forum LUBIN pl Strona Główna
Współpraca: eLubin.pl forum LUBIN pl Strona Główna
FAQSzukajUżytkownicyGrupyProfilRejestracjaZalogujDodaj do ulubionych!Startuj z nami!Współpraca/reklamaKontakt
forum LUBIN pl Strona Główna » Ogłoszenia » Inne » Kominek w domu Poprzedni temat :: Następny temat
Kominek w domu
Autor Wiadomość
Marecki11
Bywalec

Wysłany: Wto Lis 24, 2020 08:32

Budujemy Dom z rekuperacja i z kominkiem w salonie. Kominek odpalany bedzie sporadycznie dla klimatu lub gdy nie będzie prądu (ogrzewanie domu pompa ciepla). Czy taki komin powinien być z wentylacją czy bez? Czy komin z wentylacją w domu z rekuperacja nie jest potrzebny albo wręcz niewskazany?

Podpis użytkownika:

enio
Bywalec

Wysłany: Wto Lis 24, 2020 13:52

W domu w którym jest rekuperacja, kominiarz nie zrobi odbioru kominka, jeśli ten nie będzie typu ,,niezależny od powietrza w pomieszczeniu, w którym się znajduje,,. Czyli taki kominek musi mieć własny ,,komin,, do napiwietrzanua,. Czyli już na etapie stawiania komina, musi być on odpowiedniego typu, ,,dwukolumnowy,, proszę poszukać w internecie, nie mam teraz dostępu do szczegółowych wyjaśnień, ale tak w skrócie to wyglada. Może to być też doprowadzenue wentylacji w podlodze ale może to być też w kominie
Jesi chodzi o rodzaj kominka, polecam wziąc pod uwage kominki na pellet.

Podpis użytkownika:

enio
Bywalec

Wysłany: Sro Gru 09, 2020 08:21

Jak tutaj https://iwonapellets.pl/kategorie/kominki-na-pellet-i-drewno-hybrydowe

Podpis użytkownika:

BasiaNi
Początkujący

Wysłany: Pon Gru 14, 2020 13:54

Odpowiednia wentylacja musi być!

Podpis użytkownika:

Tobiasz88
Bywalec

Wysłany: Pią Kwi 29, 2022 08:28

Skoro jestesmy przy temacie domu to właśnie jestem w trakcie budowy domu i zastanawiam się nad system dostarczania wody do domu. Czy wykorzystanie zbiornika ciśnieniowego to jest dobre rozwiązanie? Patrzyłem na ofertę na tej stronie https://www.debica24.eu/w...ja-zastosowanie, czy warto skorzystać z ich usług?

Podpis użytkownika:

Larkin7
Gość
Wysłany: Sro Paź 19, 2022 22:17

Wiesz, czym jest tłumaczenie symultaniczne, okazuje się, że tłumaczowi bardzo trudno jest jednocześnie słuchać i tłumaczyć. Są specjalne firmy, które robią oryginały profesjonalnie: z powodu dużego stresu psychicznego i fizycznego praca jest zwykle wykonywana w zespołach, a w kabinach tłumaczeniowych https://skrivanek.pl/ używany jest sprzęt techniczny.

Podpis użytkownika:

darcy
Nowy(a) na forum

Wysłany: Sro Lut 01, 2023 08:26

Bardzo solidne kominki maja Kratki,ja od nich zamawialam i nie zaluje, dobra opcja

Podpis użytkownika:

klejnot56
Początkujący

Wysłany: Nie Lut 05, 2023 12:48

Ja jak wymyśliłam że będzie kominek to po prostu wywiad w rodzinie robiłam - firma Kratki wygrała. Wszyscy co mają to chwalą a z innymi to różnie bywa z tego co opowiadali

Podpis użytkownika:

Bażant
Stały bywalec

Wysłany: Wto Lut 07, 2023 12:58

Tak naprawdę ja takiego rozwiązania u siebie nie mam, ale jestem zdania, że bardzo ważną kwestią jest to aby wiedzieć również jak wygląda sprawa dofinansowania do pompy ciepła. Muszę przyznać, że bardzo fajnie właśnie o tym napisano w https://www.aircon.panaso...znaczyc-srodki/ więc jak macie chwilkę to na pewno jest to dobry artykuł.

Podpis użytkownika:

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu