Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Piotruś »

Apropos sceny sam tam kiedyś występowałem.

Fortrpian się mieści (niestety ;]) więc taka mała to nie jest
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: Alien »

oj niewiem...;] Też kiedyś tam występowałem z diakonią muzyczną IZMAEL... i za dużo miejsca nie było ;]
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Marian »

no wiesz ... fortepian to raczej duzy nie jest porownujac do wielkosci scen ;/ scena gdzie nie miesci sie fortepian nie jest zadna scena, bez jaj .

a scena w muzie ... czy jest ona za mala? na Izmal na pewno ;] ale na klimiaciarskie 3 osobowe zespoly w sam raz, przynajmniej sie nie rozchodza nigdzie ;p;];];]

jest ok moim zdaniem.
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

pfu: fortepian + spora grupka dzieci. :P

Scena w sam raz na kameralne występy.

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: czarny »

ja moge jedynie sie wypowiedziec o obsludze w restauracji w muzie - tragedia!!!!
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Czarny - dlaczego.

Ja z własnego doświadczenia wiem, że nie jest żle w tej kwestji choć dawno tam nie byłem i to mogło się zmienić.

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

ostatnio jak tam bylem to kelnerka ktora zabierala kufle ze stolu przesypala pelna popielniczke kiepow przy nas do pustego kufla i poszla!!! czesc popiolu wysypala sie na stolik i nawet tego nie posprzatala!!! dla mnie to skandal ze w takiej restauracji cos takiego sie zdarzylo!!! jak to ma byc wizytowka miasta - to ja dziekuje za taka wizytowke!!!
albo jak mozna podawac na imprezach masowych piwo w kuflach plastikowych? to juz nie ma kto zmywac kufli - jednym slowem skandal!!!
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: MooN »

Czarny - zgodze sie z tym zdaniem. Nie rozumiem kwestii ze na sali jest duzo ludzi i moze komus cos sie stac, bo ktos rzuci kuflem czy cos. Jakos wszystkie knajpy w miescie sobie z tym radza, a to jest po prostu zenada :|
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

czarny pisze:ostatnio jak tam bylem to kelnerka ktora zabierala kufle ze stolu przesypala pelna popielniczke kiepow przy nas do pustego kufla i poszla!!! czesc popiolu wysypala sie na stolik i nawet tego nie posprzatala!!! dla mnie to skandal ze w takiej restauracji cos takiego sie zdarzylo!!! jak to ma byc wizytowka miasta - to ja dziekuje za taka wizytowke!!!
1. Sprawa zostanie wyjasniona.

[ Dodano: Czw Cze 16, 2005 09:23 ]
Moon z pobliskiego pubu w odpowiedzi na "albo jak mozna podawac na imprezach masowych piwo w kuflach plastikowych? to juz nie ma kto zmywac kufli - jednym slowem skandal!!!"
MooN pisze:Czarny - zgodze sie z tym zdaniem. Nie rozumiem kwestii ze na sali jest duzo ludzi i moze komus cos sie stac, bo ktos rzuci kuflem czy cos. Jakos wszystkie knajpy w miescie sobie z tym radza, a to jest po prostu zenada :|
1. Podczas imprez w Muzie piwo podawane jest najczęsciej w kuflach (koncerty jazzowe, bluesowe, folkowe)
2. Podczas niektórych imprez piwo w Muzie podawane jest w plastikach. Wynika to z welu względów. Są nimi:

- prośba wykonawcy
- prośba lub żądanie firmy ochrony mienia
- zdrowy rozsądek i odpowiedzialność majaca przeslanki/wynikająca z:

Ustawa z dnia 22 sierpnia 1997 r. o bezpieczeńśtwie imprez masowych

Rozdział I
Art 1.1 Ustawa określa: ....
1) warunki bezpieczeństwa imprez masowych
2).....
3)zasady odpowiedzialności organizatorów imprez masowych za szkody wyrządzone w miejscu i w związku z organizacją imprezy masowej
4)zasady odpowiedzialności organizatorów imprez masowych i ich uczestników w przypadku naruszenia przez nich przepisów ustawy
5)...(...)
Art 2. Bezpieczeństwo imprezy masowej polega na spełnieniu przez organizatora imprezy wymogów w zakresie bezpieczeństwa osób obecnych na imprezie w czasie jej trwania, ochrony porządku publicznego, zabezpieczenia pod względem medycznym...

Art 2. pkt 3. ustawę stosuje się do organów administracji rządowej i samorządowej (..>)organizatorow imprez masowych

Art 3. Ilekroc w ustawie jest mowa o:
1) imprezie masowej, nalezy przez to rozumiec impreze sportowa, artystyczna lub rozrywkowa na ktorej liczba miejsc (...) w przypadku hali sportowej lub innego budynku umozliwiajacego przeprowadzenieimprezy - nie mniej niz 300 osob
pkt 1b) okresla liczbe osob na 200 przy imprezie o podwyzszonym ryzyku

3) organizatorze imprezy masowej - nalezy przez torozumiec osobe prawna, osobe fizyczna lub jednostke organizacyjna nie posiadajaca osobowosci prawnej

Art 5.1 Organizator imprezy masowej jest obowiazany do zapewnienia bezpieczenstwa osobom obecnym na imprezie oraz porzadku podczas trwania imprezy

To tak w skrocie co wynika z ustawy
Ustawy ktora tak naprawde nie obowiazuje dla Muzy (pkt 3a) ale przynosi normy i standardy funkcjonowania instytucji lub organizatora w czasie imprez
Do konca nie wiadomo jakby zachowal sie sad a takze organy nadzorujace i kontrolne w przypadku gdyby doszlo do powaznych zaniedban bezpieczenstwa w czasie imprez organizowanych w instytucjach wykazanych w pkt 3a
W kazdym badz razie organizator jest zobowiazany do zapewnienia bezpieczenstwa
Jednym z jego przejawow dzialania w tym kierunku jest sprzedawanie piwa w kubkach plastikowych

To jedno wyjasnienie

Drugie. Przyziemne. Nie wiem czy panstwo zauwazyliscie w czasie czesi koncertow jest obsluga kelnerska, w czasie czesci nie ma. W czasie czesci koncertow wykonawcy wrecz sobie nie zycza aby byla sprzedaz czegokolwiek.

Tak zastanawiajac sie nad tym zarzutem o piwie w plastiku na niektorych koncertach mozna sie spodziewac zarzutu ze na jednych sa ploty a na innych nie ma. I dlaczego sa?

Jakos ciezko mi sobie wyobrazic koncert np. Dezertera, Armii, O.S.T.R czy tez Huntera badz Vadera (lub zepsolow w tych klimatach) przy 300 - 400 widzach z kuflami szklanymi w reku. Wystarczy jeden nieopatrzny ruch reka i kufel laduje na podlodze. Jaka jest mozliwosc ze sie nie stlucze? A gdy sie stlucze i cos sie komus stanie to kto bedzie odpowiadal?

Pozdrawiam
Marek Zawadka

1. Podczas rozmowy podsumowujacej Festiwal Mediow studenci MCKK uwazali ze to jest dobrze, iz piwo podaje sie w plastikach na koncertach
2. Podczas Juwenalii studenci MCKK pili piwo w plastikach i byla to prosba MCKK
2a. Podczas koncertu Dezertera, KSU, O.S.T.R i kilku innych piwo z plastikow pili ludzie bardzo dorosli i pomimo, ze im pewnie nie do konca tak super smakowalo rozumieli przyczyne.
3. Daleki bym byl od okresleni typu "zenada" bowiem moze przyjsc czytajacemu badz znajacemu tajniki organizacji imprez, ze "zenada" jest narazanie ludzi i uczestnikow na realne niebezpieczenstwa i uznawanie, ze jak wszyscy tak robia to jest norma.
4. Konczac dyskusje w tym temacie chcialem podkreslic, iz w dalszym ciagu podczas niektórych koncertów piwo będzie podawane w plastikach. I nie ma wyjątków w czasie koncertu, że jedni piją w plastikach a inni w szkle.
5. Decyzje w tym temacie podejmuje kazdorazowo sam lub osoba przeze mnie upowazniona.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

spoko ale co to za wyjasnienia ze bezpieczenstwo ma imprezach masowych? do tej pory bylem w kilku tego typu restauracjach i nigdy czegos takiego nie widzilem~, zeby piwo bylo podawane w plastikach(jedynie na festynach!!!) nawet w takich miejscach jak dyskoteki gdzie przychodzi nawet po 1000 osob podaja piwo w kuflach i tam nikt sie nie martwi o to czy komus wypadnie piwo!!! kufle sa za darmo od browaru, a po imprezie wszystko sie sprzata, a martwienie sie na wyrost ze ktos moze np. rzucic kuflem jest bez sensu!!! przy takim podejsciu wogole nie oplaca sie organizoawac imprez (moze podawac do obiadu plastikowe sztućce bo klijent moze sie upic i kogos uszkodzic widelcem) rozumiem takie tlumaczenie ale nie w takiej restauracji jak muza jakbym tu nie mieszkal i przyszedlbym pierwszy raz i trafilbym na plastiki to odrazu bym wyszedl!!!

[ Dodano: Czw Cze 16, 2005 10:35 ]
chcialbym zaznaczyc ze nie jest to tylko moje zdanie ale wiele osob sie z tego smieje!!! jak panstwo wyobrazacie sobie taka sytuacje ze podczas takiej imprezy przychodzi np. pan ?prezydent na jakis koncert i co jemu tez podacie piwo w plastiku czy moze sa rowni i rowniejsi???!!!!!!
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Panie Marku, juz nie z pobliskiego pubu :)

Coz, z tego co moge powiedziec przy organizacji imprez z ciezszym gatunkiem muzyki faktycznie tak jest, ze duza czesc kufli zostaje spisana na straty. Jendakze nigdy nie widzialem by cos komus sie stalo - przeciez to kwestia ochrony i zabezpieczenia, by osobnikow, ktorzy sa mocno wstawieni obdarzac szczegolna opieka :)

Ja podam tylko jeden przyklad podczas meczow, na ktorych czesto bywam - jedni pija w szklankach, inni w plastikach. I jak widac sa wyjatki. I w sumie nie chodzi mi do konca o koncerty czy tego typu imprezy, bo doskonale rozumiem kwestie bezpieczenstwa, ktore jednak mozna rozwiazac inaczej... Ale mecze etc, gdzie imprezy sa "na siedzaco" a kelnerki przemykaja miedzy stolikami.. I jednemu w szkle, drugiemu w plastiku :)

Pozdrawiam :)
Obrazek
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: Marian »

czarny ;] bo Cie cisnienie rozsadzi od srodka zaraz :) co do kwestii plastiku to oszem, ja tez jestem podobnego zdania ... mianowice, jest to troche nietaktowne jak na taka instytucje. Chociazby pamietajac koncert Tworzywa Sztucznego, gdzie cala publika siedziala przy stolikach a piwo podawane bylo w plastiku .. przynajmniej mi ... i nie widzialem wtedy zadnego niebezpieczenstwa, tym bardziej "nawalonych nastolatkow" , ktorych energia rozpiera na lewo i prawo. Nie liczac niegroznych Pan, ktore tanczyly sobie na srodku sali. Nie wyobrazam sobie sytuacji ,ktora przytoczyl czarny ... z p. Prezydentem, ktory przychodzac na koncert z dziecmi dostaje piwo w plastiku ... to byly by za piekne wiec jest nierealne raczej. Poza tym sfere bezpieczenstwa mozna traktowac innaczej ... po co zniesmaczac calej widowni? nie latwiej zmobilizowac ludzi od pilnowana , zeby zwracali uwage na wstawionych po uszy ... Mimo tych plastikow nie mam wiekszej urazy do muzy, podobaja mi sie koncerty z punktu atrakcyjnosci , zwlaszcza, ze lokalne puby coraz gorzej sobie z takimi rzeczami daja rade. A Pani kelnerka ... z pewnoscia mowimy o tej same czarnowlosej Pani, ktora bardzo dziwnie zachowuje sie na sali ... tez nie raz mialem okazje sie przeknac ... pozwole sobie przytoczyc cos naprawde absurdalnegho ... przyszedlem ze znajomymi i dziewczyna do muzy posiedziec, napic sie herbaty i piwa .. zamowienie ok, poczym przychodzi wlasnie "ta" pani kelnerka, kladzac wszystko na stoli i mowiac "Za chwile prosze upuscic sale bo odbedzie sie "taniec z mistrzem".. czy to jest normalne? Po co przyjmowac zamowienie? po to, zebym w 4 minuty wypil piwo , pogonil znajomych bo bedzie tanczym "mistrz". Oczywiscie, tego nie zrobilismy tak szybko i latwo jak to by kelnerka chciala ... poza tym byl z nami uczulony na tym punkcie znajomy (Pozdrawiam Pana Tomaszaa :) ). Tak wiec zdecydowanie oblusga w muzie na NIE. A to tylko jeden z wielu przykladow. Sytuacja z popielniczka, tez u mnie miala miejsce, identyczna sytuacja, tzw "wsyp do szkla"/
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

:) spoko o mnie sie nie martw cisnienie mi nie skoczylo tylko troche kultury w takim miejscu by sie przydalo:) pozdrawiam i oczekuje zmian:)
HYPNOSIS SS !!!
ACID LUBIN-!!!
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek Zawadka »

Zacznijmy od początku.

Piwo BEDZIE podawane w plastikach na koncertach niosacych ze soba duze ryzyka.
Decyzja jest nieodwolana.
Co do uwag o nierownym traktowaniu czyli kufel - plastik
Moze byc tak (nie znaczy ze w 100% jest) iz kufel ma przed soba czlowiek przychodzacy przed meczem. Jezeli chodzi o mecze, to w czasie ME byly dwa przypadki gdy ludzie siedzacy obok siebie wymieniali argumenty, konczac na glowie dyskutanta szklanka.

Gdy chodzi o hipotetyczna wizyte Pana Prezydenta i piwo z plastiku.
Gdyby zechcial pic piwo a obowiazywalby zakaz szkla - dostalby piwo w plastiku
Tak samo jak kazdy inny czlowiek na tej imprezie.

Argument, ze w innych pubach tak jest a nie inaczej. Nie przemawia do mnie. Moze i dlatego ze nie jestem zwierzeciem stadnym. Najczesciej kieruje sie odpowiedzialnoscia za siebie, powierzone mi mienie i pracownikow oraz osob korzystajacych z oferty Muzy.

NA Dezerterze bylo ponad 400 osob
Na PP ok 300
W obu przypadkach zespol byl przeciwko szklu
Podobnie jak i 300 osob na Ostrym - tez zespol prosil

W ktorym lubinskim pubie na koncercie bylo tyle osob i kto z wlascicieli nie zastanawial sie nad tym?

W wielu przypadkach to moja decyzja - motorem sprawczym bylo piwo w szkle podczas nocnego koncertu KSU

Co do Tworzywa? Moze przesadna ostroznosc

Moja obecnosc na tym forum i wyjasnienie byla spowodowa postem 'czarnego"
ktory pisal o "imprezie masowej" gdy ja odpisalem o uwarunkowaniach prawnych i pewnych standardach dotyczacych imprezy kolega "czarny" jakos nie zwrocil na to uwagi.

Konczac - przedstawilem swoje uzasadnienie do decyzji jakie podejmuje
Zwiekszanie ilosci ochrony tak by pilnowala kazdemu kufla lub cos kolo tego jest utopia z wielu wzgledow

Nie ma tych koncertow z drugiej strony tak duzo (chociaz chyba wszystkie wakacyjne w tej konwencji) gdzie sa plastiki. A jesienia?
Na pewno beda na OSTR na Hunterze na Fahrben Lehre. Beda takze na meczach reprezentacji Polski
na pewno ich nie bedzie na -123minuty oraz na wszystkich projekcjach DVD

Pozdrawiam
Marek Zawadka

PS. Przepraszam, dalszy ciag wymiany pogladow o ile nastapi to moze nastapic po weekendzie a w nim Dni Lubina z piwem w plastikach:P

PS1. Pozostale sprawy, pozwolicie Panstwo, zostana omowione w gronie wewnetrznym - wewnatrzpracowniczym, tak by wplynely na poprawe obslugi.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Panie Marku! :)

Jeszcze za czasow mojej bytnosci w C'est la vie - Coma, 320 osob, 0 strat w ludziach :)

Co do meczow to wlasnie nie jest do konca tak jak Pan pisze. Bo wlasnie podczas meczu kupujac piwo niektorzy dostajaje w plastiku, niektorzy w szkle.

Pozdrawiam :)
Obrazek
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, Muza, ModTEAM