Rodzina :D
Kontakt:
Awatar użytkownika

Post autor: NEVIL »

Komentarze:
...rool

komisja do zbadania rządów PO-PSL pracowała by 10 lat i to za mało

---------------------------------
Krakus

ta chlopina do konca oszalala

----------------------------------
Damian

Ha ha ha. A jeszcze miałem złudzenie że Pan Kosiniak-Kamysz to chodź trochę poważny człowiek. Dzisiaj straciłem resztki nadziei.
=============================
Uwaga, uwaga! Kosiniak-Kamysz odlatuje: Trzeba powołać komisję, która zajmie się całościowym rozliczeniem rządów PiS
Obrazek
Trzeba powołać po wyborach, składającą się nie tylko z polityków, „komisję prawa i sprawiedliwości”, która powinna zająć się „rozliczeniem całościowym rządów Prawa i Sprawiedliwości” - powiedział w środę prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz.

Lider ludowców był pytany w środę w TVN24, czy w kontekście ujawnionego przez „Gazetę Wyborczą” nagrania rozmowy prezesa PiS z austriackim biznesmen dot. budowy wieżowców w Warszawie, PSL poparłoby ewentualne pomysły powołania komisji, która miałaby zająć się wyjaśnieniem tej sprawy.

Nic z tych pomysłów w tej kadencji nie przejdzie. Uważam, że trzeba powołać po wyborach całościową komisję „prawa i sprawiedliwości”, która będzie składała się nie tylko z polityków

— powiedział. Według niego, komisja taka miałaby zająć się „rozliczeniem całościowym rządów Prawa i Sprawiedliwości”. Miałaby - dodał - „przywrócić prawo i sprawiedliwość”.

Pytany, czy miałby to być komisja z uprawnieniami śledczymi, Kosiniak-Kamysz stwierdził, że komisje śledcze nie zdają egzaminu, a komisja, o której on mówi, „to zupełnie nowy pomysł”.

Komisja z uprawnieniami śledczymi, obudowana prawnikami, nie prowadzona tylko i wyłącznie przed kamerami i w gmachu Sejmu, ale posiadająca bardzo mocne kompetencje, która mogłaby formułować wnioski do prokuratury

— mówił Kosiniak-Kamysz o proponowanej komisji.

Jej celem, dodał lider PSL, miałoby być „przywrócenie porządku prawnego, podziału władz w Polsce, władzy sądowniczej niezależnej od władzy wykonawczej”.

źródło: https://wpolityce.pl/polityka/431734-ko ... sji-ds-pis
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

Albercik@Albercik

Chce się wam pisać o takiej kuriozalnej histeryczce ?
------------------------------
kkkk

szalona babo JKaczynski nie udawal ani Chrystusa ani meczennika Byl normalnym milym sympatycznym z humorem dobrze wychowanym panem z Zoliborza sPOjrz na siebie gretkowska dopiero oceniaj innych
tracker

Gretkowska to zdegenerowana lewaczka, która kompletnie się zużyła ale bardzo chce zaistnieć gdziekolwiek.
===========================
Totalna histeria i festiwal pogardy Gretkowskiej: "Kaczyński udawał Chrystusa, męczennika, wieczną ofiarę bez pieniędzy, kobiet"
Obrazek
Kaczyński udawał Chrystusa, męczennika, wieczną ofiarę bez pieniędzy, kobiet, przyjaciół. Za to z wyznawcami i zbawieniem Polski w ofercie

—czy to wpis anonimowego internauty, dla którego hejt jest chlebem powszednim?

Nie, napisała to pisarka Manuela Gretkowska, która powinna zdawać sobie sprawę z wagi słów i ich znaczenia. Pisarka tym samym odniosła się do niepoważnej i obśmianej publikacji Gazety Wyborczej na temat taśm Jarosława Kaczyńskiego. Gretkowska, która deklaruje się jako „wojująca” feministka, wszystko okrasić musi religijno-seksualnym sosem. Czy pokazuje, że na życie patrzy tylko przez jeden pryzmat i powie każdą bzdurę, byle tylko pokazać swoją niechęć do Prawa i Sprawiedliwości?

Kaczyński nie zamierzał budować sobie bliźniaka na 200 metrów, tylko zrealizować spuściznę brata z instytutem Lecha w środku. Kto śmiałby u nas tykać zmarłych lub Kościół? K-tower byłby połączeniem kaplicy z pomnikiem. Wieże bo wierzę w PiS. Co z tego, że litera K jest zarezerwowana dla K…, albo, że zwano by dwie wieże Kot-tower na cześć Jarka

—pisze feministka, która chyba nie do końca zrozumiała publikację „GW”.

Słynąca z lewicowych poglądów pisarka po raz kolejny z pogardą wyraziła się na temat Jarosława Kaczyńskiego.

Prezes mówi, że zrealizuje swoje 200 metrowe ambicje, jak na razie urojenia, jeśli wygrają wybory. Wygrają wtedy państwo polskie, na własność i pod hipotekę wieczystą. Cwaniaczek w kaszkieciku nie ma nic

—stwierdza Gretkowska i nie to koniec jej niegodnego ataku.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem. Mowę o Srebrnej nagrano i przemilczeć się jej nie da. Kaczyński udawał Chrystusa, męczennika, wieczną ofiarę bez pieniędzy, kobiet, przyjaciół. Za to z wyznawcami i zbawieniem Polski w ofercie. Awansował na Boga, mogąc wszystko: zmienić ustrój, wytrzasnąć przez telefon miliard. Zostaje mu jeszcze wcielenie w Ducha Świętego. Niewidzialnego gazu, po którym zostanie smród obłudy i siarkowodór piekła jakie urządził demokracji.

Stwierdzenia te pokazują, że Manuela Gretkowska jest w totalnej histerii i urządza pokaz czystej niechęci i pogardy. Wzywa do ukarania całej partii Jarosława Kaczyńskiego.

Kompromitacja PiS-u nie może ujść bezkarnie. Przedtem za jego złodziejstwo „Bo się nam należy” ukarano wszystkich posłów. Teraz można przegłosować wycofanie dotacji na partie, niech się same utrzymują, jeśli nie pozwalają innym kraść oficjalnie za pomocą spółek słupów i wież..

Takimi wypowiedziami Gretkowska osiąga tylko jedno. Kompromituje wszystkie feministki, opozycję i wszystkich celebrytów, którzy ja wspierają.

Więcej: https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/4316 ... al-na-boga
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
realnie patrząc

Gdyby w Polsce prawo było prawem to Adamowicz z takimi zarzutami by siedział ,ale by żył a jego fałszywy babsztyl który być może nakłaniał go do tych przestępstw a może i współorganizował -dzisiaj na tą Polskę by nie szczuł w tej bolszewickiej Unii.
-----------------------------
niesmak

Ta pani już zakończyła żałobe po mężu?? -skoro robi kabaret w UE
------------------------------------
Orion

We Francji podczas demonstracji żółtych kamizelek zginęło 10 osób, rannych zostało 820 demonstrantów. Ale to nie jest mowa nienawiści to jest demokracja. W Polsce zginął z rąk chorego psychicznie jeden człowiek i to jest mowa nienawiści ? Ślepy PE, czy tylko kolejna zemsta zakonu?
======================================
Magdalena Adamowicz przemawiała w Parlamencie Europejskim
Obrazek
Był katolikiem, był chrześcijaninem, dla którego każdy człowiek był ważny – przemawiała w Parlamencie Europejskim Magdalena Adamowicz, wdowa po tragicznie zmarłym prezydencie Gdańska.

Do Brukseli przybyła najbliższa rodzina Pawła Adamowicza: żona Magdalena, córka Antonina i brat Piotr. Bliscy tragicznie zmarłego prezydenta Gdańska wzięli udział w debacie w Parlamencie Europejskim na temat mowy nienawiści.

– Był katolikiem, był chrześcijaninem, dla którego każdy człowiek był ważny. Bez względu na płeć, wiek, pochodzenie, wyznanie, orientację czy tożsamość płciową. Atak na Pawła to atak na wszystkie wartości, które wyznawał i na których konsekwentnie od lat budował siłę Gdańska, samorządu i wspólnoty. Chcę prosić o to, byśmy pamiętali o mocy słowa i odpowiedzialności za drugiego człowieka. A także o to, byśmy nie ustawali w wysiłku tworzenia Europy solidarnej i wolnej od nienawiści" – mówiła Magdalena Adamowicz w Parlamencie Europejskim.

Kolejny fragment przemówienia cytuje portal gdansk.pl. – Słowo musi rozpoczynać dialog. Słowo nie może być narzędziem nienawiści, gnębienia innych – mowiła Magdalena Adamowicz podczas dzisiejszej debaty.

Zabójstwo prezydenta

Prezydent Gdańska zmarł tragicznie 14 stycznia po ataku nożownika podczas finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 19 stycznia urnę z prochami Pawła Adamowicza złożono w gdańskiej bazylice Mariackiej. Samorządowiec miał 53 lata.

Morderca prezydenta Gdańska, Stefan W., miał problemy psychiczne. Wcześniej odsiedział pięć i pół roku za napady na banki. Obecnie 27-latek przebywa w areszcie.

źródło: https://dorzeczy.pl/kraj/91903/magdalen ... jskim.html
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
chris

Zawsze wiedziałem, że jest "gwałtowny" ale żeby zarwać łóżko ? Ja cię nie mogę ! Niejakiemu Kaziowi , też z ZChN, nigdy się to nie przydarzyło.
Anonim

No to ci, którzy wiedzieli o tej skrywanej tajemnicy Niesiołowskiego, mogli sobie go prowadzić na smyczy niczym potulnego pieska.
-----------------------------
Scaramusch

Stefek Dupcyngier, ale jaja!
SZOK! Coraz „ciekawsze” wątki w aferze z Łodzi. Kto opłacał seks z prostytutkami?
Obrazek
Media obiegła dziś informacja o trzech biznesmenach uwikłanych w korupcyjny proceder. Zatrzymani przez CBA mieli wręczać korzyści posłowi na Sejm RP. Według nieoficjalnych informacji chodzi o Stefana Niesiołowskiego, obecnie posła PSL-UED, (wcześniej Platforma Obywatelska). W sprawie pojawił się wątek obyczajowy. „Poseł Niesiołowski miał załatwiać biznesmenom wielomilionowe kontrakty, a ci mieli się odpłacać politykowi organizowaniem mu i opłacaniem usług seksualnych” – pisze dziś „Super Express”. „Gazeta Polska” już trzy miesiące temu pisała o nadchodzących problemach Stefana Niesiołowskiego.

Funkcjonariusze CBA z Łodzi zatrzymali trzech biznesmenów Bogdana W., Wojciecha K. i Krzysztofa K. uwikłanych w korupcyjny proceder. Do zatrzymań doszło w Łodzi i Konstantynowie Łódzkim.

Śledztwo prowadzone przez CBA wykryło, że zatrzymani wręczali korzyści posłowi na Sejm RP. Według informacji TVP Info posłem tym ma być Stefan Niesiołowski.

Polityk został dziś w Sejmie zapytany o te doniesienia. Wszystkiemu zaprzeczył.

Jak się okazuje, w sprawie pojawił się wątek obyczajowy. Polityk miał przyjmować łapówki w postaci usług seksualnych.

„Poseł Niesiołowski miał załatwiać biznesmenom wielomilionowe kontrakty, a ci mieli się odpłacać politykowi organizowaniem mu i opłacaniem usług seksualnych. Do tych usług miało dojść około 30 razy. Wielokrotnie dzwoniliśmy do posła Stefana Niesiołowskiego, ale nie odbierał”

– pisze dziś „SE”.

Wirtualna Polska ustaliła, że Prokuratura Krajowa ma złożyć do Marszałka Sejmu wniosek o uchylenie immunitetu Niesiołowskiemu.

Według informacji przekazanych przez śledczych z usług seksualnych Niesiołowski korzystać miał 29 razy, w mieszkaniu w Łodzi należącym do biznesmenów.

„Do spotkań z kobietami dochodziło od stycznia 2013 roku do końca 2015 r.”

– powiedział dla wp.pl jeden z śledczych.

Okazuje się, że biznesmeni mieli nazywać Niesiołowskiego „jurnym Stefanem”.
„Mówią, że zarwał łóżko i że teraz powinien korzystać z kanapy”- podał informator WP”.

„Gazeta Polska” jako pierwsza informowała o śledztwie (wprawdzie o innym wątku) w prokuraturze w Łodzi.

"Przez lata należał do grona najbardziej wpływowych polityków Platformy Obywatelskiej. Zasiadał m.in. w fotelu wicemarszałka Sejmu, kierował też pracami sejmowej komisji obrony narodowej. We wrześniu 2016 roku niespodziewanie odszedł z PO. Dziś 74-letni poseł Stefan Niesiołowski może mieć poważne problemy. Łódzki Wydział Zamiejscowy Departamentu do spraw Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej rozważa skierowanie do Sejmu wniosku o uchylenie mu immunitetu"

– pisał w październiku 2018 roku w „Gazecie Polskiej” Piotr Nisztor.

źródło: https://niezalezna.pl/256885-szok-coraz ... nda-wyniki
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
Lujek

Opozycja zdziczała. Nie może pogodzić się z utratą stołka i wariuje. Poziom mniej niż zero.

Antonim

Ewka jesteś tępa jak ruska brzytwa po trzech goleniach
----------------------------
HAK

To co najgłupszego wydarzyło się w naszym kraju po 1890 roku to to,że premierem polskiego rządu została nijaka Kopaczka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ewa Kopacz i „metoda na wnuczka”. Tak tłumaczy swoją absurdalną wypowiedź!
Obrazek
Wypowiedź Ewy Kopacz o ludziach rzucających kamieniami w dinozaury stała się dziś hitem internetu. Była premier jest obiektem drwin ze strony internautów, ale postanowiła w końcu wytłumaczyć się ze swojej wypowiedzi. I zrzuciła wszystko na... książkę, jaką kupiła dla wnuka. Takich wyjaśnień nikt się nie spodziewał!

Przypomnijmy, Ewa Kopacz dziś rano popisała się "błyskotliwą" wypowiedzią dotyczącą...dinozaurów. Był to przykład na to, że presja ma sens i właśnie w taki sposób była premier odwoływała się do walki, jaką PO toczy z obecną władzą.

Przypomnę trochę strasznie dawne czasy. Wtedy, kiedy jeszcze dinozaury były, a ludzie nie mieli strzelb i nowoczesnej broni, która pozwoliłaby ich zabić. Wie pani co robili? Rzucali kamieniami w tego dinozaura. Wiadomo, że od jednego rzucenia na pewno nie padł. Ale jeśli przez miesiąc, dwa rzucali tymi kamieniami, to go na tyle osłabili, że mogli go pokonać

- powiedziała.

Tym sposobem stała się obiektem drwin ze strony internautów. Jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne memy z byłą premier i dinozaurami. Oj, jest się z czego pośmiać. Tymczasem Kopacz postanowiła wytłumaczyć się z pomyłki. Jak się okazało, wszystko przez... książkę dla wnuczka.

Nie da się ukryć - termin "metoda na wnuczka" nabiera dziś nowego znaczenia.

źródło: https://niezalezna.pl/256976-ewa-kopacz ... -wypowiedz
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Mówi Andrzej Lepper...
===================
https://www.youtube.com/watch?v=qrhGPFhZFGM + komentarze
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
Anonim

bezczelna ta bufetowa
--------------------------------
Anonim

Jak mozna zwykle, ordynare, bezczelne i bezpardonowe ZLODZIEJSTWO NA GIGANTYCZNA SKALE nazywac reprywatyzacja?!
no raczej

HGW prędzej spierdzieli do izraela jak stawi się przed komisją.No chyba że znajdzie się ktoś z jajami i nakaże doprowadzić ją w gustownych bransoletkach.

============================
HGW wywołała do tablicy Sebastiana Kaletę i... sama otrzymała niezłą lekcję!
Obrazek
Hanna Gronkiewicz-Waltz grozi postępowaniami sądowymi tym, którzy zajmują się tematem warszawskiej reprywatyzacji. Tym razem zdecydowała się na zaczepienie na Twitterze Sebastiana Kalety. Ten nie zamierzał odpuszczać i odpowiedział jej z pełną kulturą, w oparciu o fakty. Może czas, by wątpliwości wyjaśnić osobiście?

Była prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz wciąż, co jakiś czas odnosi się do tematu złodziejskiej reprywatyzacji w stolicy. Choć sama przed komisją stawić się nie chce, to chętnie ogląda jej obrady. I czasami postanawia "wbić szpileczkę" któremuś z członków komisji na Twitterze. Tym razem padło na Sebastiana Kaletę. HGW zamieściła taki wpis:

Hanna Gronkiewicz @hannagw

Panie Kaleta i inni proszę ważyć słowa bo wszelkie insynuacje dotyczące mojej osoby mogą stanowić podstawę do skierowania przeze mnie spraw na drogę sądowa.

Okazało się jednak, że w tym przypadku nie trafiła najlepiej. Kaleta odpowiedział w taki sposób, że w zasadzie nie ma już żadnych wątpliwości. Przypomniał, że to Gronkiewicz-Waltz sprawowała nadzór nad pracą Jakuba R., kiedy ten miał uzyskiwać korzyści z wydawania decyzji reprywatyzacyjnych. "Ukłony" - dodał na koniec.

Sebastian Kaleta

Szanowna Pani, przypominam że wg prokuratury w czasie sprawowania przez Panią bezpośredniego nadzoru nad pracą Jakuba R (2011-2012), miał on systematycznie uzyskiwać korzyści majątkowe w zamian za wydawanie decyzji reprywatyzacyjnych, w tym Chmielnej 70. Ukłony.

A może HGW w końcu zdecyduje się wyjaśnić wątpliwości przed komisją?

źródło: https://niezalezna.pl/257110-hgw-wywola ... zla-lekcje
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:

normalny to on nie jest..

Marzena Domaros w książce"Pamiętniki Anastazji P.Erotyczne immunitety"z lat90tych pisała o StefanieNiesiołowskim"psychopatyczny erotoman".Proponował trójkąt i w każdej rozmowie schodził na temat sexu.
ZOYA

Wulgaryzmy i agresja Niesiołowskiego zrobiły z niego ZERO już dawno i tak pozostanie. Tylko rodziny żal

jurek

75lat ja piernicze i zre fasolke jak mirableki z nasypu i to z gejszami i zarywa jeszcze lozko to ja sie pytam co dodawali do tej fasolki bo to jest niemozliwe
==========================
"Przesadza z tym, terroryzuje mnie"; "To zboczenie jest, a nie jurność". Szokujące stenogramy rozmów biznesmenów o Niesiołowskim
Obrazek
Wirtualna Polska dotarła do stenogramów rozmów biznesmenów zamieszanych w seksaferę ze Stefanem Niesiołowskim. Mężczyźni, którzy spełniali zachcianki posła w pewnym momencie poczuli się zirytowani żądaniami Niesiołowskiego. „Przesadza z tym, terroryzuje mnie” - mówi jeden z łódzkich przedsiębiorców. Na portalu wPolityce.pl pisaliśmy jako pierwsi o kulisach śledztwa. Nasze źródło poinformowało, że proceder miał trwać od 2008 do 2017 roku, a poseł miał korzystać z usług kilkudziesięciu prostytutek, za których usługi nie musiał płacić.

Z nagrań opublikowanych przez Wirtualną Polskę wynika, że biznesmeni mieli niemałe problemy ze Stefanem Niesiołowskim.

Nie wiem, czy ja coś załatwię na jutro, bo nie mam co załatwić, mogę tylko tą Malwinę – mówi Wojciech K. – O Jezus, powiedz mu, że nie możesz no… (…) On przesadza z tym no - odpowiada Bogdan W. – (..) Terroryzuje mnie tym, kur… - mówi Wojciech K. – Przesadza, kur… Przesadza no, kur… Bez przesady, ja pierd… On to kur…by non stop to robił jakby mógł – irytuje się biznesmen. – Ale jaki on jurny jest, nie? – odpowiada drugi biznesmen. – Daj spokój, to zboczenie jest, a nie jurność (…) Wiesz, on to naprawdę przesadza, no jeszcze oprócz tego on mnie pyta, czy ty możesz albo coś takiego, on żąda wręcz – mówi Bogdan W.

—czytamy.

Pojawia się również wątek zerwanego łóżka.

Powiedz mu tam, że tam to łóżko nienaprawione, zarwane. On tam po prostu wpadł, (…) Ta, jakieś deski ma zrobić, także tam absolutnie nie tego no, żeby tam nie wchodził, żebyś nie zapomniał mu powiedzieć, no bo zarwie dalej. Bogdan W. –No tak, na kanapę niech się walnie

—podaje WP.

Poseł: Cześć Boguś, cześć, no nic tak dzwonię, bo Ali mówił, że coś narzekałeś, że nie dzwoniłem, ale nic, nic nie było. Bogdan W.: Aha, no nic nie miałem Stefciu, no posuwają się tamte sprawy (…) Poseł: Niestety już tylko sprawy się posuwają, drogi przyjacielu. Bogdan W.: No (…) ale coś zawsze jest do przodu wiesz generalnie. Poseł: Ale niestety już tylko sprawy… Bogdan W. : No ja wiem, tamte sprawy to już stoją w miejscu. Poseł: Nawet żeby stały chociaż (….)

—kolejna rozmowa.

źródło: https://wpolityce.pl/polityka/432143-sz ... siolowskim
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
~Rob-

Takie postepowanie jest nie tylko nieetyczne ale powoduje zanik normalnej ludzkiej życzliwości.Jest więc zwyczajnie szkodliwe dla całego społeczeństwa bo czyni jego powolny rozpad.
-----------------------------------
~Ryci-

Urzedniczka nie miala prawa poruszac sie po drodze niesprawnym samochodem nie umiala wymienic zarowki trzeba-bylo wezwac pomoc a nie jechac niesprawnym samochodem.

~ygcfiygc-

czyli powinien im dać żarówkę za darmo? to jakiś absurd!
Potrafisz sam dostać się do żarówki w aucie? A urzędniczki potrafiły
Pamiętacie nieszczęsną urzędniczkę skarbówki, główną bohaterkę słynnej "prowokacji bartoszyckiej"? Niedawno spotkały ją kolejne kłopoty. Oto policja postanowiła postawić ją przed sądem za jazdę samochodem z niesprawnym oświetleniem. Sprawa nie jest jednak do końca jasna.
Obrazek
O tej historii słyszeli chyba wszyscy, którzy interesują się motoryzacją oraz problematyką podatkową. Jeżeli komuś mimo wszystko umknęła - przypominamy.

W listopadzie ubiegłego roku Joanna L., podróżująca samochodem w towarzystwie koleżanki, podjechała do warsztatu w Sędławkach, niewielkiej wsi w województwie warmińsko-mazurskim. Powiedziała, że w jej toyocie nie świeci tylne postojowe i poprosiła o pomoc. Serwis nie prowadzi sprzedaży części zamiennych, ale jego pracownik okazał dobre serce i zainstalował w aucie Joanny L. własną żarówkę, za co zażyczył sobie 10 złotych. Ponieważ kasa była już zamknięta - nie wystawił paragonu fiskalnego. Wtedy obie panie wyjęły legitymacje służbowe Urzędu Skarbowego w Bartoszycach i oznajmiły, że nakładają na uczynnego mechanika grzywnę w wysokości 500 zł.

Mężczyzna mandatu nie przyjął, więc sprawa trafiła do sądu, który uznał winę pracownika warsztatu, ale odstąpił od wymierzenia mu kary. Ocenił, że postępowanie obwinionego może zasługiwać na "częściowe zrozumienie". Wykazał się on bowiem chęcią udzielenia pomocy dwóm podróżującym kobietom, oczekując w zamian jedynie symbolicznej opłaty, dużo niższej od normalnej ceny takiej usługi.

Urzędniczki skarbówki z Bartoszyc zostały obśmiane przez media w całej Polsce, a incydent z ich udziałem stał się przytaczanym często przykładem bezduszności fiskusa i absurdów, wynikłych ze zbyt dosłownego traktowania prawa.

Na tym jednak nie koniec, ponieważ policja postanowiła dobrać się do portmonetki Joanny L. i skierowała wniosek do sądu, domagając się ukarania kobiety za kierowanie na drodze publicznej pojazdem z niesprawnym oświetleniem.

Więcej: https://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/ ... Id,2811866
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
red-bury

Panie Kłopotek, szczaw i mirabelki to polska zielona viagra, peesl już powinien się tym zająć, żeby podreperować finanse.
--------------------------------
pytanko

a może go PSL zatrudni w jakimś punkcie inseminacyjnym?
-------------------------------
Realny

Potocka książkę wydała, poszła jak ciepłe bułeczki, czekam na wspomnienia jurnego Stefka,

==========================
Niesiołowski wyleci z klubu PSL-UED?! Kłopotek: Czas się z nim pożegnać. Wcisnęło mnie w fotel, jak się dowiedziałem o tej sprawie
Obrazek
Nie ma wyjścia, będziemy musieli się rozstać ze Stefanem Niesiołowskim

— powiedział w rozmowie z „Super Expressem” Eugeniusz Kłopotek, poseł klubu PSL-UED. Do Sejmu wpłynął dziś wniosek o uchylenie immunitetu Niesiołowskiemu w związku z jego podejrzanymi kontaktami z trzema biznesmenami, zatrzymanymi przez CBA.

Wcisnęło mnie w fotel, jak się dowiedziałem o sprawie ze Stefanem Niesiołowskim. Cóż, czas się pożegnać z nim w klubie PSL- UED. Po kim jak po kim, ale po Niesiołowskim się tego nie spodziewałem… Dorośli ludzie mają prawo uprawiać seks, ale kurczę, żeby pójść na coś takiego?! Ciężko mi o tym mówić…

— mówił Kłopotek. Podkreślił też, że Niesiołowski powinien powiedzieć o swojej sytuacji zanim dołączył do klubu PSL.

Jeśli to o czym piszą media ma na sumieniu Stefan, to powinien nam wcześniej powiedzieć o tym wszystkim zanim wchodził z PSL w sojusz!

— powiedział.

źródło: https://wpolityce.pl/polityka/432127-kl ... ie-psl-ued
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
Piter

Co za menda..."2,5 mln zł gotówki oraz pięć nieruchomości na kwotę 1,2 mln zł". Ładnie, ciekawe ile zużył i ile ukrył.

Polak mały

Czyli w praktyce nie żaden lekarz tylko handlarz narkotykami... Pozostaje mieć nadzieję że zostanie ukarany adekwatnie...
================================
Psychiatrze grozi 12 lat więzienia
Obrazek
Jak poinformował rzecznik Prokuratury Okręgowej w Łodzi Krzysztof Kopania, o kolejne trzy miesiące sąd przedłużył areszt 56-letniemu lekarzowi psychiatrze podejrzanemu m.in. o wyłudzenie kilku mln zł z refundacji do leków psychotropowych na szkodę NFZ. Grozi mu do 12 lat więzienia.

Mężczyzna podejrzany jest również o poświadczenie nieprawdy w dokumentach, wprowadzanie do obrotu i posiadanie bez zezwolenia produktów leczniczych, a także wywieranie presji na świadków.

Według prokuratury, wszystko wskazuje na to, że lekarz z działalności przestępczej uczynił stałe źródło dochodów, co wpływa na zaostrzenie odpowiedzialności karnej.

"Obecnie poszerzone zostały zarzuty wobec podejrzanego. Według prokuratury miał on dokonać 450 oszustw na łączną kwotę 3,7 mln zł"

– powiedział Kopania. Dodał, iż szacuje się, że kwota może wzrosnąć do prawie 8 mln zł.
Jak powiedział rzecznik, zabezpieczono na poczet grożących mężczyźnie kar i obowiązku naprawienia szkody 2,5 mln zł gotówki oraz pięć nieruchomości na kwotę 1,2 mln zł.

Zatrzymanie lekarza, do którego doszło w pierwszych dniach listopada ub. roku, to efekt śledztwa prowadzonego przez prokuraturę w Pabianicach. Z zebranych dowodów wynika, że w ramach prowadzonej praktyki lekarskiej w różnych placówkach medycznych, wykorzystując dane swoich pacjentów, wystawiał recepty na leki, które faktycznie nie były stosowane w ich leczeniu, poświadczając tym samym nieprawdę.

Tak spreparowane recepty były następnie realizowane w aptekach jednej z sieci. W ten sposób lekarz wykorzystał dane pacjentów, wyłudzając na szkodę NFZ w latach 2013-2017 dofinansowanie do leków na kwotę kilku mln zł.

Kolejne zarzuty dotyczą wprowadzania bez wymaganego zezwolenia do obrotu leków psychotropowych. Jak ustalono, co najmniej czterem swoim pacjentom podczas wizyt lekarskich w jego gabinecie przekazywał takie leki, pobierając za to opłatę.

Według śledczych mężczyzna - po uzyskaniu informacji, że prowadzone jest śledztwo - próbował wywierać presję psychiczną na świadków. Starał się nakłonić ich, by podali niezgodnie z prawdą informacje, że wykupywali na wystawione przez niego recepty leki, których faktycznie im nie ordynował.

W związku z tą sprawą zatrzymana została także przedstawicielka jednej z firm farmaceutycznych, która usłyszała zarzuty dotyczące wprowadzania do obrotu bez zezwolenia produktów leczniczych i związane z udziałem w wyłudzeniu pieniędzy na szkodę NFZ. W stosunku do niej prokurator zastosował poręczenie majątkowe.

źródło: https://niezalezna.pl/257223-psychiatrz ... -wiezienia
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
???

A co na to Janda? Czy już obmyśla marsz w obronie łajdactwa atakującego dziennikarzy?
to tyle

szanowna autorko caly ten hejt nakrecaja niemieckie media, Czerska i Wiertnicza platfonsy sa tylko narzedziem
Albercik@Albercik

Ruch Narodowy zgłosił niedawno wniosek o delegalizację PO. Zapewne nic z tego nie wyjdzie, ale gdyby się tak zastanowić, to POwcy jak najbardziej zasługują na delegalizację: 1) przez 8 lat okradli podatników na grube dziesiątki miliardów, 2) dopuścili się zdrady stanu (chyba nie muszę przypominać, jakie były kary dla Targowiczan), 3) nie szanują wyniku demokratycznych wyborów, nie potrafią się pogodzić z porażką w 2015 roku, non-stop plują na ludzi o innych poglądach.
Moim zdaniem PO jest skrajnie antypolską partią, stanowiącą ogromne zagrożenie dla normalnych ludzi.

==============================
Kto namawia do kamienowania PiS i oskarża TVP? Atak na Magdalenę Ogórek to ostatni sygnał ostrzegawczy. Działania PO prowadzą do rozlewu krwi
Obrazek
Wystarczą dwie ostatnie wypowiedzi Ewy Kopacz, by zrozumieć wczorajszy atak na Magdalenę Ogórek. Oprócz zjadliwych wypowiedzi byłej premier, codziennie wybrzmiewa apel wzywający do skutecznego „uporania się” z obecną władzą i dziennikarzami TVP. Śmierć Pawła Adamowicza nie uspokoiła publicznej debaty, a wręcz rozjuszyła totalną opozycję i jej zwolenników.

Wypowiedź Ewy Kopacz o dinozaurach, która rozbawiła całą Polskę, wprawdzie obnażyła (kolejny już raz) intelektualną indolencję byłej premier, a wskazała na coś znacznie poważniejszego. Najpierw były Michał Kamiński, a później Ewa Kopacz w ten malowniczy sposób zarysowała opinii publicznej strategię walki z Prawem i Sprawiedliwością. Przypomnijmy, co powiedziała Kopacz:

„Wtedy, kiedy jeszcze dinozaury były, a ludzie nie mieli strzelb i nowoczesnej broni, która pozwoliłaby ich zabić - wie pani co robili? Rzucali kamieniami w tego dinozaura. Wiadomo, że od jednego rzucenia na pewno nie padł. Ale jeśli przez miesiąc, dwa rzucali tymi kamieniami, to go na tyle osłabili, że mogli go pokonać”…

Strategia walki jest więc dla totalnej opozycji jasna: ukamienowanie Prawa i Sprawiedliwości. Wyjątkowo brutalna i krwawa metoda. Zaznaczmy, że słowa te padają już po śmierci prezydenta Gdańska, po której opozycja setki razy wzywała do walki z mową nienawiści.

Ewa Kopacz zabłysnęła w ostatnich dniach jeszcze jednym wywiadem. Na antenie RMF FM stwierdziła, że po odzyskaniu władzy w 2019 roku, Platforma Obywatelska przeprowadzi czystkę w Telewizji Publicznej.

Widz zauważy różnicę pomiędzy funkcjonowaniem Telewizji Publicznej tej, którą my obsadzimy prezesem i dziennikarzami, a tym, co pan obserwuje teraz. To panu gwarantuję, że ta różnica będzie. Naprawdę!

— stwierdziła Kopacz .

Wróg i metoda pokonania go zostały więc przez byłą premier zarysowane dosyć wyraźnie. Jeśli do tego dołączymy szereg wystąpień innych polityków totalnej opozycji, nie ma co dziwić się narastającemu napięciu. Wszelkie słowa opozycji o walce z mową nienawiści, wygłoszone po ataku na prezydenta Gdańska i po jego śmierci, traktować trzeba niestety jedynie jako polityczny teatr. Totalsi najwyraźniej nie są zdolni do konstruktywnej refleksji. Wydarzenia w Gdańsku zamiast stonować ich język, tylko ich rozjuszyły. Nawet na konwencji programowej PO obrażano przeciwników politycznych takimi zwrotami, jak „naftalina”. Nieustannie powtarzana jest też kłamliwa mantra o winie Telewizji Polskiej za zabójstwo Adamowicza i podział Polaków. Uruchomił się także były poseł Platformy Obywatelskiej, znany z uruchomienia skrajnie agresywnych bojówek na Krakowskim Przedmieściu, po katastrofie smoleńskiej.

Atak na Magdalenę Ogórek powinien zapalić wszystkie ostrzegawcze lampki. Mieliśmy wprawdzie już wiele agresywnych ataków na dziennikarzy TVP, ale ten wydarzył się już po śmierci Pawła Adamowicza. Oznacza to, że przedwyborcza strategia totalsów ukierunkowana jest na rozbudzenie ulicznej agresji. Pewne środowiska gotowe są zrobić wszystko, byle tylko przejąć władzę. Gotowe doprowadzić nawet do rozlewu krwi.

Więcej: https://wpolityce.pl/polityka/432275-kt ... skarza-tvp
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
Eh

Polakom nic nie szkodzi... ani sól drogowa anie mięso z padłych zwierząt nic.I pewnie dlatego niemiecki emeryt podróżuje sobie po świecie a polski o 3 w nocy zajmuje sobie kolejkę do lekarza.
BERLINER

Co jest bardziej trujące - Ten paragon czy ta zdrowa żywność Unijna - Które lepsze, rakotwórcze Polskie wędzone szyneczki, kiełbasy czy Niemieckie zdrowe parówki w słoikach, puszkach zalane wodą wędzoną - Mi smakują te rakotwórcze
lucIII

Problem chyba powinien dotyczyć producentów papieru, a nie jego użytkowników. To na producencie spoczywa obowiązek dostarczenia produktu BEZPIECZNEGO
Paragony mogą być szkodliwe dla zdrowia. A sieci handlowe milczą
O tym, że w papierze wykorzystywanym do drukowania paragonów w sklepach może być szkodliwy dla zdrowia bisfenol, mówi się od dawna. Teraz tę tezę potwierdzają hiszpańscy naukowcy. Zapytaliśmy najpopularniejsze sieci handlowe w Polsce, czy badają swoje paragony. Odpowiedziała… jedna.
Obrazek
Mają blisko sto lat. Wtedy po razy pierwszy pojawiły się w sklepach. Wracasz z nimi z każdych zakupów, obowiązek wręczenia ci go ma każdy sprzedawca. Paragon.

Jak informowaliśmy w Wirtualnej Polsce w ubiegłym tygodniu, hiszpańscy naukowcy z uniwersytetu w Granadzie przebadali 112 tys. paragonów fiskalnych z Hiszpanii, Francji oraz Brazylii. Aż 90 proc. z nich zawierało bisfenol A.

To substancja chemiczna, która jest stosowana w optyce, elektronice czy motoryzacji. Może być szkodliwa, a lista ewentualnych problemów, które bisfenol A (tudzież skrótowo: BPA) może spowodować w organizmie ludzkim jest długa. Powstało na ten temat wiele prac naukowych.

W jednej z nich, autorstwa Dominiki Łaszczycy, Katarzyny Paradowskiej i Kateriny Makarovej z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego czytamy, że "niepożądane objawy mogą występować u kobiet w wieku rozrodczym, które były narażone na oddziaływanie BPA w okresie prenatalnym".

"Stwierdzono, że u tych kobiet po narodzinach wystąpił stan zapalny w komórkach tłuszczowych, co sprzyjało rozwojowi cukrzycy, otyłości a także zespołu metabolicznego" - czytamy dalej w artykule, zatytułowanym "Zanieczyszczenie środowiska bisfenolem A". Wielu naukowców dowodzi również, że bisfenol zwiększa ryzyko nowotworów.

Najbardziej narażone są kobiety. Potwierdza to w rozmowie z Wirtualną Polską prof. Tadeusz Szmańko z Katedry Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

- Najbardziej narażone na szkodliwe działanie bisfenolu są młode dziewczyny i kobiety - mówi ekspert. - Ponieważ związek ten ma budowę podobną do żeńskich hormonów, może rozregulować gospodarkę hormonalną w żeńskim organizmie i powodować na przykład zbyt szybkie dojrzewanie.

Bisfenol spotykany jest również w opakowaniach sztucznych, przede wszystkim produkowanych z poliwęglanów. Wśród nich są m.in. plastikowe pudełka, puszki z napojami i gotowym jedzeniem.

Ale to nie koniec. - Na przykład woreczki z kaszami błyskawicznymi, które wrzucamy do gotowania - mówi prof. Szmańko. - Bisfenol przenika do żywności, szczególnie gdy podda się go obróbce termicznej.

Kasjerki mocniej narażone

Wróćmy jednak do paragonów i używanego do ich drukowania papieru. To właśnie w nim wykryty został szkodliwy związek. Jak mówi Wirtualnej Polsce prof. Szmańko, substancja może przenikać przez skórę, przez co mocno narażone mogą być na nie kasjerki w supermarketach.

- Sam wielokrotnie podczas zakupów zwracam uwagę paniom przy kasie, że powinny zakładać rękawiczki, bo papier na rolkach kasowych zawiera szkodliwe substancje - mówi prof. Tadeusz Szmańko.

Czy w związku z tym klienci również powinni się obawiać szkodliwego działania bisfenolu? - W przypadku klientów kontakt z paragonem jest zazwyczaj na tyle krótki, że nie stanowi to wielkiego zagrożenia - uspokaja ekspert Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Co na to sklepy?

Postanowiliśmy zapytać polskie sieci handlowe, czy w jakikolwiek sposób kontrolują skład chemiczny paragonów. Czy poddają je analizie w laboratorium lub czy - w kontekście coraz częstszych doniesień naukowych - zamierzają takie działania podjąć w najbliższej przyszłości.

Nasze pytania wysłaliśmy pod koniec minionego tygodnia do najpopularniejszych sklepów w Polsce. Wśród nich znalazły się Biedronka, Lidl, Auchan, Carrefour, Kaufland, Tesco czy Żabka. Mimo że od tego czasu minęło już 6 dni, praktycznie żadna z sieci nie zabrała głosu.

Niektóre otwarcie poinformowały, że odpowiedzi nie będą w stanie przygotować, inne zaś "procesują temat wewnętrznie", ale odpowiedzi z tego nie wynikły. Kilka pozostawiło nasze pytania bez żadnej reakcji.

Jedyną siecią, która przesłała swoje stanowisko był Lidl. Sieć zapewniła, że przywiązuje szczególną uwagę do kwestii bezpieczeństwa. Tak produktów, jak i materiałów użytkowych, a wśród nich torebek na pieczywo oraz rolek kasowych.

"Paragony wydawane klientom naszej sieci są w pełni bezpieczne. Papier, z którego są produkowane rolki kasowe badamy minimum raz w roku w certyfikowanych laboratoriach" - czytamy w stanowisku sieci.

Jak dodaje Aleksandra Robaszkiewicz, przedstawiciel Lidla, sieć ma w Europie ściśle określone normy, wynikające z prawa UE, ale również z wewnętrznych uregulowań.

- W przypadku dopuszczalnych zawartości substancji chemicznych takich jak np. bisfenol A, nasza sieć ma dużo bardziej restrykcyjne wymagania. Nasze rolki kasowe są produkowane z papieru pozbawionego w praktyce bisfenolu A oraz większości substancji z grupy fenoli - zapewnia przedstawicielka Lidla.

- Korzystamy z paragonów pozbawionych BPA już od wielu lat - od kiedy to po raz pierwszy pojawiły się publikacje na temat szkodliwego wpływu tej substancji na zdrowie człowieka - dodaje Robaszkiewicz.

źródło: https://finanse.wp.pl/paragony-moga-byc ... 578602625a
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Za aferę solną nikt nie poniósł kary, bo prokuratura umorzyła śledztwo. Jak będzie z aferą mięsną?
Obrazek
Zorganizowana grupa, która przez wiele lat skupowała z zakładów chemicznych brudną sól przemysłową do posypywania dróg i sprzedawała ją potem 3 razy drożej jako spożywczą, nie poniosła żadnej kary. Po trzech latach śledztwa prokuratorzy nie doszukali się bowiem znamion przestępstwa i w 2015 roku zamknęli sprawę. Czy tak samo będzie teraz z aferą mięsną? Czy grupa idiotów z jednej ubojni zostanie przykładnie ukarana na wieloletnie wyroki z nakazem pokrycia strat polskiej gospodarki w przypadku embarga? Czy też nadal będziemy tylko "państwem teoretycznym"?

Przypomnijmy - w 2012 roku TVN ujawnił proceder, w którym kilka firm dorobiło się wielomilionowych zysków na handlu tanią solą przemysłową. Problem polegał na tym, że sprzedawali ją drożej jako sól spożywczą. Nabywcami takiej soli były przedsiębiorstwa z branży spożywczej (piekarnie, mleczarnie, zakłady mięsne). Ocenia się, że na przestrzeni kilku lat sól przemysłową zamiast spożywczej kupiło aż 646 firm produkujących żywność.

Poznańska Prokuratura Okręgowa, w związku z ujawnieniem "afery solnej", początkowo postawiła zarzuty kilku właścicielom firm, które zajmowały się sprzedażą soli przemysłowej, jako spożywczej. Jednak po trzech latach wszystkie zarzuty wycofała, a śledztwo w sprawie zostało umorzone. Powód? - Prokuratorzy uznali, że spożywanie soli przeznaczonej do posypywania dróg nie wywołuje negatywnych konsekwencji dla zdrowia ludzi. A skoro nie szkodzi, to nie ma też mowy o oszustwie czy fałszerstwie w zakresie firm, które kupowały ją będąc w przekonaniu, że to sól spożywcza (przypomnijmy, że płacili za nią więcej, niż była warta jako sól przemysłowa).

Sprawę umorzenia afery solnej przypominam celowo w kontekście afery mięsnej. Wszak obie są do siebie podobne. W obu przypadkach grupa oszustów chciała zarobić więcej niż mogła. W obu przypadkach doszło do wprowadzenia na rynek produktów, które nie spełniały norm. Afera mięsna może mieć jednak poważniejsze konsekwencje dla całej gospodarki. Coraz więcej państw rozważa bowiem wprowadzenie embarga na mięso wołowe z Polski.

Dzisiaj przylatują do Warszawy inspektorzy z ramienia Komisji Europejskiej, którzy mają oszacować skalę zagrożenia. Jeśli embargo zostanie wprowadzone, to polska gospodarka straci miliardy złotych. Wszystko przez kilku idiotów z jednej ubojni. Jakie poniosą kary? Kto zapłaci za straty gospodarki? Czy będzie tak jak z aferą solną, gdzie prokuratura nie doszukała się znamion przestępstwa? Czy możemy liczyć na to, aby państwo przestało być tylko "teoretyczne", a zaczęło wyciągać bolesne konsekwencje wobec tych, którzy świadomie działają na jego szkodę?

źródło: http://niewygodne.info.pl/artykul9/0471 ... miesna.htm
Obrazek
Kontakt:
Awatar użytkownika

Komentarze:
Anonim

Ile zarabia taki troll? Czy "pracuje" z pobudek finansowych, ekonomicznych, czy raczej ideologicznych?

Jolly Roger

dla takich s...synów trzeba nowy paragraf w kodeksie karnym stworzyć i do pierdla na długie lata, a pózniej aut z Polski jako persona non grata. Aha, ich dane mają być znane, tak samo jak pedofili
========================
Znany dziennikarz ujawnia! 80 tys. Polaków zarabia na zleconym przez Kreml trollowaniu
Obrazek
Radosław Kietliński, dziennikarz specjalizujący się w informacjach dotyczących Rosji, ujawnił, że rosyjska strona internetowa Polit.ru jest w posiadaniu dokładnych danych polskich obywateli zarabiających na zleconym przez Kreml trollowaniu. Lista, jak twierdzi dziennikarz, ma zostać upubliczniona w ciągu najbliższych dni.

Z informacji Radosława Kietlińskiego wynika, że już niebawem możemy mieć do czynienia z niemałym skandalem. Okazuje się bowiem, że Kreml zleca trollowanie Polakom, chcącym w ten sposób zarabiać na życie.

Więcej: https://niezalezna.pl/257473-znany-dzie ... rollowaniu
Obrazek
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  2 gości

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM