Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: m_krzywy »

Więc modernizacja swoją drogą... a ja przed modernizacją i po niej mam problemy z netem :(

Jest tak: Włączam komputer (oczywiscie odpowiednio zabezpieczony - noobem nie jestem) sprawdzam ping na bramę domyślną i co widzę... 2200ms, 2190ms, 2300ms,2100ms. Czekam chwilę, oczywiście spędzam ją z pożytkiem i ponownie sprawdzam pingi które tym razem są w normie tzn. ok. 20ms. Oczywiście dialog wypiera sią ich winy i mówi że ta leży po mojej stronie. Dodam ze nie mam zadnych połączen (sprawdzam netstatem) a ich szajsowaty modemik rejestruje transfer. Mam 2 systemy i Linux (Ubuntu6.06) wykazuje to samo.

Wątpie abym w przyszłości skożystał ponownie z usług tej firmy. Bardzo niepewnych usług bo problem mam od kilku miesięcy powtarzający się.
Awatar użytkownika
atn
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: atn »

Ja tam już nie mam..
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran

Post autor: JasioJasio »

A ja mam 1 mego dsl w Dialogu i pieknie hula.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: DenDa »

OmegaPL pisze:max 130 kb/s na 1 mb, oczywiscie jesli bedziemy sciagali z odpowiednio szybkich serwerow. Ostatnio Dialog cos swiruje. Od poltora miesiaca interenet jest po prostu straszny. 10 % utraty pakietów (na 1000 wysłanych) do bramy domyslnej!! To chyba nie jest normalne? Niby miala byc jakas modernizacja sieci, a tu dalej lipa. Ogolnie, narazie Dialogu nie polecam :/ Chociaz mam nadzieje, ze niedlugo to wszystko sie zmieni. Dodam jeszcze, wszyscy moi znajomi, ktorzy posiadaja DSL'a w Dialogu narzekaja na takie przygody.
dialog od 4 miechow wymienia serwery w calym lubinie i cos 5 miech juz leci, a tu dalej nie widac konca tego koszmaru !!
www.FirmyLubin.pl - Darmowa Reklama Twojej Firmy w Regionie.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: m_krzywy »

Tak tak do tego nakłada sie duzy ruchbroadcastowy i mase nieprzemyslanych promocji... zbliza sie termin mojego przedłuzenia umowy... tak dalej byc nie moze ;]
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

A mi za jakiś czas kończy się umowa na Neo-zdradę.

Zastanawiam się nad przejściem na dialog, czy zostaniem. Kwestia wyboru mniejszego zła? Co zrobić?

I mam jeszcze pytanko do linuksiarzy z forum?
Jak wygląda kwestia techniczna połączenia komputera z dialogiem (z neozdradą trzeba się zawsze pomęczyć).
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

isdn, przez ppp bez problemu, adsl jeszcze latwiej ; p.

[ Dodano: Sro 03 Sty, 2007 16:53 ]
znacz, watpie zebys potrzebowal robic cokolwiek poza wpisanem wlasciwosci polaczenia w odpowiednie rubryki ; p.
Weteran
Weteran
Kontakt:
Weteran
Weteran

Post autor: realista »

a gdzie to sie ustawia? to będzie polecenie netcardconfig? czy jakiś programik łączący w KDE/GNOME do ADLS/DLS czy np KPPP?

[ Dodano: Sro 03 Sty, 2007 18:48 ]
znalazłem odpowiedź, to rzeczywiście proste

http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?t=7078

pytanie tylko czy warto zmieniać neo na dialog?
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Sakis »

neo na dsl jasne, ze wzgledu na limit transferu. jesli chodzi o tp vs. dialog to chyba zadecydowac powinny ceny. co prawda z laczem na dialogu nie mam sam problemow chyba od pazdziernika, ale lepiej nie wywolywac wilka z lasu (swoja droga, gdy problemy byly, to jakos uslugi byla tragiczna, ale to modernizacja czy costam).
odpowiedz

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM