Po pierwsze nie ściemniam z żadnymi klasami IAAF i PZLA (możesz to sprawdzić na stronie IAAF), gdyż bieżnia wyłożona w Lubinie będzie spełniać wymogi międzynarodowe grubość 13-14mm a np. stadion w Zielonej Górze blizniaczy do naszego po remoncie spełnia tylko III klase gdyz wylany tartan ma grubosc 12 mm.
A co do róznicy w bieganiu na tartanie i asfalcie:
- na asfalcie uzyskuje się lepsze wyniki biegowe lecz dla kolan jest to najgorsze co moze byc (zawodowcy biegają maks. dwa maratony rocznie), dlatego tez jezeli ktos biega rekreacyjnie to powinien pochasać na duktach leśnych (polecam trasy na ścieżce zdrowia na Małomicach, trasę pomiędzy "Strzelnicą" a Gorzelinem oraz dukt leśn0-polny tzw. po torach do Obory lub trasa na "radary" do Krzeczyna Małego spod Reala.
- na tartanie także proponuje treningi max. 3 razy w tygodniu gdyż wpływ na stawy jest także duży (najlepszym podkładem dla stawów byłoby drewno gdyż bardziej amortyzuje ale wtedy tomi podniósł byś lament że Raczyński marnuje budżet na deski, a koszt ten wyniósł by dodatkowo około 3-5 mln złotych a propos nie stac na to było nawet amerykanów z Atlanty dlatego mają taki sam podkład jak my)
Aha na koniec "ciemny" nie oznacza murzyn bo rasistą nie jestem, a miało to na znaczeniu że się poprostu nie znasz na budowie obiektów sportowych i na koniec nie sciemniaj że nie pytałeś o trybuny (poczytaj sobie swoje posty w tym temacie)
W sprawie stadionu należy raczej przyklasnąć prezydentowi że mimo stawianych kłód po nogi przez panów "bez"radnych będziemy mieć obiekt, którym można się pochwalić w Polsce
Regulamin forum
Fotorelacje z imprez, wydarzeń, a także ró¿nych miejsc w mieście. Oglądaj i komentuj!
Nowy(a) na forum

Maniak

no teraz lepiej jakieś konkretysą więc:
" wiem co chciałeś powiedzieć - więcej luzu.
[ Dodano: Sob 13 Maj, 2006 01:16 ]
no i są zdjęcia http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=17942#17942
[ Dodano: Wto 27 Cze, 2006 15:57 ]
i nowe fakty http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=1362&start=60
nie czytasz dokładnie, prosiłem o różnicę dla zdrowia a w odpowiedzi dostałem opowieść o klasach. odpowiedź nie adekwatna do pytania i tyle.nie ściemniam z żadnymi klasami
wynika z tego że bieganie szkodzi, najbardziej na asfalcie a najmniej na drewnie rozwiązaniem najrozsądniejszym jest więc ... tartan tym bardziej że to była jedyna taka nawieżchnia w lubinie a jak ktoś już tu trenuje i ma osiągać wyniki to niech trenuje w warunkach zbliżonych do tych z zawodów, nie sądzisz??A co do róznicy w bieganiu na tartanie i asfalcie:
- na asfalcie uzyskuje się lepsze wyniki biegowe lecz dla kolan jest to najgorsze co moze byc (....)
- na tartanie także proponuje treningi max. 3 razy w tygodniu gdyż wpływ na stawy jest także duży (...)
zauważyłeś znaczek""ciemny" nie oznacza murzyn
nie pisałem że jestem za czy przeciw tylko czy ławeczki takie zostaną (delikatna ale różnica) na co mi zresztą odpowiedziałeśnie sciemniaj że nie pytałeś o trybuny (poczytaj sobie swoje posty w tym temacie)
to zostawiłem na koniec bo jeżeli na budowie stadionów może i się znasz to o marnowaniu kasy przez prezydenta wiesz chyba mało. w projekcie przedstawionym przez prezydenta raczyńskiego miasto miało tylko dopłacić do budowy tego potrzebnego obiektu. większość kosztów miał ponieść totalizator sportowy i Unia Europejska. a efekt rządów tego cudnego prezydenta jest taki że miasto płaci za wszystko zamiast kilka mln to wykłada kilkanaście mln i z tego co wiem to kłody stawiane pod nogi przez panów "bez"radnych (jak to pięknie napisałeś) polegały na tym że dopytywali się gdzie kasa z totalizatora?? gdzie kasa z unii?? dlaczego podpisał umowe o ponad mln niż mógł. żadne z tych działań nie mogą opóźnić budowy bo pozwolenia (o ile są) tą sprawę regulują i tyle, po co uprawiacie demagogie nikt nie był i nie jest przeciw, tylko gdzie ta obiecana kasa?wtedy tomi podniósł byś lament że Raczyński marnuje budżet na deski
za zmarnowanie ponad 10 mln za które np: można by wyremontować drogi, no nie oszukujmy się o odrobine przyzwoitości proszę.W sprawie stadionu należy raczej przyklasnąć prezydentowi
[ Dodano: Sob 13 Maj, 2006 01:16 ]
no i są zdjęcia http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?p=17942#17942
[ Dodano: Wto 27 Cze, 2006 15:57 ]
i nowe fakty http://forum.lubin.pl/viewtopic.php?t=1362&start=60
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
Informacje
0 użytkowników » 1 gość