forum LUBIN pl Strona Główna
Współpraca: eLubin.pl forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
FAQSzukajUżytkownicyGrupyProfilRejestracjaZalogujDodaj do ulubionych!Startuj z nami!Współpraca/reklamaKontakt
forum LUBIN pl Strona Główna » Forum » Propozycje i uwagi » ortografia na forum Poprzedni temat :: Następny temat
ortografia na forum
Autor Wiadomość
Veldrin
Weteran



Wiek: 32
Dołączył: 01 Lis 2004
Posty: 807
Skąd: Lubin / Wrocław
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:15

Mam propozycje (nie od odrzucenia [??]) dla moderatorow/adminow. Moze ktorys z was zajalby sie ortografia na forum?

Przeciez to, co niektorzy wypisuja w swoich postach wola o pomste do nieba...
Moze jakies kolorowanie na czerwono + pogrubianie?

A moze zrobimy konkurs na mistrza(pseudo) polskiej ortografii?? : /

pzdr.
:kosa:

Podpis użytkownika:
Michał Stangret - fotoblog / galeria
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1918
Skąd: Lubin
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:18

Veldrin, mialem pisac podobny temat :)
moze umowimy sie tak.. wyraz który będzie zawierał błąd będzie zamieniany na: [ort!] :)

co do konkursu to moze byc :) tylko ktos by to musial liczyc

Podpis użytkownika:
Alien
Przyjaciel Forum


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 1526
Skąd: Lubin
Osiedle: Przylesie
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:21

no chłopcy ja bym wygrał... :P :D

Podpis użytkownika:
... Produkcja zbyt wielu użytecznych rzeczy prowadzi do wytworzenia zbyt wielu bezużytecznych ludzi...
Veldrin
Weteran



Wiek: 32
Dołączył: 01 Lis 2004
Posty: 807
Skąd: Lubin / Wrocław
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:29

Vendro napisał/a:
co do konkursu to moze byc Uśmiech tylko ktos by to musial liczyc


niech ktos napisze skrypt, ktory bedzie uruchamiany przez moderatora, ktory bedzie mogl wstawiac tag [ort] do postu, wartosc ortografow zapisana np w profilu bedzie w tym momencie powiekszana:P

mysle ze to da sie zrobic, choc ja jestem od C/C++, a PHP znam tylko podstawy :P

Vendro napisał/a:
moze umowimy sie tak.. wyraz który będzie zawierał błąd będzie zamieniany na: [ort!]

moze niech taki tag bedzie dopisywany obok. Inaczej posty moga stac sie nieczytelne.

pzdr.
:kosa:

Podpis użytkownika:
Michał Stangret - fotoblog / galeria
Ostatnio zmieniony przez Veldrin Czw Maj 26, 2005 21:32, w całości zmieniany 1 raz
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1918
Skąd: Lubin
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:32

Veldrin, hmm fakt posty stana sie nieczytelne, ale to skusi autora do poprawienia swojego tekstu :)

Trzeba elektrykowi, napomniec o zaamienianiu takim, albo o dodaniu przycisku dodajacego tag.

Podpis użytkownika:
Veldrin
Weteran



Wiek: 32
Dołączył: 01 Lis 2004
Posty: 807
Skąd: Lubin / Wrocław
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:34

akurat edytowalem posta, kiedy podales podobna propozycje :)

Podpis użytkownika:
Michał Stangret - fotoblog / galeria
Kryzbi
Przyjaciel Forum



Wiek: 29
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1377
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:42

Zróbcie tak żeby automatycznie poprawiało błędy. :lol:

Podpis użytkownika:
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1918
Skąd: Lubin
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:50

Kryzbi napisał/a:
Zróbcie tak żeby automatycznie poprawiało błędy. :lol:


hahah :D za duzo kodzenia + trzeba by bylo przepsiac slownik :D

Podpis użytkownika:
Kryzbi
Przyjaciel Forum



Wiek: 29
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1377
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 21:54

Vendro, co to dla was. :P

Podpis użytkownika:
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1918
Skąd: Lubin
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 22:39

teoretycznie gdyby sie przylozyc... :D :P :obled:

Podpis użytkownika:
Kryzbi
Przyjaciel Forum



Wiek: 29
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1377
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 22:40

Jak już coś zrobić to na długo. :)

Podpis użytkownika:
Veldrin
Weteran



Wiek: 32
Dołączył: 01 Lis 2004
Posty: 807
Skąd: Lubin / Wrocław
Wysłany: Czw Maj 26, 2005 22:45

Zautomatyzowanie tego, nie dosc ze cholernie trudne (nie ma rzeczy niemozliwych - ponoc...) to nigdy nie bedzie w 100% sprawne. Nie ma co gdybac nad skryptem wykorzystujacym slownik, lepiej znalezc jakies proste, ale skuteczne rozwiazanie pomocne dla moderatora.

Nic nie zastapi w tej kwestii czlowieka (ponoc moderator tez czlowiek ;) )

pzdr.
:kosa:

Podpis użytkownika:
Michał Stangret - fotoblog / galeria
DuDu
Nowy(a) na forum



Wiek: 29
Dołączył: 01 Maj 2005
Posty: 34
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie III
Wysłany: Nie Maj 29, 2005 16:21

ale żeby rozpoznać błąd ortograficzny to i tak trzeba wprowadzić słownik... no chyba że się myle:>

I fakt jeszcze taki że nie wszyscy użytkownicy używają polskich liter (ą,ę,ć)... hehe podwójny słownik? :P

Podpis użytkownika:
Kryzbi
Przyjaciel Forum



Wiek: 29
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1377
Wysłany: Nie Maj 29, 2005 22:56

Miałem kiedyś taki słownik na kompie... bo potrzebowałem do Brutusa. [;

Podpis użytkownika:
atn
Stały bywalec



Wiek: 29
Dołączył: 02 Kwi 2005
Posty: 434
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie IV
Wysłany: Nie Maj 29, 2005 23:31

Bueh. Z tym, że Brutus ma hasła a nie słowa z polskimi znakami itd.

Podpis użytkownika:
roots.bloody.roots :kosa: roots.linux.roots
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 2  
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Skocz do:  
Please enable / Proszę włączyć JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Posty na Forum są własnością ich autorów - redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść postów.