Regulamin forum
Pełna kultura w mieście. Informacje i komentarze wydarzeń muzycznych i kulturalnych w mieście
Stały bywalec

agsno9, temat nazywa sie "Wielka Orkiestra Swiatecznej Niemocy??".
Juz nawet nie czepiajac sie rodzinnych meandrow J.O. t odbieransko tytulow w stylu "Antyfaszysta 2002" (notabene w 2003 ten zaszczyt przypadl murzynowi, ktory sie niedawno okazalo roznosil swiadomie HiVa) swiadczy o pewnym zaangazowaniu politycznym (nie mi oceniac co dobre).
A co do samej WOSP to osobiscie popieram, dobry pomysl, ale tylko jesli jest pod scisla kontrola fiskusa.
Juz nawet nie czepiajac sie rodzinnych meandrow J.O. t odbieransko tytulow w stylu "Antyfaszysta 2002" (notabene w 2003 ten zaszczyt przypadl murzynowi, ktory sie niedawno okazalo roznosil swiadomie HiVa) swiadczy o pewnym zaangazowaniu politycznym (nie mi oceniac co dobre).
A co do samej WOSP to osobiscie popieram, dobry pomysl, ale tylko jesli jest pod scisla kontrola fiskusa.
Sakis, organizowałeś kiedykolwiek akcje charytatywne? Masz racje co do kontroli fiskusa- sądzisz, że nie jest to kontrolowane? Tam gdzie wielka kasa tam i fiskus!
Sakis, co do pierwszej części Twojej wypowiedzi chyba jesteś uprzedzony politycznie. Czyżbyś we wszystkim i we wszystkich doszukiwał się dawnych związków z różnymi siłami politycznymi? Wg. fanatyczne doszukiwanie się związków jest na prawdę CHORE! Sorry ale w Polsce na dzień dzisiejszy panuje jakaś "fobistyczna" choroba doszukiwania się "teczek", "teczuszek" itp.
Sakis, co do pierwszej części Twojej wypowiedzi chyba jesteś uprzedzony politycznie. Czyżbyś we wszystkim i we wszystkich doszukiwał się dawnych związków z różnymi siłami politycznymi? Wg. fanatyczne doszukiwanie się związków jest na prawdę CHORE! Sorry ale w Polsce na dzień dzisiejszy panuje jakaś "fobistyczna" choroba doszukiwania się "teczek", "teczuszek" itp.
To nic, to nic
To gra w którą grasz
A wynik jej
Dawno znasz
To gra w którą grasz
A wynik jej
Dawno znasz
Sakis
Czy ktoś, kto prowadzi fundację nie może mieć własnych poglądów na różne sprawy?
Czy w trakcie któregoś z finałów, Owsiak wypowiadał treści niezgodne z prawem?
Jeśli o mnie chodzi otrzymanie tytułu "antfaszysty" to honor a nie żadna ujma.
Owsiaka można lubić albo nie, ale za to co do tej pory zrobił należy mu się pomnik z brązu.
Andros
1. W tym wypadku (WOSP) ta jedność jest dobrodziejstwem, nie czymś szkodliwym.
2. i 3. W naszej rzeczywistości wypada jedynie powiedzieć: "niestety tak".
Czy ktoś, kto prowadzi fundację nie może mieć własnych poglądów na różne sprawy?
Czy w trakcie któregoś z finałów, Owsiak wypowiadał treści niezgodne z prawem?
Jeśli o mnie chodzi otrzymanie tytułu "antfaszysty" to honor a nie żadna ujma.
Owsiaka można lubić albo nie, ale za to co do tej pory zrobił należy mu się pomnik z brązu.
Andros
1. W tym wypadku (WOSP) ta jedność jest dobrodziejstwem, nie czymś szkodliwym.
2. i 3. W naszej rzeczywistości wypada jedynie powiedzieć: "niestety tak".
Stały bywalec

agsno9, zgadzam sie calkowicie co do sprawy poszukiwan czerwonych: dobrym czasem na rozrachunki byl '89, teraz jest juz duzo za pozno. Z drugiej jednak strony nabieramy duzo dystansu uczac sie o pracownikach milicji...
JasioJasio, prawda, wcale nie mowilem ze mialby sie od swoich pogladow odcinac. Jedyne co udowadnialem to teza, ze WOSP nie jest wolna od polityki (co jest?).
JasioJasio, prawda, wcale nie mowilem ze mialby sie od swoich pogladow odcinac. Jedyne co udowadnialem to teza, ze WOSP nie jest wolna od polityki (co jest?).
Jeśli WOSP z założenia robi to, czego nie jest w stanie zrobić państwo, to oczywiście jest to akcja polityczna.
W WOSP może udział wziąć każdy niezależnie od poglądów politycznych, są więc pewnie komuniści, socjaliści, prawicowcy itp. WOSP zatem jest akcją polityczna, bo zwolennicy różnych rugrupowań biorą w niej udział, ba! nawet politycy biorą w niej chętnie udział.
Z drugiej strony ja nie spotkałem się z faworyzowaniem jakiejś partii prez fundację czy w trakcie któregoś finału, być może w lokalnych imprezach takie rzeczy miały miejsce, z tego co wiem Owsiak odżegnuje się od powiązań z polityką, choć same kontakty z TVP telewizją polityczną ups! państwową są kontaktami politycznymi.
Masz cośi nnego na mysli?
W WOSP może udział wziąć każdy niezależnie od poglądów politycznych, są więc pewnie komuniści, socjaliści, prawicowcy itp. WOSP zatem jest akcją polityczna, bo zwolennicy różnych rugrupowań biorą w niej udział, ba! nawet politycy biorą w niej chętnie udział.
Z drugiej strony ja nie spotkałem się z faworyzowaniem jakiejś partii prez fundację czy w trakcie któregoś finału, być może w lokalnych imprezach takie rzeczy miały miejsce, z tego co wiem Owsiak odżegnuje się od powiązań z polityką, choć same kontakty z TVP telewizją polityczną ups! państwową są kontaktami politycznymi.
Masz cośi nnego na mysli?
JasioJasio, ale nie wiem czy wiesz, ze Owsiak wkurza się strasznie na TVP... chodziło o relacje z WOŚP... To publiczne medium i lepiej to niż komercyjne stacje...
Sakis, gdybyśmy zawsze na wszytko i na wszystkich patrzyli tak z dystansem to mało z kim można byłoby porozmawiać itp
andros, poglądy poglądami, ale trzeba być człowiekiem czy nie tak?
Sakis, gdybyśmy zawsze na wszytko i na wszystkich patrzyli tak z dystansem to mało z kim można byłoby porozmawiać itp
andros, poglądy poglądami, ale trzeba być człowiekiem czy nie tak?
To nic, to nic
To gra w którą grasz
A wynik jej
Dawno znasz
To gra w którą grasz
A wynik jej
Dawno znasz
Informacje
0 użytkowników » 2 gości