forum LUBIN pl Strona Główna
Współpraca: eLubin.pl forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
FAQSzukajUżytkownicyGrupyProfilRejestracjaZalogujDodaj do ulubionych!Startuj z nami!Współpraca/reklamaKontakt
forum LUBIN pl Strona Główna » Nasze miasto - Lubin » Lubin w si@ci » jaki w lubinie internet ?? Poprzedni temat :: Następny temat
jaki w lubinie internet ??
Autor Wiadomość
ano
Gość
Wysłany: Sro Lis 10, 2004 20:06

Od jakiego providera macie w lubinie internet, jaka predkosc, ile placicie, gdzie sie oplaca ?
Sa jakies prywane firmy oferujace net w L-inie ???

Podpis użytkownika:
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1918
Skąd: Lubin
Wysłany: Sro Lis 10, 2004 23:10

http://dialog.pl - provider neta i telefonia lokalna, osobiscie kozystam dosc tanio i sprawnie chodzi :)
konkretne informacje tutaj;

http://tpsa.pl - tez provider neta i telefonia lokalna, nie kozystam i nie wypowiadam sie ;)

http://www.net-zone.pl - firma udostepniajaca neta jak i co to na stronie widac :)

tyle osobiscie znam :)

Podpis użytkownika:
Junglos
Administrator



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 748
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie 4
Wysłany: Czw Lis 11, 2004 13:47

ja tam osobiscie polecam dialog .. mam 1Mbitowe lacze w dialogu place 99 zl mies. i jestem heppy z ich uslug poztym niema limitow na sciaganie w przeciwienstwie do naszego polskiego monopola TPSA
rowniez dialog dba o swoich kientow i do zawarcia i realizowania umow szybko do chodzi, a co do tpsa to slyszac od mojego kolegi co oni wyprawiaja to mi sie zygac chce ..

Podpis użytkownika:
eS.
Nowy(a) na forum


Wiek: 31
Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 8
Skąd: LUBIN
Wysłany: Czw Lis 11, 2004 16:44

99 zl za 1 mb w dialogu kosztuje abonament ??? slyszalem ze do tego trzeba placic za dodatkowa skrzynke ( isdn ), czyli za dzierzawe, za dostep do 2 linii czy cos takiego tzn, ze mozesz jednoczesnie dzwonic i latac po sieci, i cos tam jeszcze i to wychodzi kolo 120-130 zl , moze mam zle informacje :) i tyle placi sie az do konca promocji, pozniej chyba chs powyzej 150 zl za miech, prosze o odp :>

Podpis użytkownika:
Junglos
Administrator



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 748
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie 4
Wysłany: Czw Lis 11, 2004 17:08

promocja trwa do konca tego roku i umowa jest na 1 rok jesli bedzie vat na internet to po ukonczeniu umowy i podpisaniu nowej to fakt abonament wzrosnie ale jesli nei bedzie to sadze ze abonament max podrozenie o 10 zl .. co do dzierzawy to jest w cenie 99zl

Podpis użytkownika:
vendro
Maniak



Dołączył: 02 Lip 2004
Posty: 1918
Skąd: Lubin
Wysłany: Czw Lis 11, 2004 20:33

ale problem z dzierzawa, mozesz miec zawsze swoja 'skrzynke' tak tez mozna :)

Podpis użytkownika:
eS.
Nowy(a) na forum


Wiek: 31
Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 8
Skąd: LUBIN
Wysłany: Czw Lis 11, 2004 20:59

droga taka skrzynka : )

Podpis użytkownika:
Veldrin
Weteran



Wiek: 32
Dołączył: 01 Lis 2004
Posty: 807
Skąd: Lubin / Wrocław
Wysłany: Pią Lis 12, 2004 21:15

eS. napisał/a:
99 zl za 1 mb w dialogu kosztuje abonament ??? slyszalem ze do tego trzeba placic za dodatkowa skrzynke ( isdn ), czyli za dzierzawe, za dostep do 2 linii czy cos takiego tzn, ze mozesz jednoczesnie dzwonic i latac po sieci, i


Hmm ... LAcze 1 Mbit z dialogu jest laczem typu ADSL, korzysta ono z tych samych linii co zwykly telefon, ale uzywa innej czestotliwosci...

Aby korzystac zarowno z telefonu jak i modemu ADSL, jedno nie przeszkadza drugiemu, nie potrzeba zadnej "skrzynki". (wymaga jej np ISDN)

Podpis użytkownika:
Marian
Weteran


Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 929
Skąd: Lubin / Toruń
Osiedle: U IV
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 07:52

ja osobiscie Dialog ... ISDN ... ymm .. powiem tak ... czasami narzekam .. ale juz przynajmniej telefonu nie blokuje matce, chociaz ona jest szczesliwa ;]

Podpis użytkownika:
elektryk
Administrator



Wiek: 32
Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 909
Skąd: Lubin/Legnica
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 23:43

Etam ... precz z monopolem ... inicjatywa na rzecz budowy niezaleznych sieci osiedlowych :) Co nie Junglos ? :) Zrzucasz sie z paroma kumplami na troche kabla, kilka kart sieciowych, ciagniesz po scianach, dachu, powietrzu i uzerasz sie ze spoldzielna ale i tak jest wesolo, taniej i przynajmniej golebie maja na czym siedziec :D
Potem zrzutka tylko co miesiac po pare zloty na DSLka i wszyscy sa szczesliwi.

Podpis użytkownika:
Wyświetl mój profil Wyświetl profil użytkownika Jacek Wieczorek
eS.
Nowy(a) na forum


Wiek: 31
Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 8
Skąd: LUBIN
Wysłany: Sob Lis 13, 2004 23:56

w pon, zakladam dsl :_)

Podpis użytkownika:
elektryk
Administrator



Wiek: 32
Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 909
Skąd: Lubin/Legnica
Wysłany: Nie Lis 14, 2004 00:04

Gratulacje :) Ja tez sie bede musial do dialoga niedlugo pofatygowac bo "wtyczek im zabraklo" i ciekaw jestem czy sie znajda ... bede szukal wtyczek tak glosno ze w koncu ktoras mnie uslyszy :D

Podpis użytkownika:
Wyświetl mój profil Wyświetl profil użytkownika Jacek Wieczorek
Junglos
Administrator



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 748
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie 4
Wysłany: Nie Lis 14, 2004 23:19

elektryk przecierz umnie pod biurkiem jest centralka ISDN ;p z wolnymi miejscami ;] podlaczaj sie ;p

co do sieci to nie koniecznie trzeba miec tradycyjna "siec" , teraz sa uslugi w dialogi ze robisz sieci na vIP ;] wiecej info na www.dialogok.pl

Podpis użytkownika:
cody
Nowy(a) na forum


Dołączył: 15 Lis 2004
Posty: 8
Skąd: lubin
Wysłany: Pon Lis 15, 2004 01:27

Jesli chodzi o internet w centrum, tj kosciuszki, mck i okolice to zapraszam na http://lamers.ampuh.info

szybko rozwijajaca sie siec osiedlowa. Warunki trudne ale powoli idzie do przodu

Podpis użytkownika:
eS.
Nowy(a) na forum


Wiek: 31
Dołączył: 11 Lis 2004
Posty: 8
Skąd: LUBIN
Wysłany: Pon Lis 15, 2004 16:27

OK, no wiec dialog 1mbit ale cyfrowy czy analogowy, ?? cyfrowy drozszy o 12 zl/miech :P a czy duza jest roznica miedzy szybkoscia lacza analogowego i cyfrowego ???
pozdrawiam eS

Podpis użytkownika:
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 1 z 7  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Skocz do:  
Please enable / Proszę włączyć JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Posty na Forum są własnością ich autorów - redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść postów.