co na podłogę do mieszkania? |
Autor |
Wiadomość |
kornik Początkujący

|
Wysłany: Sro Lis 30, 2016 08:46
|

|
|
Hej, jak myślicie co będzie lepsze na podłogę do mieszkania - panele, czy drewno? W sklepach mają teraz tak ogromny asortyment i wiele możliwości, że nie wiem sam na co się zdecydować. Tutaj http://obi.pl/decom/categ...iane/listwy/858 dostępne są i panele i parkiety. |
Podpis użytkownika: |
|
|
|
Govalinenko Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Pon Sty 30, 2017 09:02
|

|
|
Jak są jakieś fajne panele, wytrzymałem, o małej mocy ścieralności, które można kupić w dobrej promocji, to na pewno się opłaca. Podłoga jest jednak dużo lepszym rozwiązaniem. |
|
|
|
olubin Bywalec

|
Wysłany: Sro Lut 01, 2017 14:30
|

|
|
Ja wybrałam panele o wysokiej klasie ścieralności. Nie chciałabym mieć wykładziny, czy kafelek w całym mieszkaniu. |
|
|
|
|
Nemo Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Pią Paź 13, 2017 13:51
|

|
|
No wlasnie roznie bywa z tym klasami scieralonosci. Moja znajoma kilka lat temu kupila prawie najdrosze panele z najwyzsza klasa .. okazalo sie, ze po 4 latach zaczely sie niezle scierac. Oczywiscie bylo juz za pozno na skorzystanie z gwarancji. Sam zastanawiam sie mocno nad jakims innym rozwiazaniem niz panele. Widzialem w jednym ze sklepow ( mowa o Paradyz https://sklep.paradyz.com/produkty/plytki-podlogowe ) plytki drewnopodobne zrobione z gresu. Moze ktos z was ma cos takiego na podlodze i napisze jak sie spisuja na dluzsza mete? Ponoc bardzo dobrze wspolgraja z ogrzewaniem podlogowym przez co mozna zaoszczedzic troche na kosztach podczas zimy, prawda to? W sumie u mnie nie byloby potrzebne duzo przerobek bo mam w miare nowa instalacje. Poradzcie cos .. dzieki |
|
|
|
aga_a Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Czw Lis 23, 2017 15:14
|

|
|
Ja wolę panele - tańsze i łatwiejsze do utrzymania w czystości. O drewnianą podłogę trzeba bardziej dbać, konserwować drewno, żeby było na lata, no i jest droższe. Choć ma też swój urok.. |
|
|
|
biggboy Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Wto Sty 02, 2018 18:47
|

|
|
My mamy panele. Wielu odradzało, ale ja sobie chwalę. Tańsze niż inne rozwiązania, które rozważaliśmy i łatwe w utrzymaniu (żona bardzo chciała wykładzinę, ale dziś już nie może sobie wyobrazić tej wykładziny w kontekście sprzątania po jej kocie ) |
|
|
|
|
kociszcze Bywalec

|
Wysłany: Sro Lut 14, 2018 09:51
|

|
|
Też stawiałbym na panele. To rzeczywiście duża wygoda, jeśli chodzi o utrzymanie czystości. W dodatku panele wcale nie muszą być monotonne. Jak można zobaczyć na https://www.homebook.pl/produkty/panele-podlogowe, występują w wielu rodzajach, da się więc za ich pomocą nadać pomieszczeniu indywidualnego stylu. |
|
|
|
prusfer Nowy(a) na forum

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2018 14:52
|

|
|
kafelki |