytnym ale widzac tych powanych juz imo ludzi przebranych w taki sposob ( cwieki i innych [...]) totalne zdziwienie.I nie dotyczy to gotow ale i innych smiesznych ludzikow tzw afiszatorow(trudne slowo...) .This is my subiectiv opinion tak gwoli przypomnienia.I nie pieprzyc mi tu o tolerancji prosze...
nie rozumiem tu czegos. Hiphopowcy nosza spodnie z krokiem w kolanach, metale noszą się an czarno i skórzano, fani disko z pola nosza falbanki, fani techno plastiki. .. o co chodzi? Pisałam już ze gotyk to kultura w związku z czym niektórzy własnie w ten sposób wyrażają swoją przynależność do niej, a niektórzy nie. pozatym fani elektro nie nosza sredniowiecznych koronek a również są gotami. W dupie mam co kto o mnie sadzi, bo ubieram się dokładnie tak jak mi się podoba. Nie mam lat pietnastu tylko nieco więcej i również zakładam czasem łańcuchy i ćwieki. kogoś to razi? społeczęństwo tak otwarte i kogoś to razi?
załózcie więc moherowe bereciki...tam nie ma tolerancji i nie ma ni nią miejsca.
niania
ps, pozerzy są wszędzie być moze Ty też coś udajesz?
Pozerzy sa z reguly spoleczno obiektywni a ja jak juz nadmienilem w jednym z postow powyzej przelalem na slowa swoj subiektywny punkt widzenia.Poza tym widzialem juz roznych dziwakow udziwniajacych swoj wizerunek pod katem sluchanej przez siebie muzyki i sa oni dla mnie po prostu smieszni choc kiedys ''zaznaczam'' nie byli.Post Scriptum tak razi mnie to;D zajebiscie nawet tylko co z tego.Obroncy tolerancji mnie zbesztaja i nawiazuje sie paradoks;D [Brak tolerancji dla ludzi nietolerancyjnych].EOT.
Savoir Aimer! Endless Satisfaction!
Weteran

Czy to, w co sie ubierasz mowi o tym, czego sluchasz? Jakim jestes czlowiekem? Wiec gorace ...<== (wstawic odpowiednia liczbe), noscie nadal swoje glany i mowcie calemu swiatu o swoich ukochanych zespolach :] mlodosc ma swoje prawa....
Nowy(a) na forum

rozumiem, ze tylko młodość ma swoje prawa...ja jednak uważam zupełnie inaczej, być moze dlatego że mam wiecej lat niż myslicie i liceum dawno mam za soba.
DZIWAKÓW na swiecie jest cała masa i rozumiem, ze nalezy ich oceniać po dziwactwach a nie po osobowości ?
to nie jest dyskusja ani o gustach ani o tolerancji tylko o ograniczeniach.
żyjcie jak chcecie i jak Wam wygodniej. Oceniajcie innych po pozorach , na tym własnie polega WAsz osobisty zaścianek.
pozdrawiam
Niania
ps. glany to niekoniecznie...
DZIWAKÓW na swiecie jest cała masa i rozumiem, ze nalezy ich oceniać po dziwactwach a nie po osobowości ?
to nie jest dyskusja ani o gustach ani o tolerancji tylko o ograniczeniach.
żyjcie jak chcecie i jak Wam wygodniej. Oceniajcie innych po pozorach , na tym własnie polega WAsz osobisty zaścianek.
pozdrawiam
Niania
ps. glany to niekoniecznie...
Nowy(a) na forum

widzę,że co poniektórzy może niech najpierw wyrosną z pampersów a dopiero potem niech zabiorą głos w dyskusji na temat gotyku, zarówno o muzyce jak i całej subkulturze.Tak sobie spoglądam na wasz przekrój wiekowy i nie dziwię się,że piszecie takie bzdury.W końcu macie do tego prawo.Słuchacie hip hopu - nosicie spodenki z krokiem w kostkach, słuchacie punka - spodnie w pasy, wytarte ramonechy i zjechane glany.Z jakiej więc paki razi was widok gota, przebranego w łańcuchy, nietypowe łachy i z dziwnymi fryzurami??Widzę,że nikt z was nie ma bladego pojęcia o czym mówi.Znam bardzo wielu gotów i praktycznie żadnemu z nich - choćby formą wypowiedzi - nie dorównujecie.Wyglądacie jak przedszkole w koszulkach "RASMUS" z narysowaną długopisem pacyfką na plecaku.
heh, szkoda gadać....
heh, szkoda gadać....
Weteran

Ehh... Beznadziejna ta dyskusja... Muzyka powinna łączyć, a nie dzielić, jak narazie widać tu tylko podziały ma gotów, metali, skejtów, punków i inne jakies bzdurne subkultury. Nie możemy być poprostu ludźmi?
Stały bywalec

huhuhu! mam pomysł, zna ktos jave/flash an tyle, zeby zrobic mini quiz w stylu przeciagnij najbardziej aktywnych uzytkownikow forum do odpowiedniej subkultury? Dż! Wygieloby dupe w dlugie zimowie wieczory ; ),
@topic: wszystko juz chyba powiedziane
@up: jasne, jestesmy jak lewica, dzielimy sie by laczyc.
@topic: wszystko juz chyba powiedziane
@up: jasne, jestesmy jak lewica, dzielimy sie by laczyc.
Informacje
0 użytkowników » 2 gości