forum LUBIN pl Strona Główna
Współpraca: eLubin.pl forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
FAQSzukajUżytkownicyGrupyProfilRejestracjaZalogujDodaj do ulubionych!Startuj z nami!Współpraca/reklamaKontakt
 Ogłoszenie 
Szanowni Forumowicze!
Tak to już jest na tym świecie, że coś się kończy a coś innego zaczyna. W związku ze stale spadającą popularnością forum z dniem 09 czerwca 2018 r. forum zakończy swoją działaność.

Spędziłem z Wami mnóstwo wspaniałych chwil, prowadziłem setki ciekawych dyskusji za co chcę Wam serdecznie podziękować.

W przypadku zainteresowania któregoś z Was kontynuowaniem tego dzieła, zapraszam do kontaktu celem omówienia możliwości odsprzedaży forum.

Dziękuję jeszcze raz i do zobaczenia!
elektryk


P.s: Szczególne podziękowania dla NEVIL'a za to że zawsze był, jest i czuwa! Twój wkład w forum jest ponadprzeciętny. Szacun!
forum LUBIN pl Strona Główna » Nasze miasto - Lubin » Lubin w si@ci » jaki w lubinie internet ?? Poprzedni temat :: Następny temat
jaki w lubinie internet ??
Autor Wiadomość
Junglos
Administrator



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 732
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie 4
Wysłany: Pon Cze 20, 2005 02:24

Moj dorby kumpel ma radiowke na domkach za petla .. i powiem wam tak .. ostatnio byla burza to neta niemial ;) ja osobiscie polecam Dialog:)

Podpis użytkownika:
Junglos
Administrator



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 732
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie 4
Wysłany: Sro Cze 22, 2005 01:11

ja mam DSL 1 i ja goraco polecam transfer ci sie wacha od 120-140kb/s (zalezy co skad sciagasz) co do radiowki to sie zastanawiam czy ten 1mb nie jest na kilka osob .. a jezeli to "mb" to Megabit .. to teoretycznie to samo co DSL1 ;]

Podpis użytkownika:
Ghost
Nowy(a) na forum


Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 5
Skąd: Lubin
Wysłany: Sro Cze 22, 2005 21:24

Z tego co wiem to na Ustroniu IV instalacja radiowki to koszt 200 zl i abonament 40 zl. Podobno lata to calkiem nie zle. Transfer czasami dobiega nawet do 200 kB. Hmm. Musze sie dowiedziec kto to rozsyla bo jak na dzien dzisiejszy wiem to od kolegi, kolegi :)

Podpis użytkownika:
Chudini
Nowy(a) na forum



Dołączył: 16 Paź 2004
Posty: 7
Skąd: Lubin
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 11:50

od poczatku korzystam z Dialogu i jeszcze sie nie zawiodlem. Mam DSL 1

Podpis użytkownika:
Piotruś
Stały bywalec



Wiek: 26
Dołączył: 24 Mar 2005
Posty: 507
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 17:54

Ghost napisał/a:
Z tego co wiem to na Ustroniu IV instalacja radiowki to koszt 200 zl i abonament 40 zl. Podobno lata to calkiem nie zle. Transfer czasami dobiega nawet do 200 kB. Hmm. Musze sie dowiedziec kto to rozsyla bo jak na dzien dzisiejszy wiem to od kolegi, kolegi :)


Jestem zainteresowany, jak coś to napisz posta lub na pm lub gg (3631075)

Podpis użytkownika:
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Piotruś
Stały bywalec



Wiek: 26
Dołączył: 24 Mar 2005
Posty: 507
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 21:54

A jak wyglądają koszty DSL1 ??

Chcę przyśpieszyć neta tanim kosztem, może mi coś polecicie ??

Podpis użytkownika:
-> www.a-sport.pl / www.forum.a-sport.pl <-

Polska moim krajem
Lubin moim miastem
Zagłębie moim życiem
Radio Maryja moją miłością
Zapa
Bywalec



Dołączył: 19 Cze 2005
Posty: 114
Skąd: Lubin
Wysłany: Sob Cze 25, 2005 21:59

www.dialog.pl

Podpis użytkownika:
Ghost
Nowy(a) na forum


Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 5
Skąd: Lubin
Wysłany: Sro Lip 06, 2005 08:44

Wiem juz kto na Ustroniu udostepnia neta radiowo. Firma jest kolo ABC na Tuwima - nazywa sie N.A.S.A. hehe.

Podpis użytkownika:
Oscar
Nowy(a) na forum


Dołączył: 16 Sty 2005
Posty: 3
Skąd: LUBIN
Wysłany: Pią Lip 22, 2005 21:00

Witam, czy znacie jakies namiary na internet radiowy w Lubinie ?? Mieszkam na sklodowskiej na kombinacie i jestem zainteresowany bo nie jestem podlaczony do TPSA ani dialogu bo nie chca po prostu mojego budynku szeregowego podlaczyc ... :/ Prosze o odpowiedz ;]

Podpis użytkownika:
WWW.OCB03.COM <--- STRONA KIBICÓW ZAGŁEBIA LUBIN !!!
Kryzbi
Przyjaciel Forum



Wiek: 29
Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1369
Wysłany: Pią Lip 22, 2005 23:07

Ghost, dokładnie w N.A.S.A jest radiówka, zresztą widać bardzo dokładnie antene. :)

Podpis użytkownika:
Oscar
Nowy(a) na forum


Dołączył: 16 Sty 2005
Posty: 3
Skąd: LUBIN
Wysłany: Sob Lip 23, 2005 13:37

A moze jakie namiary na nich ?? Mieszkam na sklodowskiej ale na kombinacie kolo pralni niro taki niski budynek szeregowy. Prosze o odzew :)

Podpis użytkownika:
WWW.OCB03.COM <--- STRONA KIBICÓW ZAGŁEBIA LUBIN !!!
Seba
Bywalec



Dołączył: 02 Sie 2005
Posty: 187
Skąd: Lubin
Wysłany: Wto Sie 02, 2005 21:53

Ja mam w Dialogu. Tak samo jak Piotruś , 150 godzin i niewykorzystane przechodzą na następne. Dokładny koszt to 39zł/msc. Też sie raczej nie opłaca ale innego wyjścia nie mam. W Chello jest internet 4Mb/s ale za jakieś 300zł!!!!!! :O

Podpis użytkownika:
ireneusz
Początkujący


Wiek: 70
Dołączył: 25 Lip 2005
Posty: 91
Skąd: Lubin
Wysłany: Sro Sie 03, 2005 00:41

Auch siedzę na wieży ciśnień....teraz szybkość transferu to jest 770 kb na sek. wciągu dnia nie widziałem żeby spadło poniżej 368 kb.na łeba,,zresztą na Skłodowskiej już są obbiorcy z tego nadajnika...jeżeli widzisz szczyt wieży ciśnień to super ...ostatnie przerwanie netu było wtedy jak piorun dupnął w szczypiorek i nie było napięcia ..a serwer restartuje po 4 minutach...Jak chcesz namiary gościa ze Skłodowskiej żeby zobaczyć jak chodzi to powiedz...

[ Dodano: Sro Sie 03, 2005 00:47 ]
cena montażu max do 250 zl miesięczna opłata za całodobowy net to 40 zł.Masz gg do Roberta ( on to montuje ) 1201194

[ Dodano: Sro Sie 03, 2005 00:50 ]
a znam gości którzy sami zmontowali antenki i tylko podpisali umowy na dostawę.....

Podpis użytkownika:
paprazzi
Nowy(a) na forum


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 2
Skąd: Lubin
Osiedle: Przylesie
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 22:37

Wracajac do NET-ZONE.
Z taka siecia jeszcze do czynienia nie mialem! Jetem u nich od praktycznie samego poczatku (poczatki byly piekne, malo osob, dobre transfery).
Poniewaz korzystam i korzystalem lacznie z 12 dostawcow internetu na terenie dolnego slaska przyznaje firmie NET-ZONE miejsce pierwsze w kategori:
-najgorszego kontaktu z klientem
-najgorszych transferow
-najczestrzych przerw w dostawie internetu
Ogolnie wiele jeszcze by sie znalazlo.
Ogolnie: wlasniciel tej "firmy" nie widzi roznicy miedzy laczem 2Mb a 2MB.
Odpowiedz na jedno zapytanie dostalem po 3 dniach, na kolejne (powtarzane dwukrotnie w odstepach tygodniowych) do tej pory nie dostalem.
90% problemow zganiaja na TP, a to oni sa "moimi" dostawcami nie TPSA, wiec co mnie q... obchodzi ze sobie nie potrafia z tepsa poradzic.

Cytat:
nie radze robic takich sieci na przylesiu, nikt nie dostanie pozwolenia itp itd(jesli oczywicie mowa o czyms wiekszym ), ale jak napisal elektryk "bedzie zabawnie"

Buahaha, abys sie nie zdziwil, takich sieci jest mnostwo i dzialaja swietnie, oczywiscie nie sa to duze sieci, ale dziala jalepiej niz NET-ZONE.

PS. Lacze to 2Mb na jakies 100-300 kompow? Laka paranoja nie sadzicie? oplata za miesiac 55zl

Podpis użytkownika:
Ostatnio zmieniony przez paprazzi Wto Sty 17, 2006 11:40, w całości zmieniany 1 raz
ARO
Nowy(a) na forum



Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 45
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie IV
Wysłany: Sob Sty 14, 2006 13:58

No to ja Wam powiem że to samo jest z siecią COM TEL. Strzeżcie się jej jak możecie. Operują na Ustroniu. Jest to sieć WiFi i miałem z nimi przyjemność przez może 6 roku. Jest to totalny szajs. Napoczatku było super all działało a potem...nic....oczywiście stały tekst na początku że to wina TP. Potem to już doszło do tego że ja za dużo ściągam :D I że nie mogę tyle ściągać bo to żadne łącze nie wytrzyma takiego obciążenia. BUahah no i że żekomo uwaga"pingi"sobie zapycham tak się zastanawiam czy oni wogóle wiedzą co to są pingi :D No ale cóż. Naprawde odradzam tą firmę. Teraz mam Dsl 512 [dialog] i jakoś żadnych problemów no ale cóż :D


Nie wspomne tego ze 3 Mb na 60 osob i ciagle przyjmuja nowych. A najlepsze jest to ze maja wykupione 2 Mb z TP SA a 1 Mb z dialogu [ale wypozyczone z innej sieci wifi] tam jest normalnie paranoja. Internet nie dzialal mi ponad miesiac czasu. I czekalem aby przyszli i do konca nie przyszli ;D Zjawili sie dopiero w momencie jak zadzwonilem i powiedzialem ze rozwiazuje z nimi umowe.

Podpis użytkownika:
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 3 z 8  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Skocz do:  
Please enable / Proszę włączyć JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Posty na Forum są własnością ich autorów - redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść postów.