Regulamin forum
Co się dzieje w Lubinie? Informacje z regionu, najświeższe doniesienia i komentarze.
Komentarz:
Ludź
Mieliście na to całe lata... nagle przed wyborami wam zaczęło strasznie śmierdzieć? Gdzie byliście i co robiliście w tej sprawie do tej pory?
=================
Temat nieprzyjemnego zapachu postanowili wykorzystać na użytek kampanii wyborczej kandydaci komitetu "Razem" wspierający Krzysztofa Olszowiaka w wyborach na prezydenta Lubina. - Ludzie mają już dosyć tego, że wydając grube pieniądze na zakup mieszkania np. na Zalesiu, muszą latem zamykać drzwi i okna, bo fetor z wysypiska jest niemożliwy. To przeszkadza wszystkim, ale jak widać, tylko nie naszej władzy. Dlatego zbieramy podpisy mieszkańców, by ograniczyć smród w Lubinie. Mamy już około 250 podpisów i będziemy je zbierać przynajmniej do końca tego roku - mówi Mateusz Kazimierczak, inicjator akcji "Stop smrodowi w Lubinie".
Tomasz Kołodziejczyk przekonuje natomiast, że instalacja na składowisku odpadów nie spełnia wymogów środowiskowych. - Nie wiem, na jakiej podstawie została wydana decyzja środowiskowa o budowie RIPOK-u przez starostę, jak RDOŚ na tym panował, skoro miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego nie przewiduje tam takiej inwestycji. Będę zastanawiał się z prawnikami nad wystosowaniem pism do odpowiednich służb, by tym tematem się zajęto - zapowiada Kołodziejczyk.
źródło: http://miedziowe.pl/content/view/71606/78/
Ludź
Mieliście na to całe lata... nagle przed wyborami wam zaczęło strasznie śmierdzieć? Gdzie byliście i co robiliście w tej sprawie do tej pory?
=================
Stop smrodowi w mieście. Zbierają podpisy
Około 250 podpisów zebrali inicjatorzy akcji przeciwko przykrym zapachom ulatniającym się z miejskiego wysypiska śmieci w Lubinie. Zdaniem organizatorów akcji: "Stop smrodowi", instalacja, która miała ograniczyć fetor nie zdała egzaminu.Temat nieprzyjemnego zapachu postanowili wykorzystać na użytek kampanii wyborczej kandydaci komitetu "Razem" wspierający Krzysztofa Olszowiaka w wyborach na prezydenta Lubina. - Ludzie mają już dosyć tego, że wydając grube pieniądze na zakup mieszkania np. na Zalesiu, muszą latem zamykać drzwi i okna, bo fetor z wysypiska jest niemożliwy. To przeszkadza wszystkim, ale jak widać, tylko nie naszej władzy. Dlatego zbieramy podpisy mieszkańców, by ograniczyć smród w Lubinie. Mamy już około 250 podpisów i będziemy je zbierać przynajmniej do końca tego roku - mówi Mateusz Kazimierczak, inicjator akcji "Stop smrodowi w Lubinie".
Tomasz Kołodziejczyk przekonuje natomiast, że instalacja na składowisku odpadów nie spełnia wymogów środowiskowych. - Nie wiem, na jakiej podstawie została wydana decyzja środowiskowa o budowie RIPOK-u przez starostę, jak RDOŚ na tym panował, skoro miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego nie przewiduje tam takiej inwestycji. Będę zastanawiał się z prawnikami nad wystosowaniem pism do odpowiednich służb, by tym tematem się zajęto - zapowiada Kołodziejczyk.
źródło: http://miedziowe.pl/content/view/71606/78/

Nowy(a) na forum

Witam
Nadmieniam że to nie jest pierwszy protest.Interweniwaliśmy na straży pożarnej , miejskiej i w inspektoracie ochronny środowiska i nic.
Zostałem poproszony jak osoba posiadająca wiedzę w tej dziedzinie o pomoc.I takiej pomocy udzieliłem wskazując braki formale złozone we wniosku o pozwolenie zintegrowane.Starostwo otrzymało już zgody od Firm podległych Prezydentowi.Czyli bez protestu mieszkanców i wskazanych braków nie uda się zatrzymac rozbudowy.Dopiero po rozbudowie zacznie śmierdziec.
Nadmieniam że to nie jest pierwszy protest.Interweniwaliśmy na straży pożarnej , miejskiej i w inspektoracie ochronny środowiska i nic.
Zostałem poproszony jak osoba posiadająca wiedzę w tej dziedzinie o pomoc.I takiej pomocy udzieliłem wskazując braki formale złozone we wniosku o pozwolenie zintegrowane.Starostwo otrzymało już zgody od Firm podległych Prezydentowi.Czyli bez protestu mieszkanców i wskazanych braków nie uda się zatrzymac rozbudowy.Dopiero po rozbudowie zacznie śmierdziec.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość