Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Maniak

Maniak

Nowy(a) na forum

na stronie UM znalazlem w zakladce plany i programy plik ze strategia miasta Lubina 2020 gdzie znajduje sie plan od 2005-2020 roku...pozwolilem sobie go przeczytac choc jest obszerny bardzo i tam jest zaznaczone ze beda modernizowane bloki na okolo rynku i ze rynek ma byc przystosowany do opzywienia przez kawiarnie itp a rynek ma byc zmodernizowany wraz z blokami na wzor starych kamieniczek....a dokladniej jedno zdanie z tamtad:
"1.6. Wyzwania kulturalne
1. Rewitalizacja Rynku. Budowa stylizowanych kamieniczek i modernizacja budynków w centrum miasta; stworzenie warunków do rozwoju bogatej oferty kulturalno-usługowej.
"
co tym myslicie zrobia to??
1. Rewitalizacja Rynku. Budowa stylizowanych kamieniczek i modernizacja budynków w centrum miasta; stworzenie warunków do rozwoju bogatej oferty kulturalno-usługowej.
"
Maniak

Nowy(a) na forum

Nie wiem czy to prawda, ale ponoć jedno ze stowarzyszeń przygotowuje doniesienie do prokuratury w związku ze złamaniem obowiązujących przepisów w zakresie ochrony zabytków i prawa budowlanego (a może chodzi o lokalny plan zagospodarowania?) przy realizacji inwestycji "Galeria Lubin". Czy ktoś o tym coś słyszał? Ponoć w sprawę wmieszał się jeden z posłów?!sphere14 pisze:na stronie UM znalazlem w zakladce plany i programy plik ze strategia miasta Lubina 2020 gdzie znajduje sie plan od 2005-2020 roku...pozwolilem sobie go przeczytac choc jest obszerny bardzo i tam jest zaznaczone ze beda modernizowane bloki na okolo rynku i ze rynek ma byc przystosowany do opzywienia przez kawiarnie itp a rynek ma byc zmodernizowany wraz z blokami na wzor starych kamieniczek....a dokladniej jedno zdanie z tamtad:
"
Nowy(a) na forum

No widzisz, mało wiesz i głupio piszesz. Mieszkania w "rynkowych" blokach są komunalne, więc to żadna "ich własność" . Miasto może zdecydować, czy, kiedy i dokąd wysiedlić mieszkającuch tam ludzi (jestem oczywiście za tym, aby zapewnić im warunki podobne do tych jakie mają obecnie) . A tak na marginesie - bloki mieszkalne w rynku to idiotyzm czystej maściDeeS pisze:Co to znaczy "wysiedlic"? Wyrzucic ludzi z ich wlasności?
Początkujący

NIE. Znaczna ilość mieszkań wokół Rynku jest prywatna. Nie są to mieszkania komunalne. Nie można tych ludzi wyrzucić. A nawet gdyby to były mieszkania komunalne to i tak nie można by ludzi wyrzucić. Byle płacili regularnie czynsz. A nawet gdyby nie płacili to i tak można tylko ich przenieść do mieszkań zastępczych, których i tak nie ma.
August Oktawian
Bywalec

piO7ru$ - zanim napiszesz cos obrazliwego zastanów sie czy WIESZ o czym piszesz. Bo to własnie TY mozesz wyjśc na... głupca. Lepiej podyskutować maerytorycznie a epitety zostawić z boku.pi07ru$ pisze: No widzisz, mało wiesz i głupio piszesz. Mieszkania w "rynkowych" blokach są komunalne, więc to żadna "ich własność" . Miasto może zdecydować, czy, kiedy i dokąd wysiedlić mieszkającuch tam ludzi
Od wielu lat bloki w Rynku zatraciły charakter komunalny. Miasto ciagle pozbywa się swoich zasobów sprzedając mieszkania ich najemcom. W wyniku tego procesu zdecydowana wiekszość mieszkań to własność prywatna. Stworzone sa tam wspólnoty, których miasto jest jedynie członkiem. I to w dodatku nie majacym większości. Miasto nie dość, ze nie może sobie wysiedlić tych mieszkanców, to na dobra sprawę nie jest w stanie nawet NAKAZAĆ im na przykład pomalowania budynków, nie mówiąc juz o przebudowie. Bo za to musi ktoś zapłacić. Mieszkańców zapewne na to nie będzie stać a miasto zapewne nie bedzie chciało wydawać pieniędzy na przebudowę NIE SWOICH zasobów.
PAT! I tyle.
Nowy(a) na forum

Maniak

Stały bywalec

Stały bywalec

Najpierw niech skończą zalesie a wtedy możnaby pomyśleć, nie mniej jednak ktoś może nie wyrazić zgody na przeprowadzkę (chodzby 1 osoba z mieszkania prywatnego) i pomysł diabli wzieli.
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Maniak

Stały bywalec

Np. uznanie bloku za niebezpieczny w użytkowaniu czy jakoś tak
Być może są ale jak już mówiłem najpierw należy pomyśleć nad lokalami zastępczymi
Być może są ale jak już mówiłem najpierw należy pomyśleć nad lokalami zastępczymi
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Początkujący

Informacje
Bing [Bot] » 1 gość