Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: KulMen »

Maciejl76 pisze:Kulmen moim skromnym zdaniem i mimo pełnego szacunku do Twojej osoby i Twojej Twórczości - nie nadajesz się na krytyka fotograficznego...już lepiej będzie jak będziesz się realizował jako fotograf amator :)

A autorowi zdjęć radzę dalej fotografować i szukać swojego stylu i kierunku...dobra robota.
Pozdrawiam wszystkich.
Hehehe, Nie nadaje się bo nie wpadam w zachwyt nad każdym publikowanym zdjęciem ?

Na forum jest sporo moim zdaniem świetnych prac, które chce się oglądać i widać w nich talent autora. A do tego włożono w nie sporo pracy.

Nie aspiruje do miana krytyka fotograficznego, bo nie potrafię spojrzeć obiektywnie. A krytyk powinien mieć spojrzenie szerokie na temat :)

Ty w swoje fotografie wkładasz dużo pracy i efekt jest bardzo dobry, chce się je oglądać.

pitreo79 - pokazuje także świetne prace.

Ale jeśli chcesz to mogę nic nie pisać na forum :) chociaż zawsze uważałem ze dyskusja daje sporo efektów, bo można się wile ciekawych rzeczy dowiedzieć.

A co do fotek o których jest dyskusja, to robota jest średnia i czekam na nowe bardziej staranne prace ;), ponieważ zdanie "Fotki również na sprzedaż." zobowiązuje i tylko dlatego pozwoliłem sobie na uwagi na ich temat :).

Piotr
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: rybolek »

nOF4Ce, , temat raczej nie pasuje do Fotoreportaży wiec przenosze do "Pokaż się innym"

http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=1571

a apropo tego krytykowania zdjęc, ja np. lubie jak mi się mówi co jest nie tak, bo wiem później na co musze również zwracać uwagę podczas fotografowania, imo pochwały także się przydają :)

mi sie Twoje zdjęcia podobają i nie bede się czepiał ;p

pozdrawiam:)
Lepiej niech pada niż ma być błoto :)

Grupa trzymająca miotły :kosa:
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: Soprano »

Ja się już w końcu pogubiłem, czy KulMen jest krytykiem, czy nie jest, ale to musi ustalić z Veldrinem.

KulMen jeśli nie potrafisz ocenić obiektywnie, to nie oceniaj, bo twój irracjonalny subiektywizm może mieć wpływ na innych, a to nie byłoby dobre.

Więcej nie mam nic do dodania odnośnie zdjęć pana Zembronia, oprócz tego, że życzę mu powodzenia.

Wypisuję się z tej dyskusji.

pozdrawiam
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

Dziękuję za wszystkie pozytywne i krytyczne slowa... przyjmuje je do wiadomosci...

Kulmen "i są to najczęściej błędy początkujących autorów często utalentowanych, którym trzeba wskazać co robią nie tak, by następne prace były lepsze"

Dzieki, ale niestety nie wezme sobie do serca twoich uwag...skoro masz wieksza wiedze na ten temat niz widac to na twoich pracach to wole nie brac z ciebie przykladu...

Napisalem "fotografie rowniez na sprzedaż" dlatego, ze przy okazji mojej pasji moge rowniez zarabiac, a mam juz kilka sprzedazy na koncie...

Nie uwazam, ze nasze miasto jest szare, ale ja robie fotografie czarno biala dlatego, ze kiedys fotografia byla tylko czarno biala i to "kiedys" mi sie bardziej podobalo, czern i biel nadaje fotografiom czasowego klimatu. Z szumem jest to samo...

Kulmen: uwazam, ze chciales sie okrutnie zemscic za to co napisalem o twoich pracach. Szanuje je, ale wole zebys nie udzielal mi rad. Poczytaj kilka ksiazek, udaj sie na jakies warsztaty, popytaj kilku ludzi, wtedy pogadamy :-)

Pozdrawiam.
Obrazek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: KulMen »

nOF4Ce pisze:Dziękuję za wszystkie pozytywne i krytyczne slowa... przyjmuje je do wiadomosci...

Kulmen "i są to najczęściej błędy początkujących autorów często utalentowanych, którym trzeba wskazać co robią nie tak, by następne prace były lepsze"

Dzieki, ale niestety nie wezme sobie do serca twoich uwag...skoro masz wieksza wiedze na ten temat niz widac to na twoich pracach to wole nie brac z ciebie przykladu...

Napisalem "fotografie rowniez na sprzedaż" dlatego, ze przy okazji mojej pasji moge rowniez zarabiac, a mam juz kilka sprzedazy na koncie...

Nie uwazam, ze nasze miasto jest szare, ale ja robie fotografie czarno biala dlatego, ze kiedys fotografia byla tylko czarno biala i to "kiedys" mi sie bardziej podobalo, czern i biel nadaje fotografiom czasowego klimatu. Z szumem jest to samo...

Kulmen: uwazam, ze chciales sie okrutnie zemscic za to co napisalem o twoich pracach. Szanuje je, ale wole zebys nie udzielal mi rad. Poczytaj kilka ksiazek, udaj sie na jakies warsztaty, popytaj kilku ludzi, wtedy pogadamy :-)

Pozdrawiam.
Witaj.
Jeśli uważasz, ze chciałem się zemścić to jesteś w błędzie, bo Ty nie napisałeś o moich pracach nic :), wiec nie miałem się o co mścić :).

Podoba mi się twoje ostatnie zdanie :),przeczytałem sporo książek, byłem na warsztatach, rozmawiałem i pytałem ludzi. Uważam, że to Ty masz problem z przyjęciem krytyki swoich prac :P ...

Myślę, że temat możemy zamknąć. Może jak będzie czas to sobie kiedyś urządzimy pojedynek foto na jakiś temat, po co bić piane :) niepotrzebnie.

Czekam na propozycje tematu pojedynku i ewentualnego terminu ;)

Pozdrawiam serdecznie

KulMen
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Felix »

Najbardziej mi podeszła fotografia "Na końcu miasta", ma swój urok :)

ps - Rozwaliła mnie nazwa "Mrokness" :lol:
"I've come to realize
Every little glimpse, you fade
I was told that I could fly
When least expected, cloud connected"
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: hemik »

.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: Veldrin »

hemik = d.jach? :>
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: hemik »

nie nie nie nie, to moj kolega :) spokojnie.
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec

Post autor: nOF4Ce »

Panowie @up i @2up :-) prosilbym o krytyke i ocene moich prac :-)

Więcej moich prac mozecie obejrzec na mojej stronie (adres w sygnaturze)...
Obrazek
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM