Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Awatar użytkownika
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
"Kanary" w naszym miescie

Post autor: adi123123 »

Witam!
mam pytanie odnosnie kontroli w autobusach komunikacji miejskiej w Lubinie.Zauwazyliscie pewnie kontrole w autobusach,ktore prowadza kobitki z urzedu miasta.Za kazdym razem jak ktos nie mial biletu,to jedynie kazaly mu kupic nastepnym razem lub wysiasc na najblizszym przystanku i kupic bilet.Co jest grane? ;) Czyzby nie mieli oni prawa karac jakimis mandatami jak bylo kiedys?Wie ktos cos moze na ten temat?byc moze nie warto kupowac juz biletow jak tak nas beda upominac tylko :) pozdrowienia!
Bywalec
Bywalec
Kontakt:
Awatar użytkownika
Bywalec
Bywalec
Re: "Kanary" w naszym miescie

Post autor: Urtanator »

adi123123 pisze:Witam!
mam pytanie odnosnie kontroli w autobusach komunikacji miejskiej w Lubinie.Zauwazyliscie pewnie kontrole w autobusach,ktore prowadza kobitki z urzedu miasta.Za kazdym razem jak ktos nie mial biletu,to jedynie kazaly mu kupic nastepnym razem lub wysiasc na najblizszym przystanku i kupic bilet.Co jest grane? ;) Czyzby nie mieli oni prawa karac jakimis mandatami jak bylo kiedys?Wie ktos cos moze na ten temat?byc moze nie warto kupowac juz biletow jak tak nas beda upominac tylko :) pozdrowienia!
Też kilka razy byłem świadkiem takiego "pouczania" gapowiczów. Wysiadali na następnym przystanku. Jednak to nie jest reguła. Zdarza się, że kary też wlepiają.
Widok na zachód z ratusza - BEZCENNY
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum
Kontakt:
Nowy(a) na forum
Nowy(a) na forum

Post autor: jadwiga33lubin »

Witam.
Myślę że "nasze kanary" to rozsądni ludzie i kierują się po prostu zdrowym rozsądkiem - kiedyś złapali moją 15 letnią córkę bez biletu, ale puścili i jestem im bardzo wdzięczna bo ona zawsze ma bilet, tylko wtedy raz zapomniała. A jeśli ktoś jeździ na gapę notorycznie to napewno prędzej czy póżniej wlepią takiemu deb..owi mandat!
Weteran
Weteran
Kontakt:
Awatar użytkownika
Weteran
Weteran
Re: "Kanary" w naszym miescie

Post autor: polar21 »

adi123123 pisze:Witam!
takie zachowanie sprawdzajacych bilety w stosunku do tych ktorzy go nie maja jest nie w porzadku do tych ktorzy bilety kupili. zasada jest prosta jak drut - nie masz biletu - placisz kare.
odpowiedz

Informacje

Bing [Bot]  »  1 gość

Moderatorzy

NEVIL, ModTEAM