Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: picek30 »

Przyjmują jak już pisałem moich 2 kolesi się do stało w środę do nich zadzwoniły kadry .A co do DKJ to wiesz mi to bez różnicy gdzie tylko ważne że KGHM już jak tam wejdę to dam sobie rade mam szkoły uprawnienia itp
Picek30

Nikt nie mówił że będzie łatwo
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: tutifruti99 »

masz racje najwazniejsze to zeby przyjeli nawet na robola jak masz uprawnienia to pozniej zajdziesz wyzej. znam kilku takich gosci ktorzy wysoko zaszli chociaz zaczynali tam od 0:)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Tak jak mówisz a tym bardziej że jak już się dostane to mam zamiar iść na inż do wrocka.
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: mxxx40 »

Martinez a byłes w firmie maxam??potrzebuja tam operatorów sws,i z tego co wiem to chetni na przyjecia są ,biuro maja na szybie SG (nowy biurowiec pok 205 i206),byłem tam jakiś czas temu,ale niemam wcale stażu i niedało rady nic załatwić niestety.
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: Adam16-88 »

Witam wszystkich na forum.
Już wyjaśniam. Skończyłem tech. elektryczne w specjalizacji maszyny górnicze uprawnienia E-1 pełen zakres, mój staż to półtorej roku w zakładzie energetycznym, dwa lata pod ziemią jako elektromonter. Chciałem na oddział szybowy, niestety dostałem na początek E-2, elektromonter na powierzchni, grupa 8 (taka decyzja dyrektora) ciesze się nawet z tego w przyszłości można się przemieścic.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Mój kolega też się tam dostał w środę dzwonili do niego też więc się spotkacie jak coś podaj mu moją ksywkę w realu też takiej używam hehehe powodzenia ziomm
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Post autor: Martinez »

Picek mi chodziło raczej o przejście z firmy do firmy a nie do zg.Do KGHM jak widać niby przyjęć nie ma a jednak są.Dziwi mnie jedynie fakt że nie chcieli przyjąć mi podania na Lubinie,tylko odesłali bez rozpatrzenia.Rudna i Polkowice-Sieroszowice nie odpisali mi jak do tej pory.Czekam na konkurs,może wtedy mi przyjmą.Adam niby tego na powierzchni nie biorą pod uwage,ale dwa lata pod ziemią to już coś.Ja mam ponad 1,5roku pod ziemią jako mechanior i operator,wiele kursów.Jak rozwoziłem podania to ludzie z innych firm(na rozmowach)mówili że jestem złoty człowiek do ZG.A tu niespodzianka-nawet podania nie rozpatrywali.Sam nie wiem co mam otym myśleć.W każdym razie gratulacje i szybkiego powrotu na dół w kasu ZG.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Mxxx słyszałem o Maxamie.To jest hiszpańska firma.Oni przejeli BLAST-EXPOL który też zajmował się strzelaniem.Całkiem nieźle płacą.Mam świadectwo na ładowarki przodkowe(czyli na sws i obrywaki też)tylko nie wiem czy dostane upoważnienie.Słyszałem że trzeba mieć górnika,choć pytałem się w MCKK i tam mówili że dostane.W poniedziałek jade do firmyzawieźć te świadectwo i jeszcze na wóz,to zobaczymy czy ten wymóg obowiązuje tylko w ZG,czy może taki jest prikaz urzędu górniczego i obowiązuje też firmy.Kolega odszedł od nas właśnie do Maxama i jest bardzo zadowolony.Jak na chwile obecną to podobno żeby zrobić górnika to trzeba mieć trzy lata dołu,jak nie ma się wykształcenia górniczego.Napisze potem jak się sprawy potoczyły.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Co do Zg Lubin to ja zawsze też jak wysyłałem i też zawsze zwracali mi bez rozpaczanie. To normalne w tej kopalni. Co do innych kopalni to musisz czekać odezwą się na 100%
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

A tak po za tym to nie wiem na jakiej zasadach są rekrutacje sami piszemy że mamy kursy, szkoły itp jednych zapraszają innych nie (dziwne to jest) ale tak jest. Mam nadzieje że uda nam się wszystkim w najbliższym czasie dostać i może się kiedyś spotkamy bo świat jest mały. Ja nie przyjmuje innej myśli niż tej że mnie przyjmą nie poddam się to jest mój cel i za wszelką cenne będę walczył o to przyjecie do KGHM i zachęcam też żeby się nie poddawać.Zobaczycie będzie dobrze i kiedyś będziemy się z tego śmiać ile nerwów nas to kosztowało.Nikt nie mówił że będzie łatwo a jak już będzie po wszystkim to pomyślcie jaka satysfakcja będzie szok i powiecie sobie sami warto było czekać i się kształcić. Nie chcę słyszeć że się poddajecie nie wy
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

Picek oczywiście,ze nie poddaje sie.Ile razy składałeś na Lubin i odesłali?A w ogóle kiedyś przyjęli?KIedyś składałem na polo-sier i odpowiedzieli mi,ale to było z 16miesięcy temu.Musze się z tobą zgodzić że jak już się załapiemy to będziemy doceniać tą robote.Człowiek uwierzy w słowo sukces.Pewnie wielu pracujących w ZG powie -też mi sukces,ale to pewnie dlatego,że nie wiedzą jak teraz ciężko się dostać.
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

A z 4 razy i za każdym razem też odsyłali jak dobrze pamiętam.
Picek30

Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: tutifruti99 »

mam pytanko jak pisze list motywacyjny to pisze "np. Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do pracy w Państwa firmie na stanowisko: mechanik maszyn i urządzeń górniczych pod ziemią." Wiecie moze czy mozna wpisac mechanik i spawacz? Czy poprostu trzeba napisac jedno. Jak ktos sie zna to niech napisze. dzieki:)
Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

LIST MOTYWACYJNY

Zwracam się z uprzejma prośbą zatrudnienia mnie w Państwa firmie . Myślę, że posiadane przeze mnie kwalifikacje odpowiadać będą Państwa wymaganiom.
W 1995r. ukończyłem Zasadniczą Szkołę Zawodową w Polkowicach. W czerwcu 2008r. ukończyłem 3-letnie Technikum Mechaniczne w Głogowie o kierunku-technik mechanik. A obecnie jestem na 1-roku w Studium w Lubinie na kierunku: TECHNIK GÓRNICTWA PODZIEMNEGO. Specjalizacja: górnictwo rud
Jestem osobą dyspozycyjną, łatwo nawiązuję kontakty z ludźmi. Posiadane przeze mnie cechy, takie jak: mobilność umiejętność szybkiego uczenia się, pozwoliłyby mi dostosować się do każdych warunków pracy. Odpowiada mi zarówno praca w grupie jaki i praca samodzielna. Mam nadzieję, że posiadane przeze mnie kwalifikacje i umiejętności będę przydatne w wykonywaniu powierzonych mi zadań.
Ponadto chciałbym podkreślić, że jestem gotowy podjąć pracę o zbliżonym charakterze i biorę pod uwagę konieczność uzupełnienia swoich kwalifikacji.
Jeśli będziecie Państwo zainteresowani moją ofertą, uprzejmie proszę o odpowiedź.
Picek30

Początkujący
Początkujący
Kontakt:
Początkujący
Początkujący

CURRICULUM VITAE

WYKSZTAŁCENIE:

1. Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Polkowicach, lata 1992r.-1995r.,
2. Technikum Mechaniczne dla Dorosłych w Głogowie (system zaoczny 3 letni),
kierunek-technik mechanik, lata 2005r.-2008r.
3.Rozpoczeta nauka (system zaoczny 2 letni) w Studium w Lubinie na kierunku:
TECHNIK GÓRNICTWA PODZIEMNEGO
Specjalizacja: górnictwo rud

DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE:

- prace dorywcze w firmach budowlanych,
- 7 letni staż racy w firmie ,,Royal Europa” w Polkowicach jako operator wózka
widłowego na magazynie.

DODATKOWE UMIEJĘTNOŚCI, SZKOLENIA:

-umiejętność obsługi komputera,
- kurs operatora wózka widłowego,
- kurs zawodowy MCCK w Lubinie operatora samojezdnych maszyn przodkowych: ładowarek samojezdnych do robót strzałowych, obrywki; z ruchomymi platformami, oraz operatora pojazdów pozaprzodkowch i samojezdnych maszyn pomocniczych: ładowarek łyżkowych z wymiennym osprzętem roboczym, w ruchu podziemnych zakładów górniczych.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. nr 133 poz. 883).
Picek30

odpowiedz

Informacje

Google [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM