forum LUBIN pl Strona Główna
Współpraca: eLubin.pl forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
FAQSzukajUżytkownicyGrupyProfilRejestracjaZalogujDodaj do ulubionych!Startuj z nami!Współpraca/reklamaKontakt
forum LUBIN pl Strona Główna » Nasze miasto - Lubin » Hydepark » praca w KGHM jak się tam dostać??? Poprzedni temat :: Następny temat
praca w KGHM jak się tam dostać???
Autor Wiadomość
jaremo
Nowy(a) na forum



Wiek: 40
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Lubin
Osiedle: Przylesie
 Wysłany: Wto Cze 12, 2007 22:14

Czy orientuje sie ktos czy nasze okoliczne kopalnie przyjmuja pracowników do pracy pod ziemią?Jakie umiejetnosci,kursy ,specjalizacje są obecnie przydatne aby miec szanse na przyjecie.Podsuncie pomysl co zrobic aby dostac sie do pracy w KGHM...pozdrawiam

Podpis użytkownika:
jaremo
Ostatnio zmieniony przez elektryk Wto Kwi 06, 2010 18:58, w całości zmieniany 3 razy
   
Dale Cooper
Weteran



Dołączył: 04 Wrz 2005
Posty: 883
Skąd: jesteś?
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 23:43

Kurde mamy 21 wiek... Informacje krążą po świecie dużo szybciej od dźwięku...

Proponuję napisać cv-ke, list motywacyjny.

A później tu np.:
http://www.kghm.pl/index.dhtml?category_id=200

Podpis użytkownika:
www.gitara-online.pl - Alternatywne Forum Gitarowe
   
Kryzbi
Przyjaciel Forum



Wiek: 29
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1377
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 11:05

W maju mialem miesieczna praktyke w kopalni ZG RUDNA GLOWNA. Podczas takiego pobytu duzo sie dowiedzialem. Na wszystko trzeba miec papierek. Na taka banalna suwnice. Ale co Ci po takim papierku z suwnicy... to mozna sobie zrobic jako dodatek, aby inaczej patrzyli. Najlepiej oplacalny jest kurs na maszyny typu LK lub inne. Ja akurat siedzialem na komorze mechanicznej, to kazdy tam ma papierek na taka maszyne, bo to raczej podstawa. Pozniej mozna zaczac od kursow na wieksze maszyny. No i trzeba miec prawojazdy, aby naprzyklad takim Land Roverem pojezdzic. A najlepiej zrobic papierek na spawacza, w kopalni jest to oplacalne pod ziemia. Jeden z pracownikow powiedzial, ze nawet jak chcesz isc sie zalatwic pod ocios musisz miec papierek. ;-)

Podpis użytkownika:
   
JasioJasio
Weteran



Dołączył: 24 Gru 2004
Posty: 765
Skąd: Lubin, oczywiście
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 21:41

Cytat:
Jeden z pracownikow powiedzial, ze nawet jak chcesz isc sie zalatwic pod ocios musisz miec papierek.


No jasne, przecież bez papierka majty będa brudne :)

jaremo jesli chcesz siędostać do pracy w kopalni, to najlpeiej jeśli będziesz posiadał jakieś uprawnienia specjalistyczne jak na przykład kurs operatora SMG (wiertnica, kotwiarka, ŁK1 czy 2 itp), tokarza, spawacza i do tego ukończone technikum górnicze, najlepiej klasa górnicza. To ideał. Jesteś wtedy "gotowcem", bo kończąc technikum możesz niemal z marszu robić papiery górnika. Minimum dające realne szanse na zatrudnienie to wykształcenie średnie techniczne, najlepiej technik-górnik, mechanik czy elektryk. Ogólniaki, ekonomy czy inne wynalazki w tej materii szczęścia nie dają. Chyba, ze masz w firmie chopdy, ale gdybyś miał to nie pytałbyś na forum :)

Powodzenia.

Podpis użytkownika:
   
jaremo
Nowy(a) na forum



Wiek: 40
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Lubin
Osiedle: Przylesie
 Wysłany: Czw Cze 14, 2007 00:07

chetnie zrobilbym jakis specjalistyczny kurs,tylko i tak nie ma gwarancji ze mnie przyjmą..Hmmm....a wiadomo ze takie kursy słono kosztują.Wiem ze kopalnia robi rozne kursy dla pracowników,ale to dla tych juz przyjetych......Duzo ludzi dostaje sie do pracy w KHHM po znajomosci,nie majac odpowiednich umiejetnosci,dopiero"na dole" sie wszystkiego ucza i robia kursy.mi zalezy zeby miec pewnaprace w solidnej firmie i za rozsadne pieniadze.....KGHM to zapewnia -robota nie jest moze prosta ,łatwa i przyjemna,ale przynajmniej wiadomo za co sie pracuje..... :wesoly:

Podpis użytkownika:
jaremo
   
rybolek
Stały bywalec
UNDERGROUND



Wiek: 30
Dołączył: 10 Lip 2005
Posty: 399
Skąd: Lubin
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 08:08

jaremo, wg. mnie to jeśli już jesteś zdecydowany na pracę w kopalni to stawiasz wszystko żeby się tam dostać i taki kurs robisz na własną rękę. Pamiętaj jednak że wiele młodych ludzi zawsze zaczyna od spółek, firm które są podwykonawcami KGHMu, bo tam się łatwiej dostać, przyuczają sie rok, dwa do zawodu, a później się starają o przyjęcie do KHGMu, oczywiście tam jest mniejsza kasa.

Podpis użytkownika:
Lepiej niech pada niż ma być błoto :)


Grupa trzymająca miotły :kosa:
   
JasioJasio
Weteran



Dołączył: 24 Gru 2004
Posty: 765
Skąd: Lubin, oczywiście
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 21:35

... należy tylko pamiętać, ze niektórzy podwykonawcy (np PUGiB czy PeBeKa) mają podpisane umowy o niezatrudnianiu przez KGHM pracowników tychże spółek.

Podpis użytkownika:
   
jaremo
Nowy(a) na forum



Wiek: 40
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Lubin
Osiedle: Przylesie
 Wysłany: Pią Cze 15, 2007 00:27

Tez o tym słyszalem,ze spolki podwykonawcze dogadaly sie z Kghm-em ze przez okres 2 lat Kghm nie zatrudni osoby ktora pracowala w którejś ze spółek.zabezpieczaja sie w ten sposob przed ciaglymi "migracjami" przeszkolonych pracowników do lepszego pracodawcy.Nie dziwne ze ludzie przechodzili do Kghm-u,bo w sumie robota ta sama , a roznica w kasie spora.Z drugiej jednak strony kazdy ma prawo pracowac gdzie chce,zwalniac sie i przyjmowac do woli,jesli tak mu sie podoba.....uwazam ze te ograniczenia to naduzycie do prawa pracy gdzie sie komu podoba :jezyk: »»»»»»» :???:

Podpis użytkownika:
jaremo
   
tz
Nowy(a) na forum


Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 3
Skąd: Lubin
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 21:37

Mam pytanie
Czy papiery o przyjęcie do pracy składać w siedzibie KGHM na kombinacie, czy bezpośrednio w kopalni np. najbliżej szyb Bolesław (napewno wszedzie są jakieś biura)
Kiedyś ktos mi powiedział że najlepiej na skłodowskiej na kombinacie.

Dzięki za odp.

Podpis użytkownika:
   
jaremo
Nowy(a) na forum



Wiek: 40
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 4
Skąd: Lubin
Osiedle: Przylesie
 Wysłany: Pią Cze 22, 2007 22:42

w sumie nic nie stoi na przeszkodzie żebyś złożył wszędzie gdzie je przyjmują...
pozdro
Kod:

Podpis użytkownika:
jaremo
   
JasioJasio
Weteran



Dołączył: 24 Gru 2004
Posty: 765
Skąd: Lubin, oczywiście
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 07:13

Każda kopalnia oddzielnie rekrutuje pracowników i nie wymienia się z innymi posiadanymi w bazie danych osobami. Składaj wszędzie oddzielnie.

Podpis użytkownika:
   
tomek238
Nowy(a) na forum



Wiek: 33
Dołączył: 18 Lip 2006
Posty: 18
Skąd: oczywiście Lubin
Osiedle: Polne
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 20:25

a wiec tak :)

Papiery sklada sie w :

ZG LUBIN --> Lubin glowny
ZG Polkowice-Sieroszowice --> Szyb SW-1 taki zolty jak ktos jedzie za polkowicami
w strone Głogowa
ZG Rudna --> Rudna Główna --> jadac od lubina przed polkowicami najlepiej wjechac na wiadukt (kolo stacji CPNu :P ) w prawo a nastepnie w lewo jechac :D i nastapnie po przejechaniu gdzieś okolo 1 km skrecamy w lewo :D i tam normalnie mamy szyb Rudna Główna, tylko zeby tam złozyc papiery jak juz wyzej pisali trzeba miec skonczone technikum gornicze w lubinie najlepiej i zawod technika gornika, mechanika lub elektryka + inne dodatkowe kursy specjalistyczne jak np: dla elektykow SEp do 1 lub 20 kV i jak zlozymy tam papiery to dostajemy karteczki z data (rozmowa kwalifikacyjna) =pytania test z wiedzy i ogolem masakra :D dla zainteresowanych moglbym podac na priv pytania z rozmowe kwalifikacyjnej dla elektrykow :D

Mysle ze komus moze pomoge tymi informacjami :)
Jak czegos nie wiecie o przyjeciach do kghm to piszczie co bede wiedzial to napisze :D sam wiem na ten temat ze swojego doswiadczenia
Pozdrawiam i zycze szczescia w nowym roku 2008 :)

Podpis użytkownika:
Puć Puć!Ktoć tam? Nić ktoć tam..Jak Nić ktoć tam jak ktoć puć puć? :)
   
gombey
Bywalec


Wiek: 32
Dołączył: 25 Wrz 2004
Posty: 156
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie 4
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 21:01

Ja dwa dni temu mialem rozmowe na ZG Rudna. Cala rozmowa trwala... 5 minut. Nie bylo zadnych testow czy pytan z wiedzy. Pan inzynier wypytal mnie o szkoly, obecna prace, uprawnienia itp a nastepnie powiedzial ze podanie opiniuje pozytywnie i... kazal czekac. Szczerze mowiac to nie wiem czemu miala sluzyc ta rozmowa bo wszystko to o co pytali bylo napisane w podaniu. Oprocz mnie bylo jeszcze okolo 10 osob i podejrzewam ze wiekszosc z nich jak nie wszyscy uslyszeli to samo. Cuz... pozostalo tylko cierpliwie czekac co bedzie dalej. Oby tylko cierpliwosci nie zabraklo ;-) Pozdrawiam serdecznie

Podpis użytkownika:
   
tomi
Przyjaciel Forum


Wiek: 42
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 2078
Skąd: Lubin
Osiedle: Staszica/Zalesie
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 12:52

czasami potrafią odezwać się po roku, a czasami po miesiącu :) nie wyczujesz.

Podpis użytkownika:
CARPE DIEM ET MEMENTO MORI
   
elektryk
Administrator



Wiek: 32
Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 909
Skąd: Lubin/Legnica
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 03:33

hehs ... gomba zrobie ci konkurencje :) ciekaw jestem jak opiniują moją kandydaturę :P
ps. gdzie wysłać papierek ? :P najlepiej fax albo meila proszę :) ewentualnie adres - wyskrobie na znaczek :D

Podpis użytkownika:
Wyświetl mój profil Wyświetl profil użytkownika Jacek Wieczorek
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 52  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Skocz do:  
Please enable / Proszę włączyć JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Posty na Forum są własnością ich autorów - redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść postów.