Regulamin forum
Pełna kultura w mieście. Informacje i komentarze wydarzeń muzycznych i kulturalnych w mieście
Stały bywalec

Znajdź wszystkie różnice między jpgami:
http://elka5.fm/files07/0901a/maria_glogow.jpg
http://elka5.fm/files07/0901a/peszek.jpg
http://elka5.fm/files07/0901a/maria_glogow.jpg
http://elka5.fm/files07/0901a/peszek.jpg
Początkujący

Widzę, ze Nevil jest fanem CK Muza. W poście o weselach też wiedział.
Problem leży w tym, że stawki Pani Marii Peszek wzrosły. Tak bywa.
I postanowiliśmy nie dopłacać do imprez komercyjnych.
W lutym jest jeszcze kilka innych gwiazd muzyki. Ochman. Sikorowski
oraz Punky Regge Live...
Taki sam problem był z Czesławem. No ale Pan Nevil Wie...
I Pewnie Pan Nevil wie ile miejsc siedzących jest w MOK Głogów a ile w CK Muza?
Pozdrawiamy Pana Nevila licząc na dalsze zainteresowanie Muzą.
Może już poparte wiedzą.
Problem leży w tym, że stawki Pani Marii Peszek wzrosły. Tak bywa.
I postanowiliśmy nie dopłacać do imprez komercyjnych.
W lutym jest jeszcze kilka innych gwiazd muzyki. Ochman. Sikorowski
oraz Punky Regge Live...
Taki sam problem był z Czesławem. No ale Pan Nevil Wie...
I Pewnie Pan Nevil wie ile miejsc siedzących jest w MOK Głogów a ile w CK Muza?
Pozdrawiamy Pana Nevila licząc na dalsze zainteresowanie Muzą.
Może już poparte wiedzą.
Stały bywalec

Dziękuję za pozdrowienia. Przyrzekam, że nie zapomnę o Was, jako o ,,wyróżniającej" się w regionie placówce kulturalnej. Co zaś do organizacji przyjęć weselnych w znajdującej się w CK Muza restauracji, to widzę. iż Muza zapomina, że to nie ja poruszyłem ten temat, lecz biedronella. Moja uwaga w tym temacie dotyczyła tylko tego, że jej post został usunięty z tego forum, co się później wyjaśniło. Ta sama treść została umieszczona w dwóch różnych działach. Ale skoro już Muza poruszyła ten temat, to będę go dalej drążył. To, że lokal restauracji został wydzierżawiony komuś z zewnątrz, nie zwalnia CK Muza od odpowiedzialności za działalność tego lokalu. Przybysz z zewnątrz (konsument) nie musi wiedzieć , że to nie CK Muza jest właścicielem tego lokalu. On niezadowolony z obsługi będzie psioczył na CK Muza. Nie należy więc tylko ograniczyć się do pobierania dzierżawy, ale również zadbać o to , żeby ludzie wychodzący z CK Muza wychodzili w pełni usatysfakcjonowani. A jeżeli docierają takie sygnały jak od biedronelli i te zamieszczone na forum.gazeta.pl to należy się nad tym zastanowić i wyciągnąć odpowiednie wnioski, a nie ograniczać się do uszczypliwych uwag pod moim adresem. Przy okazji poruszonego tematu przypomniała mi się sprawa naszego Ratusza. Ten budynek też został wydzierżawiony. Jak on wygląda z zewnątrz, każdy widzi. Oblepione reklamami ściany przypominają małpę w zoo strojącą głupie miny. Niewiele jest w naszym mieście zabytkowych obiektów, a i tych które się ostały, nie potrafimy należycie wyeksponować.Ktoś z zewnątrz przyglądając się naszemu Ratuszowi, nie będzie się wgłębiał w to, do kogo ten budynek należy. On będzie obarczał winą za zaistniałą sytuację włodarzy naszego miasta. Pikanterii wszystkiemu dodają tabliczki umieszczone na ścianach, na wysokości parteru. Ostrzegają one , żeby nie parkować i nie przechodzić wzdłuż ścian budynku, ponieważ istnieje zagrożenie spadającymi z góry dachówkami. Zastanawiam się, za kogo weźmie się prokurator, gdy dojdzie do nieszczęścia.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2009, 11:52 przez NEVIL, łącznie zmieniany 1 raz.

Bywalec

...o o o.... dobrze gadaNEVIL pisze: To, że lokal restauracji został wydzierżawiony komuś z zewnątrz, nie zwalnia CK Muza od odpowiedzialności za działalność tego lokalu. Przybysz z zewnątrz (konsument) nie musi wiedzieć , że to nie CK Muza jest właścicielem tego lokalu. On niezadowolony z obsługi będzie psioczył na CK Muza.
W takim razie uważaj Mister Miłek - jak komu nie posmakuje obiad w Pizza Hut, albo innej czadowej restauracji w Cuprum Arena - będziesz za to odpowiedzialny
NEVIL pisze:Dziękuję za pozdrowienia. Przyrzekam, że nie zapomnę o Was, jako o ,,wyróżniającej" się w regionie placówce kulturalnej.
Co zaś do organizacji przyjęć weselnych w znajdującej się w CK Muza restauracji, to widzę. iż Muza zapomina, że to nie ja poruszyłem ten temat, lecz biedronella . Moja uwaga w tym temacie dotyczyła tylko tego, że jej post został usunięty z tego forum, co się później wyjaśniło. Ta sama treść została umieszczona w dwóch różnych działach. Ale skoro już Muza poruszyła ten temat, to będę go dalej drążył. To, że lokal restauracji został wydzierżawiony komuś z zewnątrz, nie zwalnia CK Muza od odpowiedzialności za działalność tego lokalu. Przybysz z zewnątrz (konsument) nie musi wiedzieć , że to nie CK Muza jest właścicielem tego lokalu. On niezadowolony z obsługi będzie psioczył na CK Muza. Nie należy więc tylko ograniczyć się do pobierania dzierżawy, ale również zadbać o to , żeby ludzie wychodzący z CK Muza wychodzili w pełni usatysfakcjonowani. A jeżeli docierają takie sygnały jak od biedronelli i te zamieszczone na forum.gazeta.pl to należy się nad tym zastanowić i wyciągnąć odpowiednie wnioski, a nie ograniczać się do uszczypliwych uwag pod moim adresem.
Przy okazji poruszonego tematu przypomniała mi się sprawa naszego Ratusza. Ten budynek też został wydzierżawiony. Jak on wygląda z zewnątrz, każdy widzi. Oblepione reklamami ściany przypominają małpę w zoo strojącą głupie miny. Niewiele jest w naszym mieście zabytkowych obiektów, a i tych które się ostały, nie potrafimy należycie wyeksponować.Ktoś z zewnątrz przyglądając się naszemu Ratuszowi, nie będzie się wgłębiał w to, do kogo ten budynek należy. On będzie obarczał winą za zaistniałą sytuację włodarzy naszego miasta. Pikanterii wszystkiemu dodają tabliczki umieszczone na ścianach, na wysokości parteru. Ostrzegają one , żeby nie parkować i nie przechodzić wzdłuż ścian budynku, ponieważ istnieje zagrożenie spadającymi z góry dachówkami. Zastanawiam się, za kogo weźmie się prokurator, gdy dojdzie do nieszczęścia.
A to CK Muza sie sypie? Jakos lekko nietrafione porownianie Nevil, to ze wlasciciel ma dbac o lokal w sensie technicznym (to pewnie zreszta kwestia umowy miedzy stronami), to jeszcze moge jakos zrozumiec, ale ze wlasciciel mieszkania, co to kumpel dzierzawi odpowiada za to, zesmy se z kolega po ryjach po pijaku dali ... ???
Nevil czepiasz sie i tyle...
A Peszkowa to se faktycznie liczy ... pewnie sie dowiedziala o sredniej zarobkow w KGHM ...
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Nie zrozumiałeś, Nie, Muza się nie sypie. Przytaczając ten drugi przykład z Ratuszem, chciałem powiedzieć , że ktoś czytając takie ostrzegawcze tabliczki na ścianach budynku i widząc te zawieszone na nich reklamy, źle pomyśli o tych, co zarządzają naszym miastem, a nie o tym , co obiekt dzierżawi.Podobnie w przypadku CK Muza, o czym napisałem w swym poście.

NEVIL pisze:Nie zrozumiałeś, Nie, Muza się nie sypie. Przytaczając ten drugi przykład z Ratuszem, chciałem powiedzieć , że ktoś czytając takie ostrzegawcze tabliczki na ścianach budynku i widząc te zawieszone na nich reklamy, źle pomyśli o tych, co zarządzają naszym miastem, a nie o tym , co obiekt dzierżawi.Podobnie w przypadku CK Muza, o czym napisałem w swym poście.
Nie, doskonale zrozumialem i uwazam, ze sie czepiasz. Muza technicznie jest w dobrym stanie, jako klient tejze nie jestes narazony na zadne niebezpieczenstwo wynikajace z zaniedbania administratora. Inna sprawa to lokal, ktory na bazie umowy dzierzawi zgodnie z prawem. Tutaj, podejzewam wynajmujacy zastrzegl sobie w umowie, to zeby mu sie wlasciciel w jego biznes nie wpierdzielal i wara mu do tego, kogo sobie gosc zatrudnia. To on (wynajmujacy) jest odpowiedzialny za rachunek ekonomiczny swojej knajpy i jego sprawa jak wychodzi i co robi. Jesli wykonuje zapisy umowy w stosumku do wlasciciela lokalu (czynsz etc.) to ten, chocby skaly sraly, to moze mu jedynie umowe wypowiedziec, oczywiscie rowniez baczac na terminy tam zawarte.
Inna sprawa to zapisy umowy, te moga rozne rzeczy zawierac, ale podejzewam, ze nikt by sie nie zgodzil, zeby mu wlasciciel lokalu w biznes z butami wlazil.
Dlatego mysle, ze to lekka nadinterpretacja z twojej strony, oczywiscie, nie bronie Ci sie Muzy czepiac, ale to (knajpa) nie powod.
Zeby nie bylo, ze ja taki bezkrytyczny, to mi sie fotele nie podobaja, a za to Muza odpowiada.
pozdrawiam
"Dzięki internetowi dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - St. Lem 1921-2006
Początkujący

Przecież problemem nie były informacje o weselach czy też o Klubie pod Muzami. Pan Nevil sprytnie manipuluje. Zarzucił Muzie usuwanie postów. Oczywiście nie wprost. Z uśmiechem zaznaczył że usuwa wiadomo kto...
Fotele kinowe? Problem:( I do tego kurs euro dramatyczny. Koszt remontu wzrósł o 100 tys. zł i wynosi równe 500 tys. Złożyliśmy wniosek do PISF. Może się uda. Udało się na okotarowanie - dostaliśmy od Ministerstwa Kultury dotację w wysokości 60 000 zł.
Może się uda...
A i życzylibyśmy sobie takich najemców jak Pan Nevil. Fajnie byłoby trafić na tak koncyliacyjnych ludzi. Natomiast co do współpracy z najemcą Klubu pod Muzami to pragniemy stwierdzić, iż jest ona poprawna.
Oczywiście wpadki się zdarzają, zarówno w Muzie jak i im. Natomiast w dalszym ciągu dążymy do doskonałości aby być "wyróżniającą" się placówką:)
A tak na serio to czym, że tak się "wyróżniamy" Bo nie wiemy czy się cieszyć czy smucić?
prosimy o rozwinięcie tej mysli.
Dziękuję za wypowiedź
Fotele kinowe? Problem:( I do tego kurs euro dramatyczny. Koszt remontu wzrósł o 100 tys. zł i wynosi równe 500 tys. Złożyliśmy wniosek do PISF. Może się uda. Udało się na okotarowanie - dostaliśmy od Ministerstwa Kultury dotację w wysokości 60 000 zł.
Może się uda...
A i życzylibyśmy sobie takich najemców jak Pan Nevil. Fajnie byłoby trafić na tak koncyliacyjnych ludzi. Natomiast co do współpracy z najemcą Klubu pod Muzami to pragniemy stwierdzić, iż jest ona poprawna.
Oczywiście wpadki się zdarzają, zarówno w Muzie jak i im. Natomiast w dalszym ciągu dążymy do doskonałości aby być "wyróżniającą" się placówką:)
A tak na serio to czym, że tak się "wyróżniamy" Bo nie wiemy czy się cieszyć czy smucić?
prosimy o rozwinięcie tej mysli.
Dziękuję za wypowiedź
Stały bywalec

Informacje
0 użytkowników » 1 gość