Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: marta009 »

To prawda
Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Ja wszystko staram się zrozumieć, tylko nie rozumiem, dlaczego inicjator tematu o nicku ,,Postrzegalski" i wtórująca mu ,,dziennikarka", nagle zamilkli.

A lakonicznych wpisów TatlerSlade i marta009. to już w ogóle nie jestem w stanie zrozumieć, bo nie wiem, czego dotyczą.

Natomiast nauczyciele z SP 14 nabrali wody w usta i wolą się nie odzywać... :-)
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Po czasie konstatuję, że ,,Postrzegalski" i ,,dziennikarka", to rodzice uczniów, którym nauka w SP 14 przysparza sporo trudności, a wg wspomnianych rodziców, wina leży po stronie ,,ciała pedagogicznego", które deprecjonuje zdolności intelektualne ich pociech. Postanowili więc wziąć sprawy w swoje ręce i doszukali się braku przecinków w tekstach na internetowej stronie szkoły. Żałosne to ! Jak tym rodzicom nie odpowiada poziom nauki w tej szkole, to zawsze mogą przenieść swe dzieci do innej szkoły, gdzie, być może, ich poziom wiedzy zostanie potraktowany inaczej. Co nie znaczy, że lepiej... :-)
Obrazek
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: dziennikarka »

Obracanie kota ogonem - znana sztuczka, by odwrócić uwagę od sedna sprawy. Mało istotna zatem jest konstatacja, zamieszczona powyżej, usiłująca wytropić, kim jest człowiek pokazujący błędy w tekstach nauczycieli z SP nr 14. Nawet gdyby był to rodzic niedocenianego ucznia, to z całą pewnością miałby rację, natrafiając na tekst nauczyciela
z tyloma błędami. Poszukiwać należy, lecz nie autora tekstu, lecz odpowiedzi na pytanie, kilka pytań. Jedno z nich brzmi: czy może/powinien uczyć w szkole człowiek, który w tekstach robi takie "byki"? Inne pytanie: czy może/potrafi taki nauczyciel właściwie oceniać potem prace uczniów? Czy zdoła wpoić swoim uczniom zasady pisowni, skoro sam ma kłopoty z ich przestrzeganiem? Pytań jest sporo, lecz ważniejsze, by zrozumieć sens ukazywania negatywnych przykładów, zwłaszcza w miejscach, w których kształtowani są młodzi ludzie.
Kontakt:
Awatar użytkownika

dziennikarka, Ty swoje, a ja swoje... :-) Niech inni, czytający ten temat rozsądzą, po czyjej stronie się opowiadają.
Obrazek
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM