Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: task »

Najlepsza jest dieta.
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: tunka »

Zgadzam sie . Niemniej nie zaszkodzi raz na jakiś czas wspomóc się jakimś suplementem. Szczególnie kiedy wzdecia się nasilają. Sama staram się unikac produktów wzdymających ale wiadomo, że nie zawsze można. Czasami człowiek się zapomni. U mnie poza tym wzdecia powoduje alkohol a raz na jakiś czas na imprezie lubię sobie wypić lampkę wina...
Polecam poczytać sobie o amolu:
http://www.amol.pl/lek-na-wzdecia-niestrawnosc.html
W moim przypadku lek ma bardzo dobre działanie. O wiele lepsze niż inne , droższe środki.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: marysiek33 »

tak suplementy nie są złe, ale zawsze trzeba mieć na uwadze, że aby nie przedobrzyć warto skonsultować sobie takie dawki z lekarzem rodzinnym lub dietetyczką, dobre też jest poczytanie sobie o takich wspomagaczach na fachowych portalach np www.portal-medyczny.pl/porady gdzie specjaliści zamieszczają sporo porad i wskazówek dla zwykłego kowalskiego.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ajlar »

No chyba kazdemu zdarzy sie tyle zjesc, aby sie przejesc i potem miec bóle żołądka. Najlepiej jakas herbatka ziolowa, a w ostatecznosci - leki na niestrawnosc/zatrucie. Swoje sie odcierpi i tyle - wazne, aby miec nauczke na przyszlosc.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Ketia »

Jak to zwykle bywa, wzdęcia mogą być spowodowane nieodpowiednią dietą, ale też różnymi chorobami jelit. Najlepiej do swojego menu wprowadzić odpowiednie produkty, wtedy znacznie można załagodzić te niezbyt przyjemne objawy. ;) Wyczytałam niedawno na blogu https://kcalmar.com/blog/2016/11/14/wzd ... -zaradzic/, że warto przeanalizować dotychczasowe żywienie i podane zostały wskazówki dietetyczne, które najlepiej zastosować. W większości przypadków stosowanie tych zaleceń powinno przynieść ulgę, w przeciwnym razie zostaje porada u specjalisty.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: carmel »

Na wzdęcia to zasadniczo najlepiej działa dobra dieta, lekkostrawna, czasem pomaga ograniczenie błonnika. W przypadku kiedy wzdęcia wynikają z zaparć sprawdza się też dicopeg 10g, nie ma zaparć to i wzdęcia mijają błyskawicznie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Aro432 »

Popieram, częste wzdęcia mogą sygnalizować chorobę. Warto się przebadać, jeśli ktoś nie przepada za wizytami u lekarzy można to zrobić nawet w domu np za pomocą testów, takich jak np ten https://sklep.domowelaboratorium.pl/product-pol-275-Zdrowe-jelito-FOB-TEST.html . A co do sposobów na wzdęcia to u mnie nie ma nic lepszego na problemy trawienne niż ciepła herbata miętowa :) pomaga nawet na bóle brzucha, ważne żeby nie słodzić :)
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Derya »

Espumisan dla mnie najskuteczniejszy (albo się nie przejadać ;))
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: bartussia »

na z=a wzdęcia i zaparcia oraz wszelki problemy związane z trawieniem i wypróżnianiem się to najlepszy jest dicopeg 10g, koniecznie go kup i noś zawsze przy sobie
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Elinor »

mnie zwykle pomaga Espumisan ale jestem ogólnie przeciwniczką polecania sobie wzajemnie leków.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: ania88 »

My stosujemy esputicon. Sprawdził sie u dzieci przy kolkach a uwierzcie mi łatwo nie było. Mąż tez zauważyłam czasami bierze. Są dla dzieci super, bo wystarczy dać raz dziennie i tyle.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Olinka »

ja tez stosuje dicopeg 10g bo jest najlepszy, szybko dziala, nie powoduje skurczy i bolu podczas wyproznienia i jest wydalany w niezmienionej formie
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: aga_a »

Ja zazwyczaj stosuję albo rapacholinę, albo verdin, a na wątrobę dodatkowo jako wspomaganie jej pracy biorę suplement diety http://humavit.pl/suplementy-diety/18-na-watrobe.html. Na co dzień odżywiam się zdrowo i nie lubię ciężkich posiłków, ale czasem rodzinnym i świątecznym obiadom u babci nie można odmówić.
Zablokowany

Informacje

Bing [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM