Regulamin forum
Działania radnych i urzędu miejskiego, komentarze i uwagi dot. rozwoju miasta.
Bywalec

Pieprzycie wszyscy równie politycznie jak całe to polityczne bagienko w naszej wsi Lubin. Rozliczajmy włodarza wtedy, kiedy faktycznie będzie włodarzem tegoż przybytku... bo zabawa w dwa ośrodki władzy lokalnej i jednocześnie wykonawczej (starostwo i urząd miejski) to jak związek/seks dwóch mężczyzn z jednąÂ kobietą jednocześnie - da się, ale niezdrowy to układ i jeden przeszkadza drugiemu
)). Całym dowodem tej chorej sytuacji samorządowej kraju, jest równieżÂ Wasza tutaj farsa słowna... gdzie przegania kocioł garnkowi... buhahahaha..
Ostatnio zmieniony 06 maja 2010, 11:53 przez obserwator, łącznie zmieniany 1 raz.
Stały bywalec

Faktem jest poniższe stwierdzenie w treści wyroku sądowego sprzed roku:tomi pisze:"sąd nie rozstrzygał powodów braku zgody na budowę, a kwestie formalne. Wykazał błędy w stosowaniu administracyjnych procedur."
warto trzymać się faktów.
"Mając na uwadze powyższe, stwierdzić należy, że prowadzone przez organ I instancji postępowanie i zebrane w jego wyniku materiały dowodowe, nie pozwalają na stwierdzenie, by w niniejszej sprawie organ wykazał, iż zaistniały przesłanki określone w cyt. wyżej art. 35 ust 3 Prawa budowlanego do wydania decyzji o odmowie zatwierdzenia projektu i udzielenia pozwolenia na przedmiotową budowę".
http://lsi.lubin.pl/htm/wyrok.pdf
Więc idąc twoim sposobem dyskusji - kłamiesz tomi!
Maniak

hugo, pozdrawiam, dla mnie to już zabawa, czasem denerwująca ale tylko zabawa.
MarDro, hehehe chciałbyś. puszczanie fałszywych informacji to twoja specjalność ale ci przetłumaczę. nie kłamię ponieważ po pierwsze to jest cytat (napisany na podstawie ostatniego akapitu wyroku, który zalinkowałeś) po drugie to właśnie potwierdziłeś (to co przytoczyłeś to praktycznie to samo) to co napisałem, smutne to i śmieszne, - niestety wynika z tego nie znasz wyroku na który się powołujesz - czyżbyś czytał tylko to co jest zaznaczone albo bez zrozumienia? dziecko w przedszkolu by zrozumiało. żeby komuś zarzucić kłamstwo trzeba wiedzieć o czym się pisze - Ty niestety nie wiesz, co po raz kolejny udowodniłeś, niestety nie znasz tematu.
MarDro, hehehe chciałbyś. puszczanie fałszywych informacji to twoja specjalność ale ci przetłumaczę. nie kłamię ponieważ po pierwsze to jest cytat (napisany na podstawie ostatniego akapitu wyroku, który zalinkowałeś) po drugie to właśnie potwierdziłeś (to co przytoczyłeś to praktycznie to samo) to co napisałem, smutne to i śmieszne, - niestety wynika z tego nie znasz wyroku na który się powołujesz - czyżbyś czytał tylko to co jest zaznaczone albo bez zrozumienia? dziecko w przedszkolu by zrozumiało. żeby komuś zarzucić kłamstwo trzeba wiedzieć o czym się pisze - Ty niestety nie wiesz, co po raz kolejny udowodniłeś, niestety nie znasz tematu.
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
A co, Tomi z polityka skonczyles ?tomi pisze:hugo, pozdrawiam, dla mnie to już zabawa, czasem denerwująca ale tylko zabawa.
Mysle, ze w listopadzie sie wyjasni, ktory z was ma racje. Lubinianie zdecyduja, czy fakt istnienia dziory to wina prezia, czy starosciny. W demokracji troche nie ma znaczenia gdzie sa fakty, a gdzie emocje, jesli ludzie wybiora to tak ma byc i juz, a fakty na prawde sa nie istotne. Mamy tego szerszy obraz na krajowej scenie politycznej..... emocje... zaloba... itp...
pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Maniak

Soprano,
sprawa rynku poruszyła mnie na tyle, że zalogowałem się na tym forum i zainteresowałem szczegółami polityki w naszym mieście. rynek jest dla mnie ważny i mimo natłoku ważniejszych spraw, cały czas odpisuje na głupstwa wypisywane przez różnych forumowiczów. ot i cała tajemnica
hmm, ciężko to tak jednoznacznie określić z pewnością nie jestem teraz na "bieżąco". mam ważniejsze sprawy na głowie niż działania samorządu w Lubinie. Z całą pewnością masz racje co do mechanizmów demokracji, chociaż ludzie decydują o tym kto lepiej "się sprzedaje" a nie kto ma rację. można by polemizować z tezą że "fakty na prawdę nie są istotne" tylko że to inny temat jestA co, Tomi z polityka skonczyles ?
sprawa rynku poruszyła mnie na tyle, że zalogowałem się na tym forum i zainteresowałem szczegółami polityki w naszym mieście. rynek jest dla mnie ważny i mimo natłoku ważniejszych spraw, cały czas odpisuje na głupstwa wypisywane przez różnych forumowiczów. ot i cała tajemnica
Stały bywalec

ale... jak na polityka przystało przypominasz sobie przed wyboramitomi pisze:z pewnością nie jestem teraz na "bieżąco". mam ważniejsze sprawy na głowie
Pierdu, pierdu...tomi pisze:rynek jest dla mnie ważny i mimo natłoku ważniejszych spraw, cały czas odpisuje na głupstwa wypisywane przez różnych forumowiczów. ot i cała tajemnica
To samo mogę napisać.
Maniak

MarDro, potrafisz tylko klikać i to bez wiedzy na dany temat. mam propozycje załóż osobny temat i będziemy mogli polemizować do woli, ten jest o rynku, i nie ma sensu go zaśmiecać. mogę ci w takim temacie naświetlić tematy związane z LSI i innymi "fajnymi sprawami", wtedy będziesz sobie mógł robić wycieczki personalne, które będę odpowiednio komentował. w temacie rynku nic się nie dzieje więc .... poczekam na jakieś nowe informacje.
Stały bywalec

Bywalec

Czytanie tego forum nie jest obowiazkowe.NEVIL pisze:A po co osobny temat ? GG, Tlen, Skype czy inny komunikator nie nogą być ? Przekonujcie się tam do swoich racji, ile Wam sił wystarczy...
Podobnie zreszta sprawa sie ma (nie obowiazkowe) z podgladaniem "kopulujacych" bocianow, a mimo to zajmuje ci to sporo czasu i daje, chyba, odrobine przyjemnosci
Nam moze sie podobac innego rodzaju ekschibicjionizm i staraj sie to uszanowac.
A tak powaznie, to w ogole nie kumam twoich apeli. Przeciez pseudo polemika Tomi'ego i MarDro'a nie ma celu przekonania ich do siebe nawzajem. Oni pisza co pisza ku uciesza "gawiedzi", a ta sie "cieszy", to o co kaman ... ?
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Mocne uff...NEVIL pisze:Soprano, Ty natomiast jesteś egzemplarzem wyjątkowym, gdyż światło dzienne ujrzałeś nie w wyniku kopulacji. Nawet bociany nie chciały Cię przynieść. Znaleziono Cię w kapuście, w pobliżu głąba...
No na pewno kopulujace bociany nie przyczynily sie do mojego poczecia, wiec i przynosic mnie nie musialy...
A kapusta... moze kto wie...
EOT w sprawie bocianow i kwestii poczecia
Bywalec

Dyskusja fajna, chłopaki ciekawie dyskutują, bocianofil chciał błysnąć, ale jak zwykle nie wyszło:-)
Ja jednak o czym innym- czy w ogóle jest sens budowy galerii w Rynku. Może i wcześniej poruszono ten wątek, ale wydaje mi się, że po otwarciu CA, taka inwestycja w Rynku traci sens. Spójrzmy, LSI i tak ma problem z obłożeniem kamieniczek, Jędrkowiak nie może obłożyć miejsca po Empiku.
No nieciekawie to wygląda, a projekt galerii wydaje się w tym świetle taki sobie.
Ja jednak o czym innym- czy w ogóle jest sens budowy galerii w Rynku. Może i wcześniej poruszono ten wątek, ale wydaje mi się, że po otwarciu CA, taka inwestycja w Rynku traci sens. Spójrzmy, LSI i tak ma problem z obłożeniem kamieniczek, Jędrkowiak nie może obłożyć miejsca po Empiku.
No nieciekawie to wygląda, a projekt galerii wydaje się w tym świetle taki sobie.
Informacje
0 użytkowników » 1 gość