Czy ćwiczycie |
Autor |
Wiadomość |
tunka Bywalec

|
Wysłany: Pią Lis 29, 2019 09:19
|

|
|
Zastnawiam się czy na forum są osoby, które są aktywne fizycznie?Czy ćwiczycie?
Jesli tak to jakie ćwiczenia wykonujecie? |
Podpis użytkownika: Pomocna |
|
|
|
marta22 Bywalec

|
Wysłany: Pią Lis 29, 2019 13:44
|

|
|
2 razy podchodziłam do A6W, tym razem poprzestałam na 1 dniu
w obu przypadkach powód ten sam -wyjazd i niemożność ćwiczenia na wyjeździe
Do niedawna ćwiczyłam "swoje" brzuszki , do tego rozciąganie i różnorakie pojedyncze ćwiczenia na uda, aaa i rowerek w powietrzu
ostatnio po długiej przerwie wsiadłam na rower i trasę, która podczas upałów zajmowała mi max 45 mi pokonałam w uwaga... godzinę (!!)
wogóle nei mogłam złapać tempa, pomimo sprzyjającej pogody ;/ muszę odpracować kondycję
raz wyszłam an rolki po 10 min jazdy po mieście nie mogłam złapać oddechu hahahahhaha , a po wejściu do domu moja twarz paliła [jeździłam w nocy] więc odpuściłam rolki ze względu na naczynka na twarzy
do niedawna 2 x w tygodniu chodziliśmy na basen i pomimo tego, że neiwiele tam robiłam, to odkąd przestaliśmy - natychmiast przybyło mi kilka kilogramów ;/ |
Podpis użytkownika: hmm |
|
|
|
Markoos Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Pią Gru 13, 2019 12:15
|

|
|
Ja tu właśnie z siłowni i sauny. Polecam szczególnie rano. Mało ludzi i organizm szybko budzi się do życia |
Podpis użytkownika: |
|
|
|
katris Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sob Lut 15, 2020 21:04
|

|
|
Ja co najmniej trzy razy w tygodniu ćwiczę na orbitreku. Na tym sprzęcie można schudnąć bez większego wysiłku. Trzeba tylko zastosować kilka zasad https://www.marbo-sport.p...o-pol-150.html. |
|
|
|
Wiolettin Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sob Kwi 04, 2020 18:29
|

|
|
Tak, ja. Polecam https://tribesquad.pl/ , nawet teraz w czasie kryzysu można spokojnie trenować (zdalnie). Mogę powiedzieć, że ogromną to robi różnicę i jednak co aktywność regularna, to regularna. |
|
|
|
gosina8 Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 12:46
|

|
|
Obecnie staram się ćwiczyć w domu. Jest to dla mnie zupełnie nowego, bo jednak wyjście na zajęcia jest znacznie bardziej motywujące, ale jak się nie ma co się lubi... A siedzenie cały dzień w domu nie sprzyja aktywności, więc taki trening to praktycznie jedyna okazja do ruchu. Najlepsze jest to, że wystarczy mata i jakiś ciekawy trening, a mamy wycisk podobny do tego na siłowni albo w studio treningowym |
|
|
|
Piotr Lam Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2020 00:44
|

|
|
Uwielbiam sport i od 7 lat regularnie staram się ćwiczyć na siłowni. Trenuję raczej wszystkie partie mięśni i staram się nie zapominać o nogach. Jednak przy takiej ilości treningów równie ważna jest odpowiednia dieta. Blog o zdrowym odżywianiu w znacznym stopniu pomógł mi osiągnąć wymarzoną sylwetkę. https://www.zwidelcempozdrowie.pl/ |
|
|
|
wieszocokaman Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2020 10:22
|

|
|
Oczywiście, że trenuję. Od 8 roku życia breakdance, piłka nożna, później przygoda z siłownią a obecnie sztuki walki. Lubię też biegać, jeździć na rowerze i chodzić na basen. |
|
|
|
glosuw Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2021 10:20
|

|
|
Jesteście w jakiś sposób ubezpieczeni od uprawiania sportów? Dość często łapie kontuzje i się zastanawiam czy się od tego nie ubezpieczyć. |
Podpis użytkownika: Jesteś osobą aktywną nie posiadającą ubezpieczenia? Czas to zmienić. https://ctu.pl/ubezpieczenie-na-zycie/ |
|
|
|
swierk995 Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sro Cze 30, 2021 06:39
|

|
|
Ja ćwiczyłem na siłowni dość intensywnie, dopóki nie miałem wypadku. Teraz nadgarstki mnie bolą przy podnoszeniu ciężaru. Rehabilitacja pomogła, ale nie na tyle bym wrócił na siłownie. Więc teraz nakładam lekką ortezę na nadgarstek i jeżdżę rowerem. Jeśli szuka ktoś niezłego sprzętu to polecam:
https://ortopediabialystok.pl/156-ortezy-i-stabilizatory-na-reke
Można zadzwonic, pani wszystko wyjaśni. Zawsze polecam dobre sklepy |
|
|
|
oliwwia1991 Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sob Lip 17, 2021 19:51
|

|
|
Ja kocham biegać i jeżdzić na szosie, robię to tak mniej więcej 3 razy w tygodniu |
|
|
|
KieroL Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Nie Wrz 12, 2021 21:58
|

|
|
lubię jeździć na rowerze i staram się robić to jak najczęściej. Do tego raz w tygodniu grywam w piłkę nożną. Po ćwiczeniach zawsze wracam do domu i się masuję. Używam do tego Medivon Gun Pro. Duża przyjemność. Nie odczuwam nigdy zakwasów na drugi dzień. |
|
|
|
bohna Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Pią Lip 08, 2022 22:09
|

|
|
Zawsze warto być aktywnym, to przecież dzięki ćwiczeniom i ogólnie aktywności poprawiamy własną jakość życia. Dobrze jest podczas aktywności monitorować swoje zdrowie, mierzyć puls czy ciśnienie. W dobie chorób cywilizacyjnych warto o tym pamiętać. Pomoże nam w tym smartwatch Garett Action. Posiada tego typu funkcje, jak również wiele innych. Poza tym powiadomi nas o wiadomosci sms czy przychodzącym połączeniu. Wiec wszystko będziemy mieć dosłownie na ręce podczas treningu. |
|
|
|
bohna Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Pią Lip 08, 2022 22:09
|

|
|
Zawsze warto być aktywnym, to przecież dzięki ćwiczeniom i ogólnie aktywności poprawiamy własną jakość życia. Dobrze jest podczas aktywności monitorować swoje zdrowie, mierzyć puls czy ciśnienie. W dobie chorób cywilizacyjnych warto o tym pamiętać. Pomoże nam w tym smartwatch Garett Action. Posiada tego typu funkcje, jak również wiele innych. Poza tym powiadomi nas o wiadomosci sms czy przychodzącym połączeniu. Wiec wszystko będziemy mieć dosłownie na ręce podczas treningu. |
|
|
|
Doron Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2023 21:24
|

|
|
Tak, ćwiczę, ale niezbyt regularnie. Za to moi rodzice, mimo wieku, są niezwykle aktywni fizycznie. Codziennie rano wychodzą na spacer, a potem razem ćwiczą jogę w ogrodzie. Zresztą ogólnie dbają o siebie i prowadzą zdrowy tryb życia. Waszych seniorów również polecam zachęcać do tego typu zajęć, choćby zaczynając od lektury artykułu na https://melatonina.pl/akademia-snu/zaburzenia-snu-u-osob-starszych/dobre-nawyki-na-emeryturze-popraw-jakosc-swojego-zycia. Wiadomo, nie muszą od razu uprawiać sportów wyczynowych, warto byłoby mieć jakieś aktywne hobby na emeryturze. |
|
|
|
|