Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mistake »

To nie sasza zamazał, tylko rybolek. Jak dla mnie jest to bez sensu bo chodzi o to, by piętnować tych ludzi, a tak to co nam to da?
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: sasza »

A ja mam kolejnego kwiatka.
Otóż... panowie policjanci byli uprzejmi zaparkować na przystanku autobusowym (na Leśnej bliżej Szpakowej).
Potem okazało się, że z busa jadącego z Wrocławia wyciągnęli zalanego w trupa chłopaczka.
Ale... było już ciemno, a oni nie mieli włączonych ani świateł, ani tym bardziej "koguta", mimo tego, że byli na akcji.
Dowody "zbrodni":
http://www.mfoto.pl/show.php?id=238341
http://www.mfoto.pl/show.php?id=238342

Robione niestety telefonem komórkowym, ale spisałem rejestrację - HPB A535.
Z tego co wiem, rejestracje pojazdów służb publicznych nie są danymi osobowymi.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

po co miec zapalone swiatla skoro stoi sie na oswietlonym poboczu (tuz pod latarnia) ?
btw jakosc zdjec fatalna :|
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Obrazek
Chyba nie ma 1,5m ?
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Veldrin pisze:po co miec zapalone swiatla skoro stoi sie na oswietlonym poboczu (tuz pod latarnia) ?
btw jakosc zdjec fatalna :|
W takim razie spróbuj Ty tak zaparkować. Będę strzelał... 200 zł i 3 punkty. Chodzi tu o sam fakt: mniej niż 10 metrów od skrzyżowania i na przystanku, nieoświetlony, nieuprzywilejowany.
Jeśli chodzi o jakość zdjęć - nocą, od telefonu komórkowego dużo nie można wymagać.
Maniak
Maniak
Kontakt:
Maniak
Maniak

Post autor: tomi »

no dobra, dowody łamania przepisów są, pozostaje kwestia kto je zgłosi i kto dopilnuje wyegzekwowania ewentualnej kary??
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: malyyy »

Witam!

W zakresie parkowania na Ustroniu IV w godz. wieczornych i nocnych też mam swoje doświadczenia ;-)
Czasami zmuszony byłem stawiać auto na parkingu przed Wechtą - tam zawsze jest miejsce, bo daleko od mieszkań i nikomu się nie chce :-D

Jeśli chodzi o zamazywanie tablic i twarzy to nie jest to dobry pomysł - w końcu chodzi o akcję społeczną. Nie znam się za bardzo na ochronie danych osobowych, ale jest w tym mały haczyk, który pozwala na małe ominięcie prawa:
wystarczy zamazać tylko część tablicy (np. dwie ostatnie cyfry/litery), a twarz zamazać tylko oczy, nos i usta. To wystarczy, żeby było zgodnie z prawem, a i tak będzie wiadomo, o co lotto. Jeśli mylę, to niech mnie ktoś poprawi...
To tak jak w wiadomościach: Jarosław W., syn byłego prezydenta! :-)
[ malyyy ...jest ten świat! ]
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

Nie znam się za bardzo na ochronie danych osobowych, ale jest w tym mały haczyk, który pozwala na małe ominięcie prawa:
wystarczy zamazać tylko część tablicy (np. dwie ostatnie cyfry/litery)
lepiej zamazac dwie pierwsze, 99% bedzie zaczynalo sie w sposob wiadomy :) a bedzie zgodne z prawem :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

Post autor: Jogi »

stworzmy podziemna policje.... bedziemy wstawiac mandaty;d
Veldrin: hehe dobry pomysł- sprytne;d
"Wiem, że czesto mi odbija. Ale co z tego skoro mnie się to podoba."
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

tomi pisze:no dobra, dowody łamania przepisów są, pozostaje kwestia kto je zgłosi i kto dopilnuje wyegzekwowania ewentualnej kary??
Mnie nie chodzi o "wlepianie" mandatów... Sam fakt pokazania kogoś/czyjegoś auta i to, że zobaczą to znajomi może być karą.

Tak BTW nie spodziewałem się aż tak dużego odzewu :)))
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

jesli do niego dotrze to ze foto zostalo pokazane publicznie.... wiekoszc pewnie nawet o tym nie ebdzie wiedziala
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Lubin nie jest aż takim wielkim miastem... Szanse są :)
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Bywalec
Bywalec

zawsze sa szanse...małe bo małe ale sa to ;d

u mnie pod blokiem zawsze zajmuja miejsca dla ludiz niepełnosprawych zaraz ktos to zgłąsza...
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: malyyy »

lepiej zamazac dwie pierwsze, 99% bedzie zaczynalo sie w sposob wiadomy
No, fakt. Tak będzie lepiej :-)
Zresztą zawsze można napisać, że dany osobnik ma auto z Lubina/Legnicy/Polkowic/Koziej Wólki itp. i też bedzie wiadomo, jaką ma "blachę" (przy zamazaniu początku). Przecież wówczas zdjęcie to jedno, a opis to drugie ;-)
[ malyyy ...jest ten świat! ]
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: polar21 »

Co wy jakies glupoty piszecie z zamazywaniem rejestracji. Od kiedy to jesli sfotografuje jakas fure, musze sie pytac jego wlasciciela o jego zgodne na publikacje. Nie ma w PL takiego prawa.
To tak samo jakby milosnicy focacy lokomotywy/autobusy przed upublicznieniem kazdego zdjecia musielby sie pytac PKP/PKS o takowa zgode.

Co innego jesli w toku postepowania karnego np. sad zakaze publikacji podejrzanego.
To samo dotyczy np. zakazu fotografowania obiektow przemsylowych. Takie prawo juz nie obowiazuje. Dowiedzialem sie tego od pasjonatow z Gornego Slaska, ktorzy fotografuja tamtejsze kopalnie, a ktorzy sami przekonali sie o tym od policjantow, ktorzy przyjechali ich spisac na wezwanie ochrony (juz nie bede sie bal jakis cieci, ktorzy pilnuja naszych kopaln).
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM