9 osób zatrzymanych ws. zabójstwa 22-latka
Dziewięć osób w wieku od 17 do ponad 20 lat zatrzymała policja w sprawie dokonanego w niedzielę w Lubinie zabójstwa 22-letniego mieszkańca tego miasta i zranienia jego rówieśnika - poinformował rzecznik prasowy lubińskiej policji Krzysztof Olszowiak.
Do zdarzenia doszło ok. godziny 4 nad ranem na jednym z osiedli mieszkaniowych w Lubinie. O leżących na trawniku rannych mężczyznach powiadomił policję anonimowy rozmówca.
"Na miejscu lekarz stwierdził zgon 22-letniego mieszkańca z raną kłutą klatki piersiowej, natomiast drugiego, rannego w okolicę brzucha, odwieziono do szpitala w Lubinie. Jego stan jest ciężki" - powiedział Olszowiak.
Dodał, że w ciągu następnych godzin zatrzymano w tej sprawie dziewięć osób. Jak podejrzewa policja, część z nich wraz z ofiarami mogła uczestniczyć tej nocy we wspólnej prywatce.
Niektórzy z zatrzymanych oraz ofiary byli znani lubińskiej policji.
Obecnie policja oraz prokuratura wyjaśniają okoliczności zabójstwa.
Regulamin forum
Co się dzieje w Lubinie? Informacje z regionu, najświeższe doniesienia i komentarze.
Maniak

Źródło: www.onet.pl

to się postarałeś...
Grzybu = wielki człowiek... był wesoły, szalony, lubił się bawić... lubił swoje towarzystwo... lubił siebie takiego jaki był... Wystarczyła jedna noc... jedno uderzenie... eh to co napisali w artykule na onecie to co to jest w ogóle?! ;/ nic ludzie nie wiecie co się tam wydarzyło! co zaszło! jaka była przyczyna! nie wiecie jak bardzo nie zasługiwał on na śmierć!!!!!!! Wszystko przez jedną osobe... jednego frajera... aż strach co się teraz zacznie...
Na Zawsze W Naszych SercAch - Bracie!
spoczywaj w spokoju...
Lucek na stos
Grzybu = wielki człowiek... był wesoły, szalony, lubił się bawić... lubił swoje towarzystwo... lubił siebie takiego jaki był... Wystarczyła jedna noc... jedno uderzenie... eh to co napisali w artykule na onecie to co to jest w ogóle?! ;/ nic ludzie nie wiecie co się tam wydarzyło! co zaszło! jaka była przyczyna! nie wiecie jak bardzo nie zasługiwał on na śmierć!!!!!!! Wszystko przez jedną osobe... jednego frajera... aż strach co się teraz zacznie...
Na Zawsze W Naszych SercAch - Bracie!
spoczywaj w spokoju...
Lucek na stos
DuDu, moze powiesz cos wiecej?
Ja osobiscie jestemz aszokowany, bo nawet nie widzialem ze w ostatnim czasie byly jakies zabojstwa w naszym miescie.
Ja osobiscie jestemz aszokowany, bo nawet nie widzialem ze w ostatnim czasie byly jakies zabojstwa w naszym miescie.
Maniak

http://www.lubin.pl/?exid=2222
eh...Zabił nożem
20.06.2005
Wczoraj wczesnym rankiem lubińską policję powiadomiono, że przy ul. Gwarków na osiedlowym trawniku leży dwóch rannych, młodych mężczyzn.
Na miejsce zdarzenia natychmiast skierowano policjantów oraz pogotowie ratunkowe. Lekarz stwierdził zgon 22-letniego lubinianina. Miał ranę kłutą klatki piersiowej.
Pięćdziesiąt metrów dalej, leżał 20-latek z raną ciętą brzucha. Został przewieziony do szpitala. Policja z prokuraturą podjęły czynności procesowe. Brało w nich udział kilkudziesięciu funkcjonariuszy, którzy zatrzymali 10 osób mogących mieć związek ze zdarzeniem. Żmudna praca tego zespołu doprowadziła do ujawnienia sprawcy zbrodni zabójstwa, którym okazał się 24-letni mężczyzna.
Wyjaśniany jest też udział pozostałych zatrzymanych osób. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Rejonowa w Lubinie.
DuDu pisze:Grzybu = wielki człowiek... był wesoły, szalony, lubił się bawić... lubił swoje towarzystwo... lubił siebie takiego jaki był... Wystarczyła jedna noc... jedno uderzenie... eh to co napisali w artykule na onecie to co to jest w ogóle?! ;/ nic ludzie nie wiecie co się tam wydarzyło! co zaszło! jaka była przyczyna! nie wiecie jak bardzo nie zasługiwał on na śmierć!!!!!!! Wszystko przez jedną osobe... jednego frajera... aż strach co się teraz zacznie...
w innym poście napisałem: dwóch debili mniej. może troche przesadziłem, ale bazowałem tylko na informacji z GW. Widzę ze ty równiez podeszłeś do tego emocjonalnie (bo go znałeś). Nie wiem co się stało i nie wiem kim był ten człowek, no ale skoro był znany policji to święty też nie był.
No w każdym bądź razie na śmierć chyba nie zasługiwał, tylko że trafił na debila.
Na miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2775852.html napisali:
Niektórzy z zatrzymanych oraz ofiary byli znani lubińskiej policji. Być może zabójstwo było wynikiem przestępczych porachunków.
- Może oni i są powiązani z jakimiś młodzieżowymi gangami, ale sąsiedzi z osiedla powtarzają, że chłopaki po prostu pobiły się o dziewczynę - mówi mieszkaniec Lubina.
Kochani, bardzo wstrzasnela mnie smierc Marka , pewnie Was wszystkich takze. Bo byl wspanialy dla kazdego z Nas!
Wiecznie towarzyszyl mu dobry humor, moze niewielu z Was wie , ale byl romantykiem.
Wciaz pamietam chwile spedzone z Nim. Heh, piewrsze zapisane kartki w moim pierwszym pamietniku poswiecilam wlasnie Jego osobie.Ale to byla podstawowka. Nie zwracal na mnie wiekszej uwagi;). A potem liceum..Sytuacja sie odwrocila, i teraz to On zabiegal o moje wzgledy. Niewielu z Was wie ile Nas laczylo..A potem moje studia we Wroclawiu. Urwany kontakt..Tak bardzo zaluje, ze nie potrafilam wyrwac Go z codziennego zycia. Mial tak wiele marzen. Nie moglam odwzajemnic Jego uczucia , to fakt (od 3 lat mam wspanialego chlopaka), ale moglam Mu pomoc. Pokazac lepszy swiat, rozbudzic ambicje...Moglam , ale zabraklo czasu. Przepraszam Marku...
Lacze sie ze wszystkimi ktorzy znali Marka. Byl dobrym czlowiekiem i mimo konfliktow z prawem wolal o pomoc.
Marku, dlaczego dales sie zabic? Potrzebujemy Ciebie!
Wiecznie towarzyszyl mu dobry humor, moze niewielu z Was wie , ale byl romantykiem.
Wciaz pamietam chwile spedzone z Nim. Heh, piewrsze zapisane kartki w moim pierwszym pamietniku poswiecilam wlasnie Jego osobie.Ale to byla podstawowka. Nie zwracal na mnie wiekszej uwagi;). A potem liceum..Sytuacja sie odwrocila, i teraz to On zabiegal o moje wzgledy. Niewielu z Was wie ile Nas laczylo..A potem moje studia we Wroclawiu. Urwany kontakt..Tak bardzo zaluje, ze nie potrafilam wyrwac Go z codziennego zycia. Mial tak wiele marzen. Nie moglam odwzajemnic Jego uczucia , to fakt (od 3 lat mam wspanialego chlopaka), ale moglam Mu pomoc. Pokazac lepszy swiat, rozbudzic ambicje...Moglam , ale zabraklo czasu. Przepraszam Marku...
Lacze sie ze wszystkimi ktorzy znali Marka. Byl dobrym czlowiekiem i mimo konfliktow z prawem wolal o pomoc.
Marku, dlaczego dales sie zabic? Potrzebujemy Ciebie!
Jedyne co moge napisać to tyle że znałam z widzenia i ofiary i sprawce, czasami zamieniliśmy kilka słów. Nie będę udawała że byłam z którymś zżyta albo że jestem załamana bo był mi bliskim człowiekiem. Nie. Tego nie napisze. Wiem jedno, jest mi źle na sercu, z tego powodu że zabijają sie młodzi ludzie, o głupstwa narkotyki, kase, alkohol. Bezsensu!! Czy ten kraj nie jest wystarczająco pojeba..?? więc po co jeszcze tak bezsensowna śmierć??!! Przecież to my tworzymy ten kraj, jesteśmy jego przyszłością, więc jeśli my będziemy robić tak okrótne rzeczy to napewno w kraju nie będzie działo sie lepiej... Ja współczuje wszystkim, i blskim ofiar ale także bliskim sprawcy. Jeżeli ktoś wie kiedy będzie pogrzeb to dajcie znać na forum.. MARSZ PRZECIW PRZEMOCY...
Witam czy wiecie moze cos na temat tego chlopaka ktory zostal tam ranny? czy on zyje?
ja też pewności nie mam. znajomy był rano w szpitalu zakładać opatrunek i usłyszał rozmowe pielęgniarek. Krążą już plotki że nie żyje, ale ja nie daje temu wiary. Ludzie zawsze coś dopowiedzą. Podaj mi swój numer gg. ja wybieram sie do szpitala jak sie czegos dowiem to dam Ci znać.
" Nie pytaj mnie o jutro... to za tysiąc lat..."
Poleje się więcej krwi, a Gwarków to ja nie widze jak koleszka wyjdzie ze szpitala. Więc DuDu nie mów że to był spoko koleś bo ćpun jakich mało. Sam latał z nożem za innymi. A za darmoche nie wyłapał kosą.
Pogrom Będzie I To Wielki
Pogrom Będzie I To Wielki
Informacje
0 użytkowników » 2 gości