forum LUBIN pl Strona Główna
Współpraca: eLubin.pl forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
forum LUBIN pl Strona Główna
FAQSzukajUżytkownicyGrupyProfilRejestracjaZalogujDodaj do ulubionych!Startuj z nami!Współpraca/reklamaKontakt
forum LUBIN pl Strona Główna » Forum » Propozycje i uwagi » Ładowanie strony... proszę czekać. Poprzedni temat :: Następny temat
Ładowanie strony... proszę czekać.

Czy na forum potrzebny jest preloader?
Tak
25%
 25%  [ 2 ]
Nie
25%
 25%  [ 2 ]
Nie mam zdania
50%
 50%  [ 4 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
surgeon
Stały bywalec


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 522
Skąd: Lubin
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 10:57

Marian napisał/a:
surgeon: nie gadaj bzdur ... jak ktos siedzi na modemie to tez ma wolne lacze ... a jezeli to zmula i spowolnia forum to raczej problem lezyt po stronie twojego komputera ..

Nie PISZ bzdur, bo problem leży po takiej stronie, że preloader zasłania część strony do memntu gdy nie załaduje się załe forum. Nie ma do tego nic komputer tylko prędkość ściągnięcia całej strony forum przez przeglądarkę. Na modemie owszem strona wgra się szybko pod warunkiem że akurat nie ściąga się nic w tym czasie. Akurat na moim modemie ISDN siedzi ze 20 osób i łacze zawsze jest zatkane i główną rozrywką tego forum jest preloader.

Cytat:
jak widzisz innym to nie przeszkadza ... ja jestem "za" preloaderem

Strasznie tu uogólniacie. Przeczytaj jeszcze raz wyniki ankiety, przy czym pamiętaj że ja oddałem tylko 1 głos przeciwko preloaderowi a nie 2.

Podpis użytkownika:
Masz fajną fotkę naszego miasta? Pochwal się nią ->

Pełen obiektywizm tylko w:
Obrazek wycięła cenzura na forum.lubin.pl
DvD
Początkujący



Wiek: 30
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 76
Skąd: Lubin
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 13:06

Jak narazie jest remis... co wtedy, gdy czas na demokracje minie??

Podpis użytkownika:
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620
899862803482534211706798214808651328230664709384460955058223172535940812848...
Junglos
Administrator



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 748
Skąd: Lubin
Osiedle: Ustronie 4
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 16:16

wprowadzymy komunizm .. preloader na kartki bedzie :diabel: :mrugniecie:

Podpis użytkownika:
Marian
Weteran


Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 929
Skąd: Lubin / Toruń
Osiedle: U IV
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 17:13

surgeon: przepraszam .. faktycznie tu masz racje ... nie przedstawiles swojej sytuacji "internetowej" teraz wiem, dlaczego glosujesz za PRELOADER-OFF .. wpozadku ... niech bedzie demokracja, choc chyba trzeba bedzie zrobic spotkanie adminow i to obgadac .. zobaczymy jeszcze .. czas pokaze

Podpis użytkownika:
Sid
Nowy(a) na forum



Wiek: 35
Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 26
Skąd: Lubin
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 17:43

A właściwie to jaką pożyteczną funkcje pełni ten preloader ?

Podpis użytkownika:
DvD
Początkujący



Wiek: 30
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 76
Skąd: Lubin
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 21:05

Ja się tam nie znam na PHP... ale czy nie da się zrobić tak, żeby każdy w profilu mógł ustawić czy dla niego będzie ten "preloader", czy nie... :?: :)

Podpis użytkownika:
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620
899862803482534211706798214808651328230664709384460955058223172535940812848...
elektryk
Administrator



Wiek: 32
Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 909
Skąd: Lubin/Legnica
Wysłany: Pią Wrz 10, 2004 21:14

Da sie wszystko ale za duzo kopania ... ale pomysle nad tym :) A puki co musi zyc demokracja ...

Co daje preloader ... ano daje duzo, bo nie widzisz jak obrazek po obrazku ci sie strona sklada i tekst lata po calym monitorze nim zostanie sformatowany odpowiednio, poza tym wymusza wczytywanie do Cache'u przegladarki od nowa calego kodu strony czyli nie bedzie sytuacji w stylu "No pisze, ze nowe posty a ja nie widze" bo przegladarka byla leniwa i nie pobrala sobie z serwera tylko z historii .. wiec moim zdaniem jest to dosc pozyteczne choc jak komus sie nie podoba to na probe moge wylaczyc :) A w sumie wylacze na troche a wy wypowiadajcie sie na temat roznicy i co wolicie bardziej ...

Podpis użytkownika:
Wyświetl mój profil Wyświetl profil użytkownika Jacek Wieczorek
Marian
Weteran


Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 929
Skąd: Lubin / Toruń
Osiedle: U IV
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 08:43

elektryk: ja jestem za rozwiazaniem DvD : Pan koder elektryk powinien siakos tam to zrobic , zeby kazdy user mial mozliwosc decydowania o istnieniu preloadera ... to bedzie najlepsze rozwiazanie .. bo takich ludzi jak surgeon moze byc wiecej (w sensie, ogromnie zapchanym laczu) ... pomysle elektryk pomysl ;] jak bedziesz mal czas

Podpis użytkownika:
hemik
Weteran
Enter a Uh.



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 721
Skąd: Lubin
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 10:18

pomysl, hieh :D pewnie to ze to jest do zrobienia ..co wiaze sie z przekopaniem .. XXX linijek kodu [; zeby to "sprofilowac" :D chodzi jedynie .. o to czy kopanina sie oplaca :P no i czy nie bedzie zbyt monotonna i dluga :P ale to rozwiazanie jest zlotym srodkiem .. jednakze :P

Podpis użytkownika:
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
DvD
Początkujący



Wiek: 30
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 76
Skąd: Lubin
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 14:58

no i ten
Cytat:
Mało piszący
DvD znalazł rozwiązanie ;)
Ale dlaczego "mało piszący"?? To jest bez sensu... wiem nie moge być "super" bo komuś się to nie podoba... ale "mało piszący" jest bezsensu... nie odpowiada prawdzie... jak już to proponuje "user stopnia n*"


*) n - tu wpisać odpowiedną cyferke

Podpis użytkownika:
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620
899862803482534211706798214808651328230664709384460955058223172535940812848...
hemik
Weteran
Enter a Uh.



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 721
Skąd: Lubin
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 15:14

DVD light : ) az tak wielka do tego uwage przywiazujesh ? dla mnie tam moze tego w ogole nie byc [ ; hmm :D

Podpis użytkownika:
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Marian
Weteran


Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 929
Skąd: Lubin / Toruń
Osiedle: U IV
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 15:24

OFF TOPIC:
a wlasnie .. DvD obiecalem ci specjalna range za ten incydent z ogladaniem postow wylacznie dla aministratorow i moderatorow :) Wyslij na PW nazwe rangi jaka chcesz miec ... niech raz na zawsze zniknie "malo piszacy DvD" :)

PS; masz jakies ciekawe filmy ;] ?

Podpis użytkownika:
elektryk
Administrator



Wiek: 32
Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 909
Skąd: Lubin/Legnica
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 18:19

DvD, jeszcze 3 posty i bedziesz srednio piszacym :) wiec DON'T PANIC !

Początkujący 0
Mało piszący 20
Średnio piszący 50
Dużo piszący 100
Mastah 200

Ale te rangi bedzie trza zmienic na cos bardziej "dla ludzi" :P
Wiec DvD, pisz i nie marudz! :mrugniecie:

Podpis użytkownika:
Wyświetl mój profil Wyświetl profil użytkownika Jacek Wieczorek
DvD
Początkujący



Wiek: 30
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 76
Skąd: Lubin
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 18:52

Cytat:
Wyslij na PW nazwe rangi jaka chcesz miec ...


Chyba każdy tu wie jaką chce mieć "range" ;)

A przy okazji...

Cytat:
PS; masz jakies ciekawe filmy ;] ?


Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości... DvD odnoisi się do imienia.... tak jak zresztą "super..." do nazwiska :D

Podpis użytkownika:
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620
899862803482534211706798214808651328230664709384460955058223172535940812848...
hemik
Weteran
Enter a Uh.



Dołączył: 07 Cze 2004
Posty: 721
Skąd: Lubin
Wysłany: Sob Wrz 11, 2004 21:40

dvd Dawid ? super ..hmm pomysle jeszcze :D

Podpis użytkownika:
.MODEL SMALL .STACK .DATA
SHOW DB 'Lubin',0AH,0DH,'$'
.CODE START:
MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH, 9 MOV DX, OFFSET SHOW INT 21H MOV AH, 4CH INT 21H
END START
Wyświetl posty z ostatnich:   
Strona 2 z 3  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Skocz do:  
Please enable / Proszę włączyć JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Posty na Forum są własnością ich autorów - redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść postów.