Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Ku...katastrofie???

Post autor: Lena Mag »

Kładka dla pieszych u zbiegu ulic Paderewskiego i Komisji Edukacji Narodowej / na przeciwko hipermarketu Tesco/ to już zabytek. I...wygląda jak zabytek, tj. malownicze ruiny - relikt epoki gierkowskiej. Bo ta kładka została wybudowana pod koniec epoki Gierka i pamięta wiele wydarzeń w Lubinie. Pamięta dzień 30 sierpnia 1982r. kiedy to tą kładką uciekali ludzi ścigani przez zomowskie suki i Zomowców z bronią z ostrą amunicja. Od tej pory stan techniczny kładki nie uległ zmianie. Nieremontowana dziś przedstawia żałosny widok, na przęsłach tynk odpada i widać cegłę, która też przedstawia widok...pożal się Boże. Nie wiem, co myślą władze miejskie. Mam nadzieję, że to tylko niedopatrzenie i zwykłe zapomnienie. Chyba , że ...władzom miejskim marzy się, by znowu Lubin znalazł się na językach całej Polski. Katastrofa budowlana. Tragedia na miarę tej, która miała miejsce w dniach 30 -31 sierpnia 1982r. Mam nadzieję jednak, że...nasze władze nie mają tak czarnego poczucia humoru i przyślą ekspertów, co sprawdzą stan techniczny kładki.

Informacje

0 użytkowników  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM